?>

'Şikayetleri dostane tarzda çözüyoruz'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "İdareye yönelik yapılan şikayetlerin önemli bir kısmını valilerimiz, belediye başkanlarımız veya bakanlarla görüşerek dostane tarzda çözüyoruz." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

EDİRNE

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, "İdareye yönelik yapılan şikayetlerin önemli bir kısmını valilerimiz, belediye başkanlarımız veya bakanlarla görüşerek dostane tarzda çözüyoruz. Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumu'na 17 bin civarında başvuru oldu. Bu başvuruların yüzde 20'sini idare ile görüşerek dostane şekilde çözdük." dedi.

Edirne'de bulunan Malkoç, kentteki bir tesiste muhtarlar, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Vatandaşa hizmet noktasında memnuniyetin daha iyi noktaya taşınması veya memnuniyetsizlik varsa bunun şikayet yoluyla giderilmesi anlamında çalışan bir kurum olduklarını aktaran Malkoç, "Kamu denetçiliğinin kurulmasındaki felsefe şu, vatandaşın idaredeki hizmetlerle ilgili eğer bir memnuniyetsizliği varsa bunu şikayet yoluyla kamu denetçiliği gidersin. Yani biz bir bakıma halkın avukatlığını yapıyoruz, dünyadaki bütün kamu denetçilerinin yaptığı gibi." diye konuştu.

Valilik ve belediye öncülüğünde vatandaşlara çeşitli hizmetler sunulduğunu dile getiren Malkoç, şunları kaydetti:

"Anayasa koyucu, kanun koyucu demiş ki, 'Siz bu hizmetlerden faydalanıyorsunuz ya bu hizmetlerde eksiklik ve noksanlık gördüğünüz yer varsa, mahkemeye gitmeden önce şu kuruma başvurun veya kamu görevlileri size hizmet yaparken onların hataları varsa mahkemeye gitmeyin kamu denetçiliğine başvurun.' Vatandaşla idare arasında bir dostluk köprüsü, vatandaşla idareyi, yönetimi, devleti buluşturan bir dostluk köprüsü. Bu aradaki sorunları gidermeye çalışan aracı kurumdur."

Kamu denetçiliğinin 5, 6 yıllık bir kurum olduğunu ve pek tanınmadığını ifade eden Malkoç, "Vatandaş Kamu Denetçiliği Kurumu'nu tanındıkça seviyor. Vatandaşı idareyle buluşturuyoruz. İdareye yönelik yapılan şikayetlerin önemli bir kısımını valilerimiz, belediye başkanlarımız veya bakanlarla görüşerek dostane tarzda çözüyoruz. Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumu'na 17 bin civarında başvuru oldu. Bu başvuruların yüzde 20'sini idare ile görüşerek dostane şekilde çözdük. Önemli bir kısmına da tavsiye kararı verdik." şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp de yönetimin tek taraflı bir olguyu, yönetişimin ise karşılıklılığı ifade ettiğini dile getirdi.

Yönetişim anlayışını esas aldıklarını dile getiren Canalp, "Bu anlayışı hayata geçirebilmek için de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımız çok kritik bir ehemmiyete sahiptir. Kamu yönetiminde asıl olan şey kamu hizmeti verebilmektir." ifadesini kullandı.

Canalp, Edirne'deki muhtarlar, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Cihan Demirci

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İznik Roma Tiyatrosu kazılarında yeni keşif

2018-11-22 17:32 - Kültür Sanat

Demir Grup Sivasspor lidere bileniyor

2018-11-27 17:32 - Spor

'Bertolucci'nin sineması hepimiz için bir fener oldu'

2018-11-26 20:02 - Kültür Sanat

'Brexit sürecinde tüm sorunlar giderilmedi'

2018-11-22 04:02 - Dünya

Pilot Yılmaz ile pilot adayı Altun son yolculuğuna uğurlandı

2018-11-22 17:32 - Gündem

Kassam Tugayları Gazze'ye sızan İsrail güçlerinin fotoğraflarını yayınladı

2018-11-22 21:32 - Dünya

Mustafa Cengiz'den TFF ve üç hakeme istifa çağrısı

2018-11-24 21:32 - Spor

Sinemalarda “Cin Tepesi” furyası başladı!

2018-11-21 06:32 - Magazin

Güvercin tutkunları bu pazarda buluşuyor

2018-11-25 16:32 - Çevre-Hayat

FETÖ, Karlov suikastında hedef şaşırtmaya çalışmış

2018-11-24 18:42 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

17:42 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'yi kabul etti

17:27 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Zirvesi'ndeki konuşmasına ili

16:02 - Gündem

Sedanur öğretmenin Ağrı kırsalındaki tek öğrencisiyle sevgi dolu eğitim yolculuğu

15:48 - Gündem

Emine Erdoğan, Güney Afrika'da Uluslararası Maarif Okulu'nu ziyaret etti

15:22 - Gündem

Günün Manşetleri

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye devam eden saldırıları protesto edildi

17:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

17:42 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'yi kabul etti

17:27 - Gündem

Ulusal Süt Zirvesi'nde "Hayvancılıkta Yeni Nesil Uygulamalar" paneli düzenlendi

17:18 - Ekonomi

ABD'nin itirazına karşın Güney Afrika'daki G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirisi k

17:03 - Dünya