?>

'Sihirli Flüt'ün notaları Azerbaycan'a destek için yankılanacak

Dünyaca ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer, kendi adına düzenlenen festival kapsamında, Azerbaycanlı siviller yararına Ankara'da sanatseverlerle buluşacağı etkinliğe hazırlanıyor.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Nevşehir

Türkiye'nin "sihirli flüt" unvanlı dünyaca ünlü sanatçısı Şefika Kutluer, "11. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali" kapsamında Ankara'da düzenleyeceği konserin gelirini, Ermenistan'ın saldırıları sonucu şehit olan Azerbaycanlı sivillerin ailelerine ulaştıracak.

Bu yıl "Klasikten Latin'e" temasıyla düzenlenen festival etkinliğine, Kapadokya bölgesindeki tarihi yapılardan Eleni Kilisesi'nde başlayan flüt virtüözü Kutluer, Portekizli gitar sanatçıları Artur Caldeira ve Daniel Paredes eşliğinde 27 Kasım'da Ankara Devlet Opera Balesi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

2012'den beri UNICEF İyi Niyet Elçisi görevini yürüten Kutluer, AA muhabirine, festival çerçevesinde Azerbaycan halkı yararına düzenleyeceği etkinliğin verimli geçeceğine inandığını ifade etti.

Kutluer, "Yaşadığımız çağda bunca doğal felaket varken, ülkeler arası pozitif diyaloglar yok, maalesef savaşlar var. Buna çok üzülüyorum ve ilkel buluyorum. Azerbaycan'daki son üzücü olaydan sonra hayatını kaybeden bebekler ve sivil vatandaşlar için Ankara'da anma konserimiz olacak. Halkımızın ve devletimizin duyarlı olduğunu biliyorum. Umarım bizim de bir damla katkımız olur." dedi.

"Festivalin amacı Anadolu'nun kültürel zenginliğini tanıtmak"

Festivalle Anadolu'nun zengin kültürel mozaiğini dünyaya tanıtmayı ana gaye edindiklerini belirten Kutluer, aynı zamanda klasik müziği daha önce dinlememiş kitlelere bunu tanıtmayı da hedeflediklerini, bu kapsamda etkinlikleri Anadolu kentlerinde düzenlediklerini dile getirdi.

Anadolulu kadın kimliğiyle çok sayıda ülkede konser verdiğini anlatan Kutluer, Anadolu ruhunu dünya çapında yansıtmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu kültüründe nefesli çalgıların önemli yer tuttuğuna dikkati çeken Kutluer, nefesi, "ruhun parmak izi" olarak nitelendirdiğini, flütle üfleyerek aktardığı duygunun dinleyicilere yansıdığını ifade etti.

"Kültürler arası diyalogda en barışçıl yol müziktir"

Müziğin evrensel olduğunu, bu yolda uluslararası başarılar elde etmenin bir sanatçıya heyecan verdiğini dile getiren, Kutluer, şunları kaydetti:

"Doğduğu şehir Ankara'dan dünyaya açılan bir sanatçıyım. Anadolu ruhunu taşımak son derece değerli bir duygu. Çünkü Anadolu çok kültürlü zengin bir mozaiğe sahip. Bu ruha sahip olmak da sanatçı olarak zenginlik getiriyor. Bunu yansıtmak çok önemli. Uluslararası festival yapıp, oluşturduğum kariyerimle dünyanın en kaliteli müzisyenlerini Ankara'ya getirmeyi hedefledim. Onların bizzat Anadolu'yu tanımalarını sağlamayı amaçladık. Bu yılki festival için Portekiz'den gelen konuklarımız ülkelerine döndüklerinde gördükleri Anadolu'yu anlatacaklar. Kültürler arası diyalogda en barışçıl yol müziktir. Müzik evrenseldir, insandan insana toplumdan topluma barış köprüleri kuruyor, bu nedenle insanları çok etkiliyor."

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü, İtalya Devlet Nişanı, Avusturya Cumhuriyeti Altın Liyakat Nişanı, Kazakistan Devlet Kültür Nişanı ve Slovakya Cumhuriyeti Altın Devlet Şeref Madalyası sahibi Kutluer'in kendi adını taşıyan ve bu yıl Nevşehir, Aydın, Ankara ve Mersin'de gerçekleştirilen festival, 21 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB stratejik pusulasını arıyor

2020-11-20 20:36 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanlığından AB ve BM'ye tepki

2020-11-17 23:11 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati: Biz bu dönemi hep beraber en az hasarla geçireceğiz

2020-11-19 20:58 - Ekonomi

ABD'de Kovid-19 rakamları endişe verici boyutlara ulaştı

2020-11-19 14:36 - Dünya

Hekimlerin antibiyotik reçetelemesi yüzde 32 azaldı

2020-11-20 18:43 - Sağlık

Migros’tan Anadolu Sağlık Merkezi “E-Doktor” Hizmeti

2020-11-17 14:39 - Genel

Atlet Kilian Jornet 24 saat durmadan koşacak

2020-11-19 20:57 - Spor

Ermeniler Kelbecer'deki son günlerinde evleri ve ormanlık alanları ateşe verdi

2020-11-15 02:51 - Dünya

Dalında satılan Şahinkaya ayvası 10 ülkeye ihraç ediliyor

2020-11-17 14:26 - Ekonomi

Ruble 2024 yılına kadar yüzde 4-15 oranında güçlenebilir

2020-11-20 20:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Beyaza bürünen Sümela Manastırı yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor

17:35 - Kültür Sanat

Türkiye'deki müze ve ören yerlerini geçen yıl 33 milyon 129 bin 106 kişi ziyaret etti

11:41 - Kültür Sanat

Uluslararası öğrenciler Kayseri mutfağını uygulamalı öğreniyor

12:32 - Kültür Sanat

Malezya'nın batik sanatı Trabzonlu öğretmenin atölyesinde hayat buluyor

12:22 - Kültür Sanat

Memleketine dönüp sanatını icra etme hayalini gerçekleştirdi

16:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İstanbul'da lodos etkisini sürdürüyor

16:33 - Gündem

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi, Refah Sınır Kapısı’nı açmaya hazırlanıyor

16:27 - Dünya

Bakan Bayraktar, Azerbaycan ile 33 milyar metreküplük gaz anlaşması yaptıklarını duyurdu

16:23 - Ekonomi

Yemen televizyonu: Vatan Kalkanı Kuvvetleri, Hadramevt’in merkezi Mukalla'ya ulaştı

15:33 - Dünya

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın 2025 çağrıları tamamlandı

15:23 - Ekonomi