?>

Sığırlarda görülen LSD, insanlara bulaşmıyor

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü son aylarda gündeme gelen ve halk arasında Sığır Çiçeği diye tabir edilen LSD (Lumpy Skin Diasese) / Yumrulu Deri Hastalığı'nın insanlara bulaşmayan bir hastalık olduğunu vurguladı.

Gündem - 9 yıl önce

Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde İlçe kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, muhtarlar, teknik elemanlar ve üreticilerin katıldığı toplantılarda açıklama yapan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Ayşe Şener Denizli, hastalık ve İzmir’deki durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Denizli, hastalığın insanlara bulaşmadığını vurgulayarak yayılmanın sineklerle meydana geldiğini söyledi. Hasta hayvanların kesinlikle imha edilerek tazminatının %100 olarak ödendiğini ifade eden Denizli, hastalıktan şüphe duyulması halinde İlçe Müdürlüklerine en kısa sürede haber verilmesi gerektiğini önemle hatırlattı. Denizli, hasta hayvanların herhangi bir şekilde kesilerek satışa arz edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Zaten tazminatı ödendiği için üreticilerimiz hayvanlarını mezbahaya götürmez. Mezbahalarda görevli veteriner hekimlerimiz de bu hayvanların kesimine izin vermez” diye konuştu.

Hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri üreticilere anlatan Denizli, aşılama çalışmaları ve İzmir’de alınan tedbirler hakkında da bilgiler verdi. LSD ile ilgili halk arasında doğru bilinen yanlışlardan bahseden Denizli, “Hastalık görülen yerlerde alınan karantina ve kordon tedbirleri devam ediyor. Hastalığın önlenmesinde aşılamanın önemi çok büyük. Yetiştiricilerimiz bu konuda duyarlı olmalı. Tüm vatandaşlarımız da tereddütte düştüklerinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizi arayarak bilgi alabilirler” diye konuştu.

A.ÖZCAN KIRLANGIÇ  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bu alışkanlıklar dişlerinizi mahvediyor

2016-06-21 13:57 - Sağlık

Beyoğlu’nda güpegündüz cinsel taciz

2016-06-24 14:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Samsung'dan iPhone için dev yatırım

2016-06-22 06:57 - Teknoloji

Sümela’daki ayin restorasyona takıldı

2016-06-24 13:09 - Genel

İşte Fatih Terim ve Galatasaray arasındaki gelişmeler

2016-06-25 20:37 - Spor

Erdoğan: STK görüntüsü altında...

2016-06-22 01:42 - Siyaset

Ban’dan "Mülteciler Günü" mesajı

2016-06-20 13:33 - Dünya

Terim’den ilk 11’de değişiklik

2016-06-20 15:41 - Spor

Gençlerden köprü üzerinde tehlikeli poz

2016-06-26 13:27 - Gündem

Savaş uçakları PKK’ya bomba yağdırdı

2016-06-23 11:50 - Asayiş

İlgili Haberler

MİT, Mossad casusu dedektiflere bilgi satan avukatı saklayan şüpheliyi yakaladı

17:58 - Gündem

Malatya'da bin 130 deprem konutunun anahtarları teslim edildi

16:48 - Gündem

Osmaniye'de 819 deprem konutu ay sonuna kadar tamamlanacak

16:32 - Gündem

Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndaki gemilere İsrail'in saldırısı Konya'da protesto edild

16:08 - Gündem

Kentlerde yağmur suyu hasadı yapılması önerisi

15:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya: Filistin sorununun çözümü, Orta Doğu'da kalıcı barışın tesis edilmesi için tek yol

18:02 - Dünya

MİT, Mossad casusu dedektiflere bilgi satan avukatı saklayan şüpheliyi yakaladı

17:58 - Gündem

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi NATO'ya üyelik için hazırlık yapıyor

17:52 - Dünya

2025 MAKTEK Konya Fuarı'nın paydaşları, fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu

17:47 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı taşınmaz ilanlarında fiyat manipülasyonu yapanlara ceza verdi

17:22 - Ekonomi