?>

Sigara kullanma inadı, hayattaki en büyük pişmanlığı oldu

Konya'da 33 yıldır sigara içen 58 yaşındaki Ahmet Özcan, gırtlak kanserine yakalandıktan sonra yaşadığı pişmanlığı gençlerle paylaşıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Konya

Henüz 15 yaşında sigara kullanmaya başlayan Özcan'a, 10 yıl önce ses kısıklığı nedeniyle gittiği hastanede gırtlak kanseri teşhisi konuldu.

O günden sonra yemek borusundan açılan delikten konuşarak iletişim kurmaya çalışan Özcan, nefes alıp vermede de güçlük çekiyor.

Yaşadıklarının örnek olması açısından zaman zaman durumunu gençlere anlatan Özcan, hayattaki en büyük pişmanlığını "sigara" olarak görüyor.

Hastanede sırtüstü yattı, burnundan mamayla beslendi

Üç çocuk babası 58 yaşındaki emekli Özcan, AA muhabirine, günde 3 paket kullandığı sigaranın konforlu yaşamını sona erdirdiğini, hayatını söndürdüğünü söyledi.

Sesi kısılmaya başladığı güne kadar hasta olduğunu anlayamadığını aktaran Özcan, kanser olduğunu öğrendiğinde yıkıldığını dile getirdi.

İlk ameliyatından sonra bir ay hastanede yattığını, zorlu bir süreç geçirdiğini anlatan Özcan, "İlk önce açılan delik kapatıldı, daralma olunca tekrar açtılar. Hastanede bir ay sırtüstü yattım, burnumdan mamayla beslendim." dedi.

"Sigarada son durak; pişmanlık"

Özcan, kanser teşhisi konulmadan önce hiçbir rahatsızlığı olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çevreden 'İçme, bırak.' diyenler oldu ancak onlar böyle söyledikçe inadına içmeye devam ettim. Gençleri her gördüğümde 'Benim halimi görüyorsunuz.' diyerek uyarıyorum. Maalesef bazı gençler, beni görmelerine rağmen sigara içmeye devam ediyor. 'Keşke sigarayı hiç içmeseydim.' dediğim oluyor ama iş işten geçmiş oldu. Hastalık başa gelince anlaşılıyor. Sigarada son durak; pişmanlık. Son pişmanlık da fayda etmiyor. İnanın çok zor günler yaşadım ve yaşıyorum. Sigara içenleri gördükçe üzülüyor, benim yaşadıklarımı yaşamalarını istemiyorum. Sigara içen herkese bırakmasını tavsiye ediyorum."

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici ise dernek olarak sigaranın zararına dikkati çekmek için farklı çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Sigara kullanımının sonunun büyük pişmanlık olduğunu vurgulayan Dikici, Ahmet Özcan'ın da pişmanlık duyanlardan sadece biri olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dağda sakat doğan kuzuya 11 aydır evde 'bebek gibi' bakıyorlar

2022-02-13 12:53 - Çevre-Hayat

Türk savunma sanayisine 'siber güvenlik' görevi

2022-02-11 18:42 - Ekonomi

Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden 3'ü adliyeye sevk edildi

2022-02-14 12:37 - Gündem

Trabzon'dan geçen yıl 43,6 milyon dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihraç edildi

2022-02-12 13:07 - Ekonomi

Rusya Suriye’de hipersonik füzelerle donatılmış savaş uçakları konuşlandırdı

2022-02-15 17:04 - Dünya

İhracatta 64 ili geride bırakan İzmir'in Torbalı ilçesinde yerli şirketlerin payı büyüdü

2022-02-13 11:59 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Adalet Bakanı Bozdağ'a ziyaret

2022-02-09 19:05 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı öncesinde konuştu

2022-02-10 13:05 - Ekonomi

Galatasaray 1 puanla yetindi

2022-02-12 21:20 - Spor

Sigara kullanma inadı, hayattaki en büyük pişmanlığı oldu

2022-02-16 12:31 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bosna Hersekli sporcu, kanser hastasına destek yolculuğunu İstanbul'da tamamladı

20:37 - Çevre-Hayat

Amasya'da 39 yıllık meslek hayatının ardından emekli olan öğretmene duygulandıran veda

15:17 - Çevre-Hayat

Otostopla bindikleri otomobilin sürücüsü üniversitelerinin rektörü çıktı

14:28 - Çevre-Hayat

Çankırı'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

13:27 - Çevre-Hayat

İngiliz gezgin Bushby, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yürüyerek Avrupa'ya geçti

13:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Amazon'un kurucusu Bezos, 25 milyon adet hisse satmayı planlıyor

01:12 - Dünya

Türk lirasını destekleyecek yeni adımlar devreye girdi

00:37 - Ekonomi

İsrail, Suriye'de hava saldırıları düzenledi

00:32 - Dünya

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Deyrizor'daki varlığını azaltıyor

00:27 - Dünya

Manchester City, Vitor Pereira'nın 6 maçlık galibiyet serisini bitirdi

00:18 - Spor