?>

Sıfır Atık Vakfından yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği

Çevre ve sürdürülebilirlik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde öne çıkan isimlerden oluşan kurulun değerlendirmesi sonucu tezli yüksek lisans öğrencilerine aylık 20 bin, doktora öğrencilerine ise aylık 28 bin lira burs verilecek.

Ekonomi - 6 gün önce

İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kurucusu olduğu Sıfır Atık Vakfı, gelecek nesillere daha yaşanabilir dünya bırakmak ve Türkiye'nin sıfır atık vizyonuna bilimsel katkı sağlayacak genç araştırmacıların yetişmesine öncülük etmek amacıyla tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilir yaşam kültürünün yaygınlaştırılması ve çevre bilinci yüksek nesillerin yetiştirilmesi hedefi doğrultusunda akademik çalışmaları teşvik etmeyi hedefleyen vakıf, 2025-2026 eğitim öğretim yılında tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik burs programını başlatıyor.

????

Türkiye'nin sıfır atık vizyonuna bilimsel katkı sağlayacak akademik çalışmaların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen burs programı, yalnızca maddi katkı olmanın ötesinde, çevre, iklim değişikliği, kaynak verimliliği, atık azaltımı, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi gibi alanlarda yenilikçi yaklaşımlar ve kalıcı bilimsel çalışmaların ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.

Adayların akademik başarıları, sıfır atık alanına sağlayacakları katkı ve mali ihtiyaç durumlarının dikkate alınacağı başvurularda, öğrencilerin tez dönemine geçmiş olmaları ve tez konularının sıfır atıkla doğrudan ilgili olması gerekiyor.

Böylece Türkiye'nin çevre politikalarına, atık yönetimine ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak nitelikli çalışmaların ortaya çıkması amaçlanıyor.

Burs başvuruları 15 Eylül-10 Ekim'de Sıfır Atık Vakfının resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Tezli yüksek lisans öğrencilerine aylık olarak 20 bin lira, doktora öğrencilerine ise aylık 28 bin lira burs verilecek. Başvurular vakıf tarafından oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Kurul, adayların başarı düzeylerini, mali ihtiyaçlarını ve tez konularının sıfır atık alanıyla olan ilişkisini dikkate alarak değerlendirecek.

Sıfır Atık Hareketi'nin kurucusu Emine Erdoğan'ın vizyonu ve liderliğinde çalışmalarını sürdüren Sıfır Atık Vakfı, burs programıyla yalnızca öğrencilerin eğitimlerine maddi destek sunmayı değil, aynı zamanda gelecek nesillere daha yaşanabilir dünya bırakmak amacıyla Türkiye'nin sıfır atık vizyonuna bilimsel katkı sağlayacak genç araştırmacıların yetişmesine öncülük etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gençler Mekke'de Arapça dil eğitimi programında buluştu

2025-09-11 16:52 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Somalili akademisyen Amir: Türkiye gelmeden önce anne ve babanın tek çocuğu gibi yalnızdık

2025-09-10 15:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Prostat kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

2025-09-15 12:38 - Sağlık

SGK'nin geri ödeme listesine 64 ilaç daha eklendi

2025-09-16 10:37 - Sağlık

"Kızım olmadan asla" diyen Bulgaristan Türkü, karaciğer nakliyle hayata tutundu

2025-09-16 11:57 - Sağlık

Lenfomayı kendi kök hücresinden yapılan ilik nakliyle ikinci kez yendi

2025-09-16 14:52 - Sağlık

Rusya Devlet Duması, RTS'nin akaryakıt istasyonlarındaki fiyatların enflasyonun üzerine çıkmasına izin verme fikrini kınadı

2025-09-15 16:02 - Özel Haber

Trump, İsrail'in Katar'a tekrar saldırmayacağını söyledi

2025-09-16 08:21 - Dünya

Yılın ahisi seçilen taş oyma ustası, mesleğini oğullarıyla sürdürüyor

2025-09-14 07:47 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Resim tutkusu emekli öğretmeni 73 yaşında üniversiteli yaptı

2025-09-10 12:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi

Samsun'da kamu binaları enerjisini güneşten alacak

15:32 - Ekonomi

Hamsi avcılığı hem balıkçıyı hem tüketiciyi memnun etmeyi sürdürüyor

15:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile mukayese edilmesine tep

16:28 - Siyaset

Antalya'da toptancı halinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

16:23 - Gündem

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi

Gazzeliler, Filistin'i tanıyan ülkelerin artmasıyla İsrail soykırımının durmasını ümit ediyor

16:03 - Dünya

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya