?>

Siemens, "Mısır Mega Projesini" tamamladı

- Siemens, Mısır'da 40 milyon kişinin elektrik talebini karşılayabilecek, toplam 14 bin 400 megavat kapasiteli kombine çevrim santralini 27,5 ayda devreye aldı

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Siemens'in, Mısır'da 40 milyon kişinin elektrik talebini karşılayabilecek, toplam 14 bin 400 megavat kapasiteli kombine çevrim santralini 27,5 ayda tamamlayarak dünya rekoru kırdığı bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, projenin Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğü belirtildi.

"Mısır Mega Projesi" olarak adlandırılan ve santralin her ünitesinin 1,200 megavat kapasiteli olduğu kaydedilen açıklamada, "Proje kapsamında birinin yapımı normalde 30 ay süren 1200 megavat kapasiteli kombine çevrim enerji santrali bloklarından 12 tanesi eş zamanlı olarak şebekeye bağlandı. Toplam 27,5 ayda bitirilerek uygulamaya sokulan proje ile modern ve hızlı enerji santrali projelerinin uygulanmasında dünya rekoru kırıldı." ifadeleri kullanıldı.

- Santralden 1 milyar dolar tasarruf sağlanacak

Açıklamada, santralde yüksek verimliliğe sahip H sınıfı gaz türbini teknolojisi kullanıldığı, bu sayede yakıt kullanımının yüzde 61 daha verimli hale geleceği ve Mısır'ın yakıt maliyetlerinde yıllık 1 milyar dolar tasarruf sağlanacağı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Joe Kaeser de projenin Orta Doğu ve tüm dünyada enerji altyapılarına model oluşturacağını belirtti.

Kaeser, "Bu mega proje aynı zamanda müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla kurduğumuz güvene dayalı, güçlü iş birlikleri açısından çıtayı yükseltiyor. Bu benzersiz performans modelini daha güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir enerji sistemleri kurmak isteyen diğer ülkelerde de hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Santralin tam kapasite çalışmaya başlamasıyla Mısır'da yaklaşık 40 milyon kişiye elektrik sağlayacağı belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

2018-07-20 16:08 - Genel

Kanada’da İslamofobi protestosu

2018-07-22 14:02 - Dünya

Spor müsabakalarındaki güvenlik önlemleri artıyor

2018-07-22 16:07 - Genel

Fenerbahçe, Feyenoord ile karşılaşacak

2018-07-20 20:02 - Spor

Berfu Cengiz çiftlerde şampiyon oldu

2018-07-21 20:02 - Spor

Alman turistin Türkiye'ye ilgisi arttı

2018-07-21 20:33 - Genel

Bakan Albayrak G20 toplantısını AA'ya değerlendirdi

2018-07-22 19:03 - Ekonomi

Moro Müslümanlarına özerklik sağlayacak yasa kabul edildi

2018-07-24 20:22 - Dünya

FIFA yılın futbolcusu adaylarını açıkladı

2018-07-24 21:38 - Spor

Trump, Putin'i Washington'a davet etti

2018-07-20 02:27 - Genel

İlgili Haberler

Manisa'da Sultani çekirdeksiz üzümde hasat ve kurutma mesaisi başladı

20:08 - Ekonomi

Turkcell Genel Müdürü Koç: 5G için tüm hazırlıklarımızı tamamladık

19:52 - Ekonomi

Trakya temmuzda 209 milyon dolarlık ihracata imza attı

15:18 - Ekonomi

Petrol fiyatlarındaki düşüş devlerin karını yaklaşık 25 milyar dolar eritti

14:08 - Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na çevrildi

13:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Manisa'da Sultani çekirdeksiz üzümde hasat ve kurutma mesaisi başladı

20:08 - Ekonomi

Putin, Trump ile Alaska’daki görüşmenin sonuçlarına ilişkin olarak Rus yetkililerle toplantı yaptı

19:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Trump-Putin görüşmesi) Görüşmeler savaşın sonlandırılması arayışlarına ivme kazandırmıştır

18:46 - Siyaset

ABD, Gazze halkına ziyaretçi vizesi verilmesini durdurdu

18:43 - Dünya

Myanmar'da ordunun hava saldırısında 21 kişi öldü

18:28 - Dünya