?>

Siemens Energy ve Stadtwerke Leipzig’ten iklime duyarlı iş birliği

- Siemens Energy Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Karim Amin: - "Temiz enerji üretimi kapsamında sunduğumuz SGT-800 gaz türbinimiz, yalnızca sınıfındaki en düşük emisyonları elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda yüksek yakıt esnekliği ve düşük kullanım ömrü maliyetleriyle de dikkati çekiyor”

Genel - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Siemens Energy, Stadtwerke Leipzig’in bölgesel ısıtma santralini iki modern teknoloji gaz türbini ile güçlendiriyor.

Siemens Energy'den yapılan açıklamaya göre, Siemens Energy, petrol ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Stadtwerke Leipzig’in Almanya'da Leipzig Süd bölgesinde bulunan ısıtma santrali için iki modern gaz türbini paketi tedarik ediyor.

Kombine ısı ve güç teknolojisine sahip olacak şekilde, şirketin Bornaische Strasse'deki yerinde inşa edilecek yeni gaz santrali, şehre elektrik ve bölgesel ısı sağlayacak.

2022 yılında faaliyete geçmesi planlanan yeni santral, elektrik kaynağının karbondan arındırılmasına iki şekilde katkıda bulunacak. İlk olarak Stadtwerke Leipzig'i Lippendorf linyitle çalışan elektrik santralinin bölgesel ısısından bağımsız hale getirmesi planlanan proje yatırımı, aynı zamanda operasyonlara başladıktan birkaç yıl sonra yüzde 30 ila 50 oranında yeşil hidrojen ile çalışacak.

Uzun vadede Siemens Energy’nin her biri yüzde 41 maksimum verimliliğe sahip iki SGT-800 gaz türbininin elektroliz yardımıyla rüzgâr veya güneş enerjisinden ürettiği yüzde 100 yeşil hidrojen ile çalıştırılması planlanan tesis, karbondioksit salınımı gerçekleştirmeyerek iklimi de koruyacak.

Yaklaşık 125 megavat (MW) elektrik kapasitesi ve 163 MW termal kapasiteye sahip, maksimum yakıt verimliliğinin yüzde 93 olması planlanan santral, Siemens Energy’nin kurulumunu ve aktivasyonunu gerçekleştireceği SGen-100A jeneratörleri içeren iki SGT-800 gaz türbini paketi ve SIESTART akü çözümü ile güçlenecek.

Bu kaynaklar ile tesis, beklenmedik bir genel elektrik kesintisi durumunda dahi harici bir güç kaynağı olmadan kendi kendini aktive ederek operasyonlarını sürdürebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Energy Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Karim Amin, Almanya'da yeni seviye ve karbondan arındırılmış bir enerji karışımına geçişi daha da teşvik etmek amacıyla Stadtwerke Leipzig ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Temiz enerji üretimi kapsamında sunduğumuz SGT-800 gaz türbinimiz, yalnızca sınıfındaki en düşük emisyonları elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda yüksek yakıt esnekliği ve düşük kullanım ömrü maliyetleriyle de dikkati çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Stadtwerke Leipzig Genel Müdürü Karsten Rogall ise sürdürülebilir kaynaklarla enerji üretiminin önemine işaret ederek, "Siemens Energy ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde yeni bir modern teknoloji bölgesel ısıtma santraline yatırım yaparak, sadece Leipzig Şehrine önümüzdeki on yıllarda elektrik ve ısı sağlanmasına destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda dekarbonizasyonu aktif olarak hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Kullandığımız yakıttaki hidrojenin payını esnek bir şekilde artırmak, Leipzig için sürdürülebilir ve güvenilir bir güç kaynağı sağlamak açısından çok önemli bir adım.” değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

A Milli Basketbol Takımı'nda Ufuk Sarıca dönemi sona erdi

2020-11-20 16:41 - Spor

Uzmanından 'Temaslı selamlaşmak Kovid-19 riskini artırabilir' uyarısı

2020-11-21 14:16 - Sağlık

Casper kurumsal çözümlerini "İş İçin Teknoloji" çatısı altında topladı

2020-11-20 14:47 - Ekonomi

Keçiören’in Yıldızları’nda dart sporu masaya yatırıldı

2020-11-20 15:02 - Genel

Azerbaycan'dan Ermenistan'a savaşmaya giden Fransızlar için suç duyurusu

2020-11-21 00:06 - Dünya

65 yaşın üstündeki vatandaşlara 'adrese teslim' e-Devlet şifresi hizmeti başladı

2020-11-20 14:46 - Gündem

Genelkurmay İstihbarat Başkanının eski emir astsubayı mahrem imamlarca defalarca aranmış

2020-11-20 15:41 - Gündem

Diyabet ve çolyak hastası yüzücüden 'madalya koleksiyonu'

2020-11-20 16:16 - Çevre-Hayat

Sezaryen ile dünyaya gelen bebeklerin enfeksiyona bağlı hastaneye kaldırılma riski daha yüksek

2020-11-20 18:31 - Sağlık

Hekimlerin antibiyotik reçetelemesi yüzde 32 azaldı

2020-11-20 18:43 - Sağlık

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD-Çin çip çekişmesine casusluk iddiaları damga vuruyor

13:32 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlusu İsrail hükümetinin kanlı planı asla kabul edilemez

13:28 - Siyaset

Doğrudan satış sistemlerinin kurallarını belirleyen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

13:22 - Ekonomi

Gazze'de yetersiz beslenme sorunu yaşayan 5 aylık bebeğin annesi çocuğunun ölmesinden korkuyor

13:18 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ilde "İl Yaşlılık Çalıştayları" düzenleyecek

13:13 - Gündem