?>

Siber dünyanın kapıları TEKNOFEST Hack İstanbul'da açılıyor

Dünyanın dört bir yanından siber yeteneklerin kıyasıya mücadele edeceği Hack İstanbul için başvurular başladı.

Ekonomi - 4 yıl önce

İSTANBUL

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Dijital Dönüşüm Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada hacker'ler, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek yaşam siber saldırı senaryolarıyla sınırları zorlayacak.

Hacker'ler yarışmaya bireysel olarak veya en fazla 4 kişilik takımlar halinde katılabilecek.

Son başvuruları 30 Haziran 2021'e kadar yapılacağı Hack İstanbul, 3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Yarışmacılar, 16 Temmuz'da 24 saat sürecek ön seçim aşamasında web güvenliği, kriptografi, adli tıp ve tersine mühendislik gibi farklı alanlardaki becerileri ile meydan okuyacak.

Başarılı olan takımlar, 30 Temmuz'da düzenlenecek ikinci etapta farklı zorluk ve karmaşıklık seviyelerine sahip 18 saatlik CTF yarışmasının hem çevrim içi hem de çevrim dışı aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlayacak.

Çevrim içi aşamada ikili analiz, kriptografi, tersine mühendislik, web güvenliği, adli tıp, stenografi, OSINT, cep telefonu ve programlama yetenekleri gibi konular yer alacak.

Zorlu mücadele, 24-25 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek büyük final etabı ile son bulacak.

Hack İstanbul'un finalinde CTF'yi kazanan ilk 10 takım, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde İstanbul'da yarışacak ve kazananların ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alması bekleniyor.

Birincinin 7 bin dolar, ikincinin 4 bin dolar, üçüncünün ise 2 bin dolar ödül alacağı Hack İstanbul'a kayıtlar www.hackistanbul.com adresi üzerinden yapılabilecek.

Yola çıktığı günden bugüne toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlere geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmaları için fırsatlar sunmaya devam ediyor.

TEKNOFEST'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar, 5 milyon TL'nin üzerinde ödülün sahibi olacak.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, aralarında Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 71 paydaş kurum ile birlikte düzenleniyor.

TEKNOFEST, 21-26 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cedi Osman'ın 'double-double'ı Cavaliers'a yetmedi

2021-05-02 15:43 - Spor

Trabzonsporlu futbolcu Berat Ayberk Özdemir, PFDK'ye sevk edildi

2021-04-29 23:11 - Spor

Bakan Muş: Nisan ihracatımız 18,8 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek rakamı

2021-05-03 17:48 - Ekonomi

Uluslararası finansmanda 'yeşil' dönüşüm hızlanıyor

2021-04-28 15:40 - Gündem

Karavana dönüştürdüğü servis minibüsüyle yollara düşecek

2021-04-30 15:03 - Çevre-Hayat

Başkentte muhtarlara Kovid-19 aşısı yapılmaya başlandı

2021-05-04 16:17 - Sağlık

Eski ABD Adalet Bakanlığı Müşaviri Bruce Fein, Biden'ın 24 Nisan açıklamasını eleştirdi

2021-05-03 16:56 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beninli mevkidaşına gönderdiği tebrik mesajını Büyükelçi Özçeri iletti

2021-05-01 02:17 - Dünya

Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Asan son yolculuğuna uğurlandı

2021-05-02 18:55 - Gündem

Organizasyon Komitesi, Tokyo Olimpiyatlarını Kovid-19 önlemleriyle düzenlemeye hazırlanıyor

2021-05-03 11:13 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye enerji filosunu daha da genişletmeye hazırlanıyor

14:36 - Ekonomi

Hataylı balıkçı kullanılmayan gemi parçalarını motoryatlara dönüştürüyor

13:13 - Ekonomi

Türkiye'den Romanya'ya 4,7 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-temmuz ihracatı

12:22 - Ekonomi

Antalya'da tropikal meyve bahçelerine kurulan GES enerji maliyetlerini düşürdü

12:18 - Ekonomi

Türkiye ile Avustralya 5 milyar dolarlık ticaret hedefi için temasları sıklaştırıyor

12:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Malatya'da depremde hasar gördüğü için patlayıcıyla yıkılan site yeniden yapıldı

18:57 - Gündem

TCG Anadolu, Çanakkale'den İstanbul'a "Zafer Yolculuğu"nu tamamladı

18:53 - Gündem

Siyasilerden Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:48 - Gündem

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Gündem

Bakanlardan Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:33 - Gündem