?>

Şeyh Raid Salah mahkemeye çıkarıldı

Mahkeme gözaltına alındığı 15 Ağustos'tan bu yana ilk defa mahkemeye çıkarılan Salah'ın gözaltı halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 28 Ağustos'ta yapılmasına karar verdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

HAYFA

İsrail mahkemesi, 15 Ağustos'ta gözaltına alınmasından bu yana ilk defa mahkemeye çıkarılan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın gözaltı halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 28 Ağustos Pazartesi günü yapılmasına karar verdi.

Hayfa kentindeki Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşması daha önce duyurulduğu gibi saat 13.30'da değil, iki saat gecikmeyle 15:30'da başladı. Duruşma, mahkeme salonu ve çevresini dolduran Salah'ın ailesi ve onlarca seveni tarafından ilgiyle takip edildi.

Gözaltına alındığı 15 Ağustos'tan bu yana ilk defa ailesiyle kucaklaşma fırsatı bulan Şeyh Salah, "İsrail rejimi beni İslami kimliğimden dolayı yargılıyor, okuduğum ayet ve hadisler nedeniyle beni hedef alıyor." dedi.

İsrail Başsavcılığının Salah'ı "İsrail devletine karşı kışkırtma ve yasaklı İslami Hareket'e destek olmakla" suçladığı iddianamenin okunmasının ardından, mahkeme başkanı "sanığın gözaltı halinin devamına, duruşmasının ise 28 Ağustos Pazartesi günü yapılmasına" hükmetti.

"Hutbe vermesi dahi terörizmle ilişkilendiriyor"

Duruşmanın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şeyh Salah'ın avukatlarından Ömer el-Hamayse, "Hazırlanan iddianame, Şeyh Salah'ın Mescid-i Aksa'ya destek vermesini bile terörist eylem olarak addediyor. Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuması ve hutbe vermesi dahi terörizmle ilişkilendiriyor." dedi.

"İsail'in aradığı günah keçisi Şeyh Salah oldu"

Öte yandan İsrail'deki Arap vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi'ne bağlı Özgürlükler Komisyonu Başkanı Şeyh Kemal el-Hatip ise İsrail'in 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'de yaşanan olaylardan sonra bir "günah keçisi" arayışında olduğunu söyledi.

Şeyh Hatip, "İsrail devleti, bu olaylardan sonra ağız değiştirerek farklı bir tavra büründü. Bu bağlamda Binyamin Netanyahu hükümeti Şeyh Salah’ı hedef almaya başladı. Netanyahu Mescid-i Aksa'da geri adım attıktan sonra bir 'günah keçisi' arayışı içine girdi ve bu günah keçisi de Şeyh Salah oldu." diye konuştu.

Muhabir: Eshat Fırat

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Soylu'dan Ankara'daki otobüs kazasıyla ilgili açıklama

2017-08-24 18:07 - Gündem

ABD'de silahlı saldırı: 1 polis öldü, 3'ü yaralandı

2017-08-19 14:37 - Dünya

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ifade verdi

2017-08-23 20:32 - Spor

FETÖ'nün 'mülkiye' yapılanması hakim karşısında

2017-08-23 14:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere çağrı

2017-08-18 17:52 - Gündem

Kabe'de dualara gözyaşları eşlik ediyor

2017-08-23 15:30 - Genel

Van'da 3 terörist etkisiz hale getirildi

2017-08-24 13:47 - Gündem

Sakarya Büyükşehir Terminalinde silahlı kavga: 1 yaralı

2017-08-21 17:57 - Asayiş

10 gündür kayıp olan zihinsel engelli Filiz bulundu

2017-08-23 15:57 - Asayiş

Bakan Ağbal'dan taşeron işçilerle ilgili açıklama

2017-08-23 16:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump'ın Gazze barış planının Filistin Devleti'ne giden yolu açacak maddeler içerdiği öne sürüldü

22:23 - Dünya

ABD'nin Michigan eyaletinde kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

21:32 - Dünya

Kremlin: Putin, Trump ile Moskova'da görüşmeye hazır

19:28 - Dünya

ABD'de İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen fenomenler sosyal medyada gündem oldu

19:12 - Dünya

Trump, Orta Doğu'da "harika" gelişmeler olabileceği beklentisini paylaştı

17:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Şimşek: (Terörsüz Türkiye süreci) Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağız

22:43 - Gündem

Trump'ın Gazze barış planının Filistin Devleti'ne giden yolu açacak maddeler içerdiği öne sürüldü

22:23 - Dünya

Fenerbahçe, 3 resmi maç sonra galip

22:12 - Spor

Kayserispor ile Gençlerbirliği berabere kaldı

22:11 - Spor

Ankara'da kaybolduktan sonra Mersin'de cesedi bulunan servis şoförünün faillerine Suriye'de operasyon

21:33 - Gündem