?>

"Seyahatsever" projesiyle Van'a gelen gençler kentin güzelliklerini keşfediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının, yaz tatilinde gençlere 81 ilde seçilen yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı sunduğu "Seyahatsever" projesi kapsamında gençler, Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanı buldu.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Van

Ülke genelinde 10 Temmuz'da başlayan ve 27 Ağustos'ta son bulacak proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından tatil için Van'ı tercih eden 498 genç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü ile kent merkezindeki yurtlara yerleşiyor.

Yurtlarda ücretsiz konaklayan gençler, gündüz de Kedi Villası, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Van Kalesi ve Van Müzesi'ni ziyaret ediyor, Van Gölü'ndeki turlara katılıyor.

Gençler, mavi bayraklı plajı, eşsiz koyları, tarihi mekanları, temiz ve serin havasıyla farklı tatil seçeneklerini bir arada sunan Van'da tatil hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Program sayesinde ülkemizin dört bir yanında tatil yapabiliyoruz"

Batman'dan gelerek yurtta kalan Zeynel Ağırman, AA muhabirine, kentte beş gün boyunca tatil yapacağını söyledi.

Bu sürede müze, kedi evi, göl, kale ve tarihi yerleri gezeceklerini anlatan Ağırman, "Van'ın güzelliklerini keşfetmek için geldim. Sağ olsun Bakanlığımızın bize sağladığı 'Seyahatsever' projesi kapsamında buraya geldik. Gençler için çok iyi bir program. Gençlerin ve öğrencilerin gezebilmeleri için kalacak yer sağlanması büyük bir avantaj." dedi.

Ücretsiz konaklama imkanı sayesinde tatil yapma imkanı bulduğunu belirten Ağırman, devletin sağladığı bu imkan sayesinde konaklama ücreti ödemeden tatil yapabildiklerini ifade etti.

Ağırman, "Bir otelde ya da butik bir yerde kaldığımız zaman yüksek ücretler ödememiz gerekiyordu. Bu da büyük yük oluyordu. Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Program sayesinde ülkemizin dört bir yanında tatil yapabiliyoruz." diye konuştu.

Antalya'dan gelen Şahnur Arıkeş de Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için geldiğini ifade ederek, proje kapsamında yurtta ücretsiz konaklama imkanı bulduğunu söyledi.

Arıkeş, "Böyle bir çalışmanın başlatılması, yurtların ücretsiz açılması çok iyi oldu. İnşallah her yıl böyle projelerle tatil yaparız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye COST katılımlarında zirveyi zorluyor

2023-07-30 13:23 - Teknoloji

İş Bankasına deprem bölgesine destek için 109 milyon dolar kaynak

2023-08-04 13:03 - Ekonomi

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Camianın başkanı olarak mutluyum, gururluyum

2023-08-01 12:57 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü

2023-08-02 13:32 - Siyaset

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemesinde tur için Zalgiris'i ağırlayacak

2023-08-01 09:32 - Spor

Sıcaktan bunalanlar 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü'ne kamp kuruyor

2023-08-02 12:53 - Çevre-Hayat

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının görev süresi 2028'e kadar uzatıldı

2023-08-04 08:57 - Ekonomi

Kovid-19 önlemleri çerçevesinde ödenen cezaların iadesi için 31 Aralık 2024'e kadar başvurulaca

2023-08-05 10:37 - Gündem

Sinop'ta ağustos ayında tezgahta hamsi satışı

2023-08-02 16:38 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanlığından, PKK iltisaklı şahısların AİHM binasına zorla girmesine tepki

2023-08-03 21:07 - Siyaset

İlgili Haberler

İstanbul'da otobüs şoförü Öğretmenler Günü'nde yolcusu iki öğretmene çiçek hediye etti

00:07 - Çevre-Hayat

Hacer öğretmen, Birleşik Krallık'ta "Küresel Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü

13:07 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da embriyo transferiyle doğan manda "Dicle" anne oldu

12:57 - Çevre-Hayat

Kocası ve oğlunun karşı çıkmasına rağmen dozer operatörü oldu

12:52 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da 114 yaşındaki Fatime nine oğluyla hayata tutunuyor

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Tunç'tan, Adli ve İdari Yargı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri'ne ilişkin açıklama

02:08 - Siyaset

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı

01:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftası 9 maçla sona erdi

01:43 - Spor

Samsunspor, deplasmandan 1 puanla döndü

01:38 - Spor

İstanbul Perakendeciler Derneği yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

00:02 - Ekonomi