?>

Sevenleri Müslüm Gürses'i unutmadı

Arabesk müziğinin efsane isimlerinden "Müslüm Baba" olarak anılan sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 6. yılında memleketi Şanlıurfa'da adını taşıyan müzede sevenleri tarafından anılıyor

Kültür Sanat - 7 yıl önce

ŞANLIURFA (AA) - Arabesk müziğinin efsane isimlerinden "Müslüm Baba" diye anılan sanatçı Müslüm Gürses, vefatının 6. yılında memleketi Şanlıurfa'da, kendi adını taşıyan müzede sevenleri tarafından yad ediliyor.

Atatürk Mahallesi'nde 5 yıl önce açılan Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi'nde, sanatçının sürekli taktığı güneş gözlüğünden elinden düşürmediği tespihine, çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflarından konserlerde ve günlük yaşamda giydiği elbise, ayakkabı ve gömleklerine kadar pek çok eşyası bulunuyor.

Merhum sanatçının kullandığı müzik aletleri, ilk çıkarttığı taş plaklar, ödülleri ve kasetlerinin de sergilendiği müzede, "Müslüm Baba"nın bal mumundan yapılmış heykeli de yer alıyor.

Ziyaretçiler, müzeyi Gürses'in seslendirdiği eserler eşliğinde gezme imkanı buluyor.

Müslüm filmi müzeye ilgiyi artırdı

Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl vizyona giren Müslüm Gürses'in yaşam hikayesinin sinemaya uyarlandığı "Müslüm" filminin, müzeye ilgiyi artırdığını söyledi.

Sanatçının hayranlarının müzeye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 20 bin ziyaretçi müzeyi ziyaret etti. Müslüm filminin vizyona girmesiyle ziyaretçi sayımız arttı. Bu yıl 30 binin üzerinde ziyaretçi müzemizi gezdi. Müslüm Gürses, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği çok önemli bir isim. Filmi izleyenler çok etkilenmişler tekrar tekrar gelenler oldu. Buraya her yaştan ziyaretçi gelmeye başladı. Film müzenin tanıtımına ciddi anlamda katkı sağladı."

Yılmaz, Müslüm Gürses'i mezarının başında anmak için Şanlıurfa'dan önemli bir hayran kitlesinin İstanbul'a gittiğini belirterek, "Milyonların gönlünde taht kurmuş Müslüm Gürses'in ölüm yılı nedeniyle kapılarımızı açtık. Bizler de burada onu yad ediyoruz. Müzede Müslüm Gürses'in kullandığı birçok özel eşyası sergileniyor. Gelen hayranları onu burada yad ediyor. Müzemiz açık ziyaretçilerini bekliyor." dedi.

"Müslüm Baba'nın şarkılarıyla büyüdük"

Diyarbakır'dan müzeye gelen Mehmet Salih Koç, çok fanatik bir Müslüm Gürses hayranı olduğunu söyledi.

Yıllardan beri Gürses'in şarkılarını dinlediğini ifade eden Koç, "Müslüm Baba insanlığın içinde bastırılmış duyguları söylediği şarkılarla dışarıya vuruyordu. Onu bir kez daha yad ediyoruz. Ruhu şad olsun. Buradaki eşyalarını gördüm, inceledim sanki içimizde hiç ölmemiş gibi." dedi.

Mukadder Koç ise müzeyi ailesiyle gezdiğini ve çok duygulandığını belirterek, "Müslüm Baba'nın bir kez daha ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Biz sevenleri olarak hiç unutmayacağız." diye konuştu.

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan 1953 Şanlıurfa doğumlu sanatçı, 3 Mart 2013'te 60 yaşındayken hayatını kaybetti. Sanatçının anısını yaşatmak için 1 Ekim 2013'te memleketi Şanlıurfa'da Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi açıldı.

Muhabir: Yasin Dikme

Haftanın Öne Çıkanları

28 Şubat mağduru askeri öğrenci iadeiitibar istiyor

2019-02-25 20:17 - Çevre-Hayat

"Galatasaray’ın zayıf yönlerini iyi analiz ediyoruz"

2019-03-01 19:06 - Spor

Muğla'da 128 bekçi göreve başladı

2019-03-02 05:32 - Asayiş

'Ailede sihirli kelime evi, eşi ve çocuğunu sevmek'

2019-02-24 22:02 - Çevre-Hayat

Türk menşeli uçaklar 2021'de semada olacak

2019-03-03 16:02 - Teknoloji

Rusya: 'ABD ile Venezuela konusunda diyaloğa açığız'

2019-03-03 05:02 - Dünya

Komandolar teröristlerin inlerine girmeye devam ediyor

2019-02-25 19:03 - Genel

Akiş GYO'nun 2018 konsolide geliri 396 milyon TL oldu

2019-02-28 18:00 - Ekonomi

Tehlikeli maddeler yerli cihazla tespit edilecek

2019-02-26 16:32 - Teknoloji

FETÖ şantaj yapmak için belge toplamış

2019-03-02 18:02 - Gündem

İlgili Haberler

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

12:18 - Kültür Sanat

Erzurum'da devlet korumasındaki çocuklar tiyatro ve sanatla buluştu

16:52 - Kültür Sanat

Roma'daki tarihi Trevi Çeşmesi'ne biletli giriş sistemi getirilmesi yeniden gündemde

15:33 - Kültür Sanat

Kahramanmaraş'ta 60 yıllık semerci ustası mesleğini yaşatmaya çalışıyor

13:48 - Kültür Sanat

Ördüğü bebeklerle kimsesiz çocukları mutlu ediyor

13:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Hatay'da kırsal deprem konutlarının yapımı sürüyor

17:37 - Gündem

ABD'de Epstein mağdurları, dosyaya ilişkin belgelerin parça parça yayımlanmasından endişeli

17:27 - Dünya

İsrail ordusu Batı Şeria’da cuma namazının ardından cemaati ablukaya aldı

17:23 - Dünya

Trendyol 2025'te Türk üreticilerini dünya pazarlarına taşıdı

17:17 - Ekonomi

Türkiye dünyada "elektrikli ticari vasıta" üretiminde de öne çıkıyor

17:12 - Ekonomi