?>

'Sepette köfte-kokoreç' ile ihtiyaç sahiplerini unutmuyor

Nevşehir'de bir memur emeklisi, lokantasında ihtiyaç sahipleri ve öğrenciler için "sepette köfte-kokoreç" uygulaması başlattı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Nevşehir

Nevşehir Adliyesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden 14 yıl önce emekli olan Ali Doğan Tavlayan (60), emeklilikten bir süre sonra seyyar araçla ekmek arası köfte ve kokoreç yapıp satmaya başladı.

Müşterilerinin "Ali dayı" diye hitap ettiği Tavlayan, yaklaşık bir yıl önce 2000 Evler Mahallesi'nde lokanta açtı.

Tavlayan, bir süre önce "Sepette köfte-kokoreç" uygulaması başlatarak, ihtiyaç sahipleri ve öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Müşteriler de uygulamaya destek veriyor

Camına "Sepette yemek vardır" yazısı asılan lokantada, ihtiyaç sahipleri ücretsiz köfte ve kokoreç yerken, bazı müşteriler de yemeklerini yedikten sonra uygulamaya destek veriyor. Tavlayan'ın günlük ikram ettiği ekmek arası kokoreç ve köfte sayısı yardımlara göre değişiyor.

Tavlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının tavsiyesiyle hobi olarak başladığı işinde insanlara yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İş yerini ilk açtığı dönemde bazı müşterilerin fiyat sorup çıktığını anlatan Tavlayan, kimseyi eli boş göndermemek adına böyle bir uygulama başlattığını dile getirdi.

"Öğrencilere destek için başladım"

Tavlayan, elinin lezzetini müşterilere sevdirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Zamanla 'Ali dayı' olduk. Biraz da hobi olarak yürütüyoruz. Emeğimizin karşılığını alıyoruz ama işin ekonomik boyutunu da çok düşünmüyoruz. Bulunduğum bölgede üniversite öğrencileri yoğunlukta. Ben de zor şartlarda üniversitede okumuştum. Ürünlerimiz öğrenciye biraz pahalı geliyor. 7-8 liraya tavuk döner veya tost yerken, 15 liraya kokoreç yemekte zorlanan öğrencileri gözlemledim. İlk etapta canı çeken öğrencilerimiz de parası yoksa da yesin anlamında ikramda bulundum. Tesadüfen bir öğrencimize ikramda bulunurken müşterilerimden birisi 'dayı biz de destek olalım' dedi. Böylece uygulamaya başladık."

"Kayıtlarını tutuyoruz"

Uygulamaya müşterilerinin de destek olduğunu vurgulayan Tavlayan, "İhtiyacı olanlara yardımcı olmak beni para kazanmaktan daha çok mutlu ediyor. Bazen öğrenciler sepette yemekten faydalanıyor, daha sonra burs ödemelerini aldıklarında gelip uygulamaya destek oluyor. Yardım eden de yiyen de kimin verdiğini bilmiyor. Bütün vebaliyle iş bize kalıyor, biz de kayıtlarını tutuyoruz." diye konuştu.

Müşterilerden Gürkan Ekrem Özkan da uygulamanın yardımseverliği pekiştirdiğini, kendilerinin de memnuniyetle destekte bulunduklarını ifade ederek, "Milletimizin geçmişten gelen yardımlaşma kültürü bu şekilde yeniden vücut buluyor." dedi.

Hilal Alp ise üniversitede öğrenci oldukları dönemde böyle uygulamaların olmadığını ancak son dönemde artan benzer faaliyetlere imkanları ölçüsünde destek sunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aygaz'a Kristal Elma'dan 2 ödül

2020-01-06 21:13 - Genel

Anadolu Efes iki kulvarda zirveyi kimseye bırakmıyor

2020-01-06 17:58 - Spor

Hayatını kendisi gibi görme engellilere adadı

2020-01-10 15:07 - Çevre-Hayat

Kaynaştırma öğrencisini dövdüğü iddia edilen öğretmen hakkında soruşturma

2020-01-09 18:02 - Gündem

100 uçak biletinin 10'u Enuygun.com'dan satılıyor

2020-01-10 14:18 - Ekonomi

'Kudüs şairi' Mehmet Akif İnan memleketi Şanlıurfa'da anıldı

2020-01-07 01:57 - Kültür Sanat

PKK'lı terörist Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu

2020-01-07 01:58 - Gündem

Borsa günün ilk yarısında 117.000 puanın üzerini gördü

2020-01-09 17:47 - Ekonomi

Özbekistan'daki genel seçimin kesin sonuçları açıklandı

2020-01-06 19:42 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: Rusya-Türkiye işbirliği engelleme çabalarına rağmen gelişiyor

2020-01-08 19:02 - Gündem

İlgili Haberler

Ardahan'da kuşların gökyüzündeki dansı görüntülendi

19:22 - Çevre-Hayat

Amasya'da şehit 20 askerin adı dikilen fidanlarda yaşayacak

17:03 - Çevre-Hayat

Çiftçi babanın en büyük destekçisi kızı oldu

14:38 - Çevre-Hayat

Doktor kızının erken teşhisiyle kanseri yenen baba 16 yıldır rahat nefes alıyor

13:52 - Çevre-Hayat

Sinop'ta balık avlayan yunus dronla görüntülendi

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Güler'den düşen askeri kargo uçağının kara kutusuna ilişkin açıklama

20:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuz adım adım gerçeğe dönüşüyor

20:32 - Siyaset

ABD’de kanser, kalp ve beyin hastalıklarını inceleyen 383 araştırma fonu kesintiye uğradı

20:27 - Dünya

BBC, Trump'ın olası tazminat davasına karşı mücadele edeceklerini belirtti

20:22 - Dünya

Fatih'te 2 çocuk ile annelerinin ardından baba da hayatını kaybetti

20:17 - Gündem