?>

Şenol Güneş'ten 'milli takım' açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, milli takımla ilgili, "Ben buradayım, burada olmaktan mutluyum. 'Milli takımı beğenmedi' ifadesi de yanlıştır, Beşiktaş'tan gideceğim görüntüsü de doğru değil." ifadesini kullandı.

Spor - 8 yıl önce

MALAGA (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Marbella Futbol Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısı, milli takımla ilgili konulara açıklık getirdi.

Fatih Terim'in ayrılmasının ardından kendisi üzerinden yapılan tartışmalara bir kez daha değinen Güneş, "Milli takım için benim adım geçiyor. Kim düşünüyorsa teşekkür ediyorum. İstenmek yaptıklarınızın doğruluğudur ama ben şu anda Beşiktaş'ta yeni sözleşme yaptım." şeklinde konuştu.

Milli takımda önceliğin çalışanları yıpratmamak olması gerektiğini vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli takım futbolda piramidin tepesi, milli takım antrenörü de tepede olarak ülkeyi temsil ediyor. Seçilerek geliyorlar, ortak bir değerdir. Milli takım kimsenin malı değil, hepimizin söz sahibi olduğu yer. Bu ortak değere saygısızlık yapmak doğru değil, onları sonuçlardan yargılamak doğru değil. Çalışan ve çok katkı yapan insanı yıpratırsak, gelecek olanları da yıpratmış oluruz. Hep benim üzerimden spekülasyonlar yapılıyor, başkanla neredeyse kavgaya getirdiler. Böyle şey olabilir mi? O görüntü olmasın diye tartışmadan uzak durmaya çalıştım. Şu anda Beşiktaş'a ait biriyim. Olmasaydı 'Milli takım mı Beşiktaş mı?' tartışması olurdu. Şu anda o tartışmaya girmem doğru değil. Anlaşma yaptım, şimdi görevdeyim ve çalışıyorum."

'Kulüp takımı ve milli takımı aynı anda çalıştırmayı doğru bulmuyorum'

Bağlı olduğu bir kurumun bulunduğuna dikkati çeken Güneş, "Kurumlar önemli, devlet önemli, millet önemli herkes önemli ve değerli. Camialar önemli, böyle camiaları yıpratmak doğru değil. Benim şahsım üzerinden yıpratmak hiç doğru değil. Ben şu anda Beşiktaş'ın teknik direktörüyüm, resmi olarak zaten böyle bir şey yapmak doğru değil. Duygu olarak da bulunduğum yerden bir yere gitmem, konuşmam. Burada çalışırken bana teklif gelirse ilk kişi başkandır, başkan karar verir. Bana sorarsanız kulüp takımı ve milli takımı aynı anda çalıştırmayı doğru bulmuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke adına kendisiyle ilgili talep olması halinde bile yine kendisinin söz sahibi olmadığının altını çizen deneyimli teknik adam, "Söz sahibi başkandır. Başkan 'seninle çalışmak istemiyorum derse' o zaman başka bir şey düşünürüm. Ben buradayım, burada olmaktan mutluyum. 'Milli takımı beğenmedi' ifadesi de yanlıştır, Beşiktaş'tan gideceğim görüntüsü de doğru değil. Zaman zaman maç sayıları üzerinden zaman zaman daha uzun süreli konuşuldu. Bu benim vereceğim karar değil." yorumunu yaptı.

Şenol Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3-4 maç için milli takımda görev yapması yönünde ricada bulunması halinde tavrının ne olacağın sorusuna şu yanıtı verdi:

"Varsayımlarla konuşmak doğru değil ama aynı şekilde konuşurum. Ben ve veya bir başka çalışanın kulüple milli takımı götürmesini sağlıklı bulmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanıyla aynı şeyi de paylaşırım. Görevde olanın milli takımda çalışmasını da doğru bulmuyorum."

Muhabir: Ercan Doğan

Haftanın Öne Çıkanları

cıFETÖ'nün sivil imamı 28 bin doları yolda bulmuş

2017-07-27 17:42 - Gündem

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevinden ayrıldı

2017-07-26 19:37 - Spor

'Cumhuriyet gazetesi' iddianamesine ilişkin açıklama

2017-07-25 18:52 - Gündem

Adana'da FETÖ operasyonu: 45 gözaltı

2017-07-25 14:32 - Asayiş

HDP’li Becerikli gözaltına alındı

2017-07-29 17:57 - Asayiş

Turkcell'den hacı adaylarına özel paketler

2017-07-27 12:48 - Ekonomi

Karşıyaka Adliyesinde yangın paniği

2017-07-26 18:52 - Asayiş

Türkiye'den Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama

2017-07-29 17:15 - Genel

Ordu'daki protokol kavgasının ardından flaş gelişme

2017-07-27 16:32 - Gündem

Manisa'daki 'ByLock' soruşturmasında 36 tutuklama

2017-07-29 18:37 - Gündem

İlgili Haberler

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 24 yıl sonra yarı finale yükseldi

20:02 - Spor

Barış Alper Yılmaz'dan yaşananlarla ilgili açıklama: Tüm hırs ve forma aşkıyla sahalarda olacağıma söz veririm

18:26 - Spor

A Milli Basketbol Takımı 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi

19:59 - Spor

Cengiz Ünder, Beşiktaş taraftarının önüne çıkmak için sabırsızlanıyor

19:58 - Spor

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine Domenico Tedesco getirildi

18:28 - Spor

Günün Manşetleri

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 24 yıl sonra yarı finale yükseldi

20:02 - Spor

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ten İzmir'in kurtuluşunun 103. yılına özel gösteri

20:02 - Gündem

Cengiz Ünder, Beşiktaş taraftarının önüne çıkmak için sabırsızlanıyor

19:58 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsrail'in Hamas müzakere heyetine saldırısına ilişkin

19:48 - Gündem

Osmaniye'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

19:07 - Gündem