?>

Senegal'de kışlada Türkçe Eğitim Merkezi

Senegal'in başkenti Dakar'daki Cap Manuel kışlasında Türkçe Eğitim Merkezi açıldı.

Eğitim - 7 yıl önce

DAKAR

Senegal'in başkenti Dakar'daki Cap Manuel kışlasında Türkçe Eğitim Merkezi açıldı.

Başkentteki kışlada düzenlenen açılışa, Senegal Genelkurmay Başkanı General Cheikh Gueye, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nihat Civaner, Senegal Askeri Ataşesi Albay Emrah Yıldırım, Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Erdal Bolatkale ile çok sayıda üst düzey Senegalli askeri personel katıldı.

Açılışta, YEE ile Senegal Genelkurmay Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

Albay Yıldırım, Cap Manuel kışlasında Senegal ordusu tarafından tahsis edilen merkezin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarıldığını ve tefriş edildiğini belirtti.

Yıldırım, Senegal Genelkurmay Başkanlığı ile YEE arasında imzalanan protokolle, kursun enstitüye bağlı faaliyet göstereceğini ifade etti.

70 kişi Türkçe öğrenmeye başlayacak...

Merkezde, Senegal'deki polis, jandarma, asker ve diğer güvenlik mensuplarının eğitim göreceğini kaydeden Yıldırım, "TSK, Türkiye'de verdiği askeri eğitimlerin neredeyse yüzde 90'ını Türkçe veriyor. Bu eğitimleri almak için Türkiye'ye gelecek askeri personelin Türkçe bilmesi gerekiyor. Ocak ayının ilk haftasından itibaren yaklaşık 70 kişilik grup burada Türkçe öğrenmeye başlayacak." dedi.

Senegal Genelkurmay Başkanı General Gueye, açılışta yaptığı konuşmada, dil merkezinin açılışının iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin kuvvetlendiğinin göstergesi olduğuna işaret etti.

"Senegal askeri endüstrisi, Türk askeri sanayisinin sağladığı ekipmanlarla giderek güçleniyor." diyen Gueye, merkezde verilecek eğitimle dil bariyerinin daha hızlı aşılacağının altını çizdi.

Dakar Büyükelçisi Civaner de 1998'de imzalanan askeri eğitim iş birliği anlaşması sonrası Türk ordusunun Senegalli subay ve astsubaylara her yıl eğitim verdiğini hatırlattı.

Büyükelçi Civaner, bugüne kadar 100 askeri personelin bu eğitimi aldığını ve halen 17 subayın eğitimlerinin Türkiye'de devam ettiğini belirtti.

YEE Dakar Müdürü Bolatkale de açılışta yaptığı konuşmada, enstitünün Dakar'daki faaliyetlerine Senegalli subaylara Türkçe öğreterek başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cap Manuel Türkçe Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayanların Türkçe konuşulan ülkelerde rahatlıkla iletişim kurabileceğini vurgulayan Bolatkale, YEE'nin gelecek birkaç ay içinde Dakar Türk Kültür Merkezi'ni açmayı hedeflediğini aktardı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Batı dünyası İslam'ı kaynağından öğrenmeli'

2018-12-04 17:57 - Gündem

'Yeni kanunla konkordatoda keyfilik önlenecek'

2018-12-02 21:47 - Ekonomi

'İran, Rusya ve Türkiye'nin iş birliği Asya için bir çözüm modeli olabilir'

2018-11-29 21:22 - Dünya

Edirne'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2018-11-28 13:23 - Gündem

İSO 2018 Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

2018-11-30 20:02 - Ekonomi

Yurt içi piyasalar enflasyon verilerine odaklandı

2018-12-03 12:47 - Ekonomi

Belediyeden kadınlara 'özel mekan'

2018-12-03 15:02 - Gündem

MKEK'den güvenlik güçlerine silah sevkiyatı

2018-11-29 19:32 - Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yatırımları hızlandıracak adım

2018-12-01 19:32 - Teknoloji

'MHP Tüzüğü'ne ilişkin iddialar mesnetsiz ve asılsız'

2018-12-03 19:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum, herkes savaştan yoruldu

02:38 - Dünya

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya