?>

Selçuk Bayraktar, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları'na katılan öğrencilerle buluştu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bir neslin artık TEKNOFEST'ten yetiştiğini belirterek, "Biz buralardan dünya markası, dünyaya damgasını vuracak birçok Türk markasının çıkacağına inanıyoruz." dedi.

Teknoloji - 10 ay önce

Kocaeli

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Bilişim Vadisi Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları devam ediyor.

Yerleşkeye gelen Bayraktar, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen'den bilgi aldı, Robotaksi yarış alanındaki stantları gezdi.

Öğrencilerle faaliyetleriyle ilgili konuşan Bayraktar, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları'nın yapıldığı alana geçen Bayraktar, burada yarışları başlattı.

Takım üyeleriyle sohbet eden Bayraktar, araçlara imza attı.

"Geleceğin teknolojilerini temsil eden yarışmalarımız devam ediyor"

Bayraktar, AA muhabirine, TEKNOFEST ilk başladığında 20 yarışmaya 20 bin öğrencinin, bu yıl ise dünyada açık ara bir rekorla 49 yarışmaya 1,5 milyon öğrencinin başvurduğunu söyledi.

Bu yıl "Kuantum Hackathon" dedikleri, "Finansal Teknolojiler Yarışmaları" adı altında bir başka yarışma düzenlediklerini aktaran Bayraktar, "Bunun yanında nükleer enerji teknolojileri gibi yeni, dünyaya damgasını vuracak, geleceğin teknolojilerini temsil eden yarışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun bir coşkuyla TEKNOFEST bir mevsim gibi hayatımıza girdi. Burada da yüksek hızlı bir şarj istasyonu gibi hepimizi dolduruyor, motive ediyor. Bir nesil artık TEKNOFEST'ten yetişmiş oldu. Neredeyse 2018 yılından bu yana girişimlerini burada, lise çağında yarışmalara başvuran kardeşlerimizin üniversiteyi bitirip takımlarıyla beraber girişimlerini kurduklarını gördük. Kimisi dünyaya ihraç edilen teknolojiler geliştirdi. Biz buralardan dünya markası, dünyaya damgasını vuracak birçok Türk markasının çıkacağına inanıyoruz. Ona adım adım gidiyor. Nasıl dünyanın şu anda kendi sınıfında en iyi SİHA'larını üretmeyi başardık 20 senede? Elbette bu bir sabır gerektiriyor ama artık TEKNOFEST'in altıncı, yedinci yılına geldik ve çıktılarını, meyvelerini, bir anlamda o teknolojinin dip dalgasını görmeye başladık."

Bayraktar, alandaki gezisini tamamladıktan sonra, yarışmaya katılan ekiplerle "TEKNOFEST pozu" vererek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin etkilediği Gölbaşı'nda kalıcı konutların yapımı sürüyor

2024-08-20 12:48 - Gündem

Bakan Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda yarışacak milli sporculara başarılar diledi

2024-08-21 11:48 - Spor

Pamuk üreticilerine sıcak havalarda sulamayı "akşam yapın" çağrısı

2024-08-15 12:43 - Ekonomi

Türkiye küresel yatırımlar için cazibe merkezine dönüşüyor

2024-08-21 12:58 - Ekonomi

Vatandaşlar devletin hafızasında en çok "köklerini" araştırdı

2024-08-18 11:38 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Meclis'e işbirliği ve hükümetine destek çağrısında bulundu

2024-08-21 14:47 - Dünya

Galatasaray, "Devler Ligi"ne girebilmek için İsviçre'de avantaj arayacak

2024-08-20 08:57 - Spor

İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,6 büyüdü

2024-08-15 09:43 - Ekonomi

Selçuk Bayraktar, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları'na katılan öğrencilerle buluştu

2024-08-21 19:07 - Teknoloji

Kızılırmak kavununun pazarının genişletilmesi hedefleniyor

2024-08-18 16:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yeni nesil GEO uyduların geleceği "Bağlantısallığın Yeni Çağı Forumu"nda ele alındı

16:52 - Teknoloji

Takım uydulara ilişkin son gelişmeler "Bağlantısallığın Yeni Çağı Forumu"nda ele alındı

16:47 - Teknoloji

Ay Görevi'nde kullanılacak uzay aracına dair testler başarıyla sürdürülüyor

15:53 - Teknoloji

Milli entegre hava savunma mimarisi Çelik Kubbe, kabiliyetlerini artırmaya devam ediyor

13:02 - Teknoloji

TÜRKSAT Genel Müdürü Atalay: Türkiye milli haberleşme uydusu yapabilen nadir ülkelerden biri

12:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bir medeniyet hareketi: Ahîlik ve Savaş -Hikmet Kara yazdı-

06:50 - En Son Yazılar

Burkina Faso, Rusya'nın desteğiyle nükleer enerji santrali kuracak

03:43 - Dünya

BM, İsrail ordusunu, bu yıl da çatışmada çocuklara zarar verenler 'kara liste'sinde tuttu

02:18 - Dünya

Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçilenler hakkındaki karar Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Zelenskiy: Rusya şimdi İran nükleer programını kurtarmaya çalışıyor

00:23 - Dünya