?>

Şehit Uzman Çavuş Kaya son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Kaya'nın cenazesi memleketi Adana'da toprağa verildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ADANA

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı unsurlarınca 12 Ocak'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma Operasyonu" kapsamında girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Kaya, memleketi Adana'nın Yumurtalık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı, karayoluyla Yumurtalık ilçesi Zeytinbeli Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alındığı sırada şehidin eşi Leyla ve kız kardeşi Burcu Kaya, cenaze aracına çıkarak üzerinde şehidin mavi beresi bulunan tabuta sarıldı. Cenaze aracı camiye gidene kadar tabutun yanından ayrılmayan Burcu ve Leyla Kaya, gözyaşı döktü.

Leyla Kaya bu sırada "Yavaş gidin doyamadım. Yeter artık kalk, selvi boylum nereye gidiyorsun?" diyerek ağladı. Babası Bedir Kaya da tabuta sarılarak "Samet'im gitme" diye ağıt yaktı.

Cenazenin mahalledeki camiye getirildiği sırada Kaya'nın yakını olduğu ileri sürülen kişi, bir çelengin üzerindeki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının bulunduğu yazıyı yırtıp, "PKK'lılara dost deyip şehitlere çelenk göndermesinler. CHP zihniyeti, Kılıçdaroğlu." diyerek yere attı.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan namazın ardından Türk bayrağına sarılı tabut cenaze aracına konuldu. Araç hareket etmeden önce şehidin eşi Leyla Kaya uzun süre tabuta sarıldı ve öptü.

Leyla ve Burcu Kaya, camiden mezarlığa gidene kadar da araçta tabuta sarılarak yolculuk yaptı. Şehidin mavi beresi tören boyunca tabutun üstünde yer aldı.

Şehit Kaya'nın cenazesi mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek, Bekir Ömer Fansa

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

19 kişiye FETÖ’den gözaltı

2017-01-12 23:47 - Asayiş

'Kıbrıs müzakerelerinde bakanlar bir araya gelecek'

2017-01-13 03:02 - Gündem

Muratbey Uşak'tan erteleme talebi

2017-01-09 20:57 - Spor

Başbakan Yıldırım Zertek Dağı’nda

2017-01-08 21:47 - Gündem

KOM'dan operasyon: 2 gözaltı

2017-01-11 20:22 - Asayiş

Galatasaray, Konya deplasmanında

2017-01-13 11:47 - Spor

Hanife aşkını itiraf etti!

2017-01-14 11:37 - Magazin

YEE Türkçe Yeterlik Sınavı'na yoğun ilgi

2017-01-14 18:52 - Gündem

Ünlü edebiyatçı Orhan Okay hayatını kaybetti

2017-01-13 15:32 - Kültür Sanat

Brezilya'da hapishane firarileri aranıyor

2017-01-12 19:22 - Dünya

İlgili Haberler

Kocaeli'de makilik ve ağaçlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

18:08 - Gündem

Hatay Defne'de kırsal afet konutlarının yapımı sürüyor

17:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur'u kabul etti

17:22 - Gündem

Sakarya'da öğrencilere yönelik etkinliklerle sporun bağımlılıktan koruyucu gücüne dikkat çekild

17:03 - Gündem

İstanbul'da bir iş yerinin kurşunlanmasıyla ilgili 3 şüpheli yakalandı

16:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya: İstanbul, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler için ana platform olarak kalıyor

18:12 - Dünya

Kocaeli'de makilik ve ağaçlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

18:08 - Gündem

AB liderleri Avrupa'nın savunmasını güçlendirme hedefini teyit etti

18:02 - Dünya

İsrail'in Tahran'ın merkezinde sivil bir yerleşim yerine saldırısı mahallede büyük hasara

17:58 - Dünya

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

17:53 - Dünya