?>

Şehit Teğmen Recep Erdoğan'a son görev

Diyarbakır’un Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan, memleketi Gümüşhane’de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem - 10 yıl önce

Cenazesi dün memleketine getirilen Erdoğan için bugün Zafer Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Devlet Hastanesi morgundan Türk bayrağına sarılı tabutun tören alanına gelişi sırasında binlerce kişi tekbirler getirirken, çok sayıda vatandaş dev Türk bayrağıyla alana geldi.

Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, askeri ve mülki erkan, şehidin babası Vahittin, annesi Mecnun Erdoğan ve kardeşleri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.Şehit Teğmen Erdoğan’ın öz geçmişinin okunmasının ardından silah arkadaşları adına Jandarma Yarbay Semih Bulut konuşma yaptı. Şehit ailesine hitaben, “Şehit teğmen Erdoğan yaşarken sadece sizin evladınızken bugün Türk milletinin evladıdır” ifadelerini kullanan Yarbay Bulut, “Türk Silahlı Kuvvetleri mümtaz bir evladını daha kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindedir. Bir ulus ancak değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları var oldukça varlığını sürdürme şansına ve hakkına sahiptir. Bu toprakları Türk vatanı yapmak ve vatan olarak kalmasını sağlamak için yüz binlerce isimli, isimsiz kahraman hayatını kaybetti. Bugün bağımsız bir millet olarak yaşıyor, göklerde Albayrak özgürce dalgalanıyorsa bizler insanca ve onurumuzla yaşayabiliyorsak bunları aziz şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Konuşmanın ardından alanda bulunan binlerce kişi şehit Teğmen Erdoğan’ın cenaze namazını kıldı. Daha sonra omuzlara alınan tabut, tekbirler eşliğinde Belediye Başkanlığı önüne kadar kortej eşliğinde götürüldü.Şehit Teğmen, merkeze bağlı Hasköy köyü Merkez mahallesinde toprağa verildi.

ERSEN KÜÇÜK - RECEP ERGİN

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Torku Konyaspor sahasında geçit vermiyor

2016-01-28 13:35 - Spor

Burak Yılmaz ve Mehmet Topal birlikte döktürdü

2016-01-29 13:50 - Spor

PKK’nın 6 gözlü mağarasına operasyon

2016-01-28 14:41 - Genel

Kahraman askerin yaralanma anı hikayeleştirildi

2016-01-28 12:05 - Gündem

Yol kapatan teröristler araç yaktı

2016-02-02 01:57 - Asayiş

Şehit polis gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

2016-01-30 16:17 - Genel

Cizre’den yürek yakan haberler: 1 Ö.H. Polisi, 1 Asker şehit

2016-01-31 19:50 - Gündem

Euroleague’de Türk derbisi haftası

2016-02-03 12:30 - Spor

Sanal alemde istenmeyen fotoğraflara son

2016-02-02 13:04 - Teknoloji

Birazdan olacaklara dikkat!

2016-01-28 12:05 - Dünya

İlgili Haberler

Milli Mücadele'ye ışık tutan kararların alındığı Sivas Kongresi 106 yaşında

11:47 - Gündem

Ardahan'da 367 bin büyükbaş hayvanın yüzde 70'ine şap aşısı yapıldı

11:17 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında 7 zanlı gözaltına alındı

10:37 - Gündem

İzmir'de eğitim uçağı düştü, pilot hayatını kaybetti

10:33 - Gündem

Türkiye'den, Sudan'daki toprak kaymasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

09:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Uğurcan Çakır, Türk futbol tarihinin en pahalı üçüncü transferi oldu

11:52 - Spor

Milli Mücadele'ye ışık tutan kararların alındığı Sivas Kongresi 106 yaşında

11:47 - Gündem

Yılın ilk üç ayında yaklaşık 4 milyon cihazın IMEI kaydı yapıldı

11:42 - Ekonomi

İspanyol öğretmenler yeni eğitim yılı öncesinde İsrail'e karşı eylem başlattı

11:37 - Dünya

Türkiye ile Gürcistan 7. randevuda

11:33 - Spor