?>

Şehit polis annesi kaygılanmasın diye 'Tatile çıkıyoruz' demiş

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis Taşdemir'in annesi Saliha Üray, oğlunun uzun süreli bir operasyona katılacağı zaman "Anne tatile çıkıyoruz. Bizleri merak etme." dediğini aktardı.

Genel - 8 yıl önce

MANİSA (AA) - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Ahmet Alp Taşdemir'in annesi Saliha Üray, oğlunun operasyona çıktığını kendisinden gizlediğini, uzun süreli bir operasyona katılacağı zaman "Anne tatile çıkıyoruz. Bizleri merak etme." dediğini aktardı.

Balıkesir Edremit'te yaşayan Saliha Üray, AA muhabirine, oğluyla en son ne zaman bir araya geldiğini ve telefonla yaptığı görüşmeleri anlattı.

Oğlunun mesleğini çok severek yaptığını söyleyen anne Üray, şehidin uzun süreli operasyonlara gitmeden önce kendisini aradığını, tatile gideceğini söylediğini belirtti.

"Anne tatile çıkıyoruz, bizi merak etme"

Oğluyla en son geçen Ramazan Bayramı'nda Salihli ilçesinde bir araya geldiklerini kaydeden Üray, "Bana 'Hep beraber Salihli'de toplanalım, orada bayramlaşalım' dedi. Bayramda bir hafta boyunca Salihli'deydik. Ondan sonra da bir daha görüşemedik." dedi.

Şehadetinden bir hafta önce telefonla görüştüğü oğlunun operasyonlara katıldığını kaygılanmaması için kendisine anlatmadığını ifade eden Üray, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep operasyona katılıyormuş. Bana hiç haber vermez ve söylemezdi. Ülke dışında bir operasyona katılacağında ise bana 'Anne beni merak etme tatile gidiyorum' diyordu. Uzun bir süre görüşememiştik meğer Irak'a gitmiş, bana söylemedi. Oğluma 'Annem aklım hep sende. Kötü bir haber olacak diye haberlere bakamıyorum' diyordum. O da hem mesleğini çok sevdiği için hem de vatan sevgisi ağır bastığı için 'Anne sen beni merak etme' diyordu."

İlk görev yeriydi

Göreve 2011'de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde başlayan Ahmet Alp Taşdemir, Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde terör örgütü PKK/KCK'nın hücre evine güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda şehit olmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Hidayet Karaca son kez hakim karşısında

2017-10-30 17:52 - Gündem

'Turkcell, Türkiye'nin Otomobili için hazır'

2017-11-03 21:02 - Gündem

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni farklı yendi

2017-11-04 01:02 - Spor

İtalya Başbakanı Suudi Arabistan'da

2017-11-01 01:02 - Dünya

ABD, Myanmar'a üst düzey heyet gönderiyor

2017-10-30 13:01 - Genel

Bağımsızlık karşıtlarından Barselona'da gösteri

2017-10-29 20:02 - Dünya

'Savaşlar, kültürel mirasımıza da zarar verdi'

2017-11-01 18:45 - Genel

'Teklifi duyduğumda şaka olduğunu sandım'

2017-11-01 02:32 - Spor

Somali'deki bombalı saldırıda ölü sayısı 27'ye yükseldi

2017-10-30 00:02 - Dünya

Dolandırıcıların ATM’ye kurduğu düzeneği vatandaş fark etti

2017-10-30 01:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Her şey Filistinli çocukların bombalanmasıyla başladı

04:02 - Dünya

İran'ın BM Daimi Temsilcisi İravani: İran'a saldırı ABD tarihine kara bir leke olarak geçti

01:37 - Dünya

Trump: Rejim İran'ı tekrar büyük yapmıyorsa neden rejim değişikliği olmasın?

01:28 - Dünya

Trump ve Starmer, telefonda İran'ın müzakere masasına dönmesinin önemini görüştü

00:53 - Dünya

ABD: İran'a nükleer tehdidi ortadan kaldırmak ve İsrail'i korumak amacıyla saldırı düzenlendi

00:32 - Dünya