?>

Şehit kardeşi: Gitme ne olursun mis kokulum

Mardin’in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen terörist saldırıda hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek, baba ocağı olan Bolvadin ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin kız kardeşi Elif Kaçan’ın ise, “Gitme ne olursun mis k

Gündem - 9 yıl önce

Mardin’in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen terörist saldırıda hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek, baba ocağı olan Bolvadin ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin kız kardeşi Elif Kaçan’ın ise, “Gitme ne olursun mis kokulum gitme. Nur yüzlüm, mis kokulum ne olur gitme” diye feryatlar etmesi yürekleri dağladı.

Şehit Tek’in naaşı, Ankara’dan askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına, oradan da konvoy eşliğinde Bolvadin Yakup Şevki Paşa Mahallesi Kışla Caddesi, Çıkmaz Sokaktaki baba evine helallik alınması için getirildi. 112 Acil Servis ambulansında getirilen Tek’in naaşı sokağa girdiği anda gözyaşları sel olurken, feryatlar yükseldi. Şehidin evinin önüne getirilmesinin ardından aile üyeleri tek tek ambulansa bindirilerek şehidin yüzü gösterildi. Ambulansa binerek şehit amcasının oğlunun yüzünü gören ve şehit ile aynı ismi taşıyan Basri Tek fenalaştı. Fenalaşan acılı amcaoğluna 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Ambulansa bindirilen şehidin kız kardeşi Elif Kaçan ise ambulanstan indirilirken, “Gitme ne olursun mis kokulum gitme. Nur yüzlüm, mis kokulum ne olur gitme” diye feryatlar etti. Şehide bir başka yürek yakan feryat ise şehidin amcası Ramazan Tek oldu, ambulanstan indirilen Tek, “Yiğidim gitti, şart olsun ki kitap gibi yüzü vardı arkadaş” dedi. Amca Tek’in feryatları şehide helallik vermek için evinin önüne gelen herkesi gözyaşlarına boğdu.

ŞEHİDİ YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ UĞURLADI 

 Şehit Tek’in naaşı helallik alınmasının ardından cenaze töreni için Merkez Çarşı Camisine getirildi. Burada gerçekleştirilen cenaze törenine Vali Hakan Yusuf Güner, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bolvadin İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkan Vekili Atilla Kocabaş, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ANNENİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI 

 Şehidin tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze namazının kılınacağı musalla taşına getirilirken, anne Zehra Tek bayan askerlerin kollarında gelerek tabuta sarıldı. Evladına son kez sarılan annenin ağzından çıkan “Ne güzel Anneler Günü hediyesi ettin sen bize. Bu muydu hediyen senin bize, bu muydu hediyen kuzum” sözleri herkesi yasa boğdu.

KENDİSİ DE ASKER OLAN KARDEŞİ ŞEHİT AĞABEYİNİN CENAZE TÖRENİNE ÖZEL İZİNLE GELDİ 

 Annenin ardından tabuta başına gelen ve ağlayarak ağabeyine sarılan kardeşi Emre Tek’i ise yakınları güçlükle sakinleştirdi. Emre Tek Manisa Batı Kışlada yaklaşık 6 aydan bu yanan vatani görevini yaptığı ve asker olduğu aktarılırken, ayrıca cenazeye de özel izinle geldiği öğrenildi. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırırken, cenaze töreni sonrası Başkan Görmez, kısa bir konuşma yaparak terörü lanetledi. Türkiye’nin kardeşliğini kimsenin bozamayacağını ifade eden Başkan Görmez, terör örgütünün cinayet işlediğini kaydederek Allah’ın onları cezalandıracağını dile getirdi. Şehit Tek’in naaşı Başkan Görmez’in kıldırdığı cenaze namazının ardından silah arkadaşları ve vatandaşların omuzlarında ‘tekbir’ sesleri arasından defin edileceği Bolvadin Şehitliğine götürüldü.

TÖREN MANGASI BOLVADİN’İ “VATAN SANA CANIM FEDA” SLOGANLARI İLE İNLETTİ 

 Şehit cenazesinde ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrenciler büyük Türk bayrakları açıp terörü lanetleyen sloganlara atarak şehit ağabeyleri Tek’e karşı son görevlerini yerine getirdiler. Öte yandan, cenaze töreni sonrası tören mangası ilçede “vatan sana canım feda" ve "her şey vatan için’” sloganları arasında uygun adım yürüyüş yaptılar. Askerlerin bu davranışı törene katılan ilçe halkı tarafından büyük alkış aldı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CHP Milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti

2016-05-20 15:27 - Gündem

Sümeyye Erdoğan'ın bilinmeyen yönleri

2016-05-14 20:52 - Gündem

Antalya’yı buluşturan düğün

2016-05-14 19:32 - Gündem

"Peşin faiz bankaların uydurması"

2016-05-17 18:53 - Ekonomi

Böyle torun düşman başına!

2016-05-16 15:32 - Dünya

Samsung, katlanabilir ekranlı esnek akıllı telefonlar hazırlıyor

2016-05-15 06:08 - Teknoloji

Eurovision birincisi Ukraynalı Cemile oldu

2016-05-15 12:37 - Dünya

İşte Beşiktaş’ın borcu

2016-05-14 14:52 - Spor

Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu özür dilemeli!

2016-05-15 19:12 - Siyaset

Beşiktaş 'Color Up' koşusuyla rengarenk oldu

2016-05-19 23:57 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Çin Devlet Başkanı Şi'nin liderler onuruna verdiği yemeğe ilişkin paylaş

16:37 - Gündem

Su kesintisinin yaşandığı İzmir Çiğli'de bazı vatandaşlar çeşmede kuyruk oluşturdu

14:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiği

14:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze konusunda Türkiye'nin tavrı nettir

12:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Marco Asensio, Fenerbahçe için İstanbul'da

03:23 - Spor

ABD'de gözaltındayken fenalaşan Türk bisiklet taksi sürücüsü hayatını kaybetti

02:23 - Dünya

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

01:07 - Gündem

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki ikinci dönemi yenilgiyle başladı

00:32 - Spor

Galatasaray, ligde 4. haftayı lider tamamladı

00:28 - Spor