?>

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli'de, Jandarma Arama Kurtarma timlerinin Munzur Çayı'ndaki tatbikatında botun devrilmesiyle akıntıya kapılarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Tunceli'de, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin Munzur Çayı'ndaki tatbikatında botun devrilmesiyle akıntıya kapılarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Güneş için ikindi vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen şehidin naaşının başında askerler nöbet tuttu.

Şehidin annesi Aysel, babası Emin Güneş, törene şehit eşinin üniformasını giyerek gelen Gülnur Ortakçı Güneş ile yakınları taziyeleri kabul etti.

Namazın ardından cenaze arabasına konulan şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Kovid-19 tedbirlerinin uygulandığı törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bazı milletvekilleri ile Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da katıldı.

Tunceli'de, 17 Mart'ta JAK timlerinin, Munzur Çayı'nın Anafatma mevkisindeki görevleri öncesi yaptıkları tatbikatta botun devrilmesiyle suya düşen arama kurtarma timindeki 4 askeri personelden 3'ü kendi imkanlarıyla kurtulmuş, Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

44 gün süren arama kurtarma çalışmalarının ardından kaybolan Güneş'in naaşına ulaşılmıştı.

"Allah razı olsun hepsinden kardeşleri gibi gördüler"

Şehidin ağabeyi Mehmet Güneş,y aptığı açıklamada, herkesin çok sevdiği ve çevresindekiler için elinden geleni yapan kardeşinin, üzerindeki şanlı üniformayı her zaman gururla taşıdığını belirtti.

Bütün komutanları tarafından da çok sevilen kardeşinin Elazığ'daki deprem faaliyetlerinde görev aldığını anlatan Güneş şöyle devam etti:

"Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde FETÖ'cü askerler ile çatışarak yaralanmıştı.15 Temmuz'daki mücadelesinden dolayı Cumhurbaşkanlığımız tarafından ödül verilmişti.

Şırnak'ta 2009 yılında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada da yaralanarak yaklaşık 3 ay askeri hastanede tedavi görmüştü. Bizlerin üzülmemesi için o olayı da saklamıştı."

Kardeşinin bulunması için Munzur Çayı'ndaki arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Güneş, "Ordumuz aile olarak bizlere, askerine sahip çıktı. Başta Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) olmak üzere devletimiz 44 gün boyunca ellerinden geleni fazlasıyla yaptı.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bizzat çalışmalara katıldı. Onlara teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun hepsinden kardeşleri gibi gördüler." dedi.

15 Temmuz kahramanıydı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 1984'te dünyaya gelen şehit Güneş, 2004'te girdiği Uzman Jandarma Okulunu başarı ile tamamlayıp sırasıyla Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara Jandarma Komando Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı emrinde görev yaptı, 2019'da Tunceli İl Komutanlığı emrine JAK tim elemanı olarak atandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara Jandarma Komando Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı emrinde görev yapan Güneş, FETÖ'cü askerler ile çatıştığı sırada yaralandı.

Güneş, darbe girişiminin yaşandığı gece gösterdiği kahramanlıktan ötürü eşi Gülnur Ortakçı Güneş ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona davet edildi.

Şehidin eşi Gülnur Ortakçı Güneş ise Twitter hesabından şehit eşi ve silah arkadaşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile resepsiyonda çektirdikleri hatıra fotoğraflarını paylaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kovid-19/ koronavirüs vakası görülmeyen ilçede kadınlar 10 bin maske üretti

2020-04-30 14:57 - Çevre-Hayat

Koyunları telef olan ailenin hüznü sevince döndü

2020-04-29 16:07 - Çevre-Hayat

Rusya hatırlattı: Atatürk bundan tam 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdi

2020-04-26 20:47 - Özel Haber

İstiklal Marşı okurken video çekme rekoru kırıldı

2020-04-28 19:05 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık

2020-04-28 00:38 - Siyaset

Hubble Uzay Teleskobu 30. yılını kozmosun yeni bir görüntüsüyle kutladı

2020-04-25 00:02 - Genel

Meslek lisesi öğretmenleri hava dezenfekte cihazı ve temassız termometre üretti

2020-04-27 18:35 - Teknoloji

Kayseri mantısı iftar sofralarını süslüyor

2020-04-27 16:47 - Çevre-Hayat

Vakıf camilerinde 'kandiller' bu yıl sağlık için yanıyor

2020-04-24 16:14 - Çevre-Hayat

Akbank'tan ilk çeyrekte 1 milyar 303 milyon lira net kar

2020-04-28 23:53 - Genel

İlgili Haberler

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 16 kentte 40 dereceyi gördü

15:12 - Gündem

Son 55 yılın en sıcak temmuz ayı yaşandı

15:07 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Gazze'yi tamamen işgal etme niyetini sonuna kadar redded

15:03 - Gündem

Bakan Fidan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından kabul edildi

13:22 - Gündem

Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta "kusursuz" bir ilçe oluşturuluyor

13:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 16 kentte 40 dereceyi gördü

15:12 - Gündem

Son 55 yılın en sıcak temmuz ayı yaşandı

15:07 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Gazze'yi tamamen işgal etme niyetini sonuna kadar redded

15:03 - Gündem

Deniz suyunun ısınması ve kirlilik istilacı yosunların yayılmasına neden oluyor

13:57 - Ekonomi

Kocaelispor, 16 yıl sonra Süper Lig'de oynayacağı maçı bekliyor

13:32 - Spor