?>

Şehit eşinin hatırasını kişisel eşyalarıyla yaşatıyor

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2024 yılında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın eşi Kübra Aslan, eşinin hatırasını eşyalarıyla yaşatıyor.

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Niğde

Aslan, eşinin askerde kullandığı tıraş takımı, parfümü, ayakkabısı, saati ve fotoğraflarını evde kurduğu dolapta saklıyor.

???? Artık haberler size gelsin ???? Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, ???? Anlık gelişmeler için AA Canlı

Şehidin eşi Kübra Aslan, AA muhabirine, eşiyle şehit olmadan 2 saat önce mesajlaştıklarını söyledi.

Eşinin arife gününde şehit olduğunu anımsatan Aslan, şunları kaydetti:

"Eşim, 'Yarın bayram' demişti. Ben de 'bizim için bayram değil, sen gelince bayram olacak, ne yapayım yarınki bayramı' dedim böyle konuştuk. Şehit olmadan 2 ay önce izne gelmişti, fotoğrafları kendisi çıkarmıştı. Bilmiyorum içine mi doğdu o fotoğrafları çıkardı. Annesine gittik fotoğraf çekindik. Babasına bir şeyler almıştı, onları giydirdi. Ben fotoğraflarını çekiyordum. Fotoğraflarını çekerken hepsi aklıma geldi, çok hissetmiştim şehit olacağını. Son izninde de sürekli birilerini eve çağırma hevesi vardı, sanki vedalaşacak gibiydi. Onun şehit olacağını en çok ben hissettim."

Aslan, "Şehit olduğu haberini aldığımda yatsı namazını kılıyordum. Şehit olduğunu ilk aldığım haberde direkt kanepeye oturdum ve saate baktım. 'İnna lillahi ve inna ileyhi raciun' dedim. İçime öyle bir sakinlik, sükunet geldi ki ne böyle bağırmak ne de ağlamak geliyordu. Sadece o an hissetmek istedim ve etrafımdaki çığlıkları susturmaya çalışıyordum. Rüveyda (kızı) çığlıklardan etkilenmesin diye kız kardeşime söyledim." diye konuştu.

"Dolabı açtığımda gül kokusu geliyor onu çok hissediyorum"

Aslan, eşinin emanetlerini sakladığını ve sürekli kızına gösterdiğini anlattı.

En son giyip gittiği eşyalarının olduğunu dile getiren Aslan, şöyle devam etti:

"Saatini hiç çıkarmazdı, giderken bana verdi. 'Saatim burada dursun' dedi. Esansları ve çantasını çok kullanırdı. Kıyafetlerin de kokusu hala duruyor. Dolabı açtığımda gül kokusu geliyor onu çok hissediyorum. Özellikle askeri kıyafetlerin olduğu bölümde. Açtığım anda taze gül kokusu olduğunu alıyorum. Hikmet'i hissetmemek elde değil ki bütün gördüğüm kıyafetlerinde, ayakkabısında her şeyinde onu hissediyorum, görüyorum. Rüveyda yukarı bakarak 'Baba burada, baba geldi' diye sürekli söylüyordu. Şaşırıyordum ilk başta ama artık o kadar alıştım ki Rüveyda'nın baba diye odalarda gezmesine."

"Elhamdülillah şehitlik Hikmet'e nasip oldu

Rüveyda'ya babasını fotoğraflardan tanıttığını aktaran Aslan, kızının fotoğrafları her gördüğünde eline almak istediğini dile getirdi.

Aslan, şehitlik mertebesinin çok kutsal olduğunu vurgulayarak, "Hikmet çok merhametli, kalbi temiz bir insandı. Elhamdülillah şehitlik Hikmet'e nasip oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Leylekler tarihi türbenin çatısını mesken tuttu

2025-04-20 11:57 - Çevre-Hayat

Bakan Bak, Rusya'da voleybol finalini izledi, şampiyon takıma kupasını verdi

2025-04-19 21:12 - Spor

Elazığ'da 3 ilkokul öğrencisi Uluslararası Matematik Yarışması'nda birinci oldu

2025-04-19 15:17 - Çevre-Hayat

Özgül ebe 42 yıldır anne adaylarının sevincine ortak oluyor

2025-04-20 12:13 - Çevre-Hayat

Şehit eşinin hatırasını kişisel eşyalarıyla yaşatıyor

2025-04-20 12:42 - Çevre-Hayat

TFF Merkez Hakem Kurulu, nisan ayı hakem kampını düzenledi

2025-04-19 12:08 - Spor

ABD Başkanı Trump'tan "İran sorununu çözeceğim" mesajı

2025-04-14 20:37 - Dünya

Türkiye son 35 yılın en kurak mart ayını yaşadı

2025-04-20 11:22 - Çevre-Hayat

Taksim metro istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 17.00'den itibaren kapatılacak

2025-04-19 15:23 - Çevre & Seyahat

Merkezi Kayıt Kuruluşu yılın 1. çeyrek performansını paylaştı

2025-04-17 14:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Sarıyıldız'ın diploması ailesine teslim edildi

15:32 - Çevre-Hayat

Mersin'de çevre duyarlılığı oluşturan Aras, yaşıtlarıyla ağaçlık alanı temizledi

14:38 - Çevre-Hayat

Down sendromlu Enes, Kur'an kursunun neşesi ve ilgi kaynağı oldu

14:07 - Çevre-Hayat

Güçlerini birleştiren 9 kadın, kurdukları işletmede yöresel yemekler hazırlıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da 6 yılda 984 kişi Yeşilay Danışmanlık Merkezi sayesinde bağımlılıktan uzaklaştı

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'te protesto edildi

18:08 - Dünya

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

AB Komisyonu uçak yolculuklarında sıvı miktarı sınırının kaldırılmasının yolunu açtı

16:48 - Dünya

Ukrayna: Rusya'da bir dizi önemli tesise saldırılar düzenlendi

16:43 - Dünya

Kimya sektörü temmuzda 3,4 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

15:42 - Ekonomi