?>

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi soruşturmasında 27 kişiye FETÖ'den gözaltı kararı

İstanbul merkezli 7 ilde, Eski Rize Emniyet Müdürü Verdi'yi şehit eden polis memurunun bağlı olduğu FETÖ'nün hücre yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 27 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Asayiş - 5 yıl önce

İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 11 Aralık 2018’de görev yeri değişikliği talebinde bulunduğu ve olumsuz yanıt aldığı iddiasıyla il emniyet müdürlüğü makamında düzenlediği silahlı saldırıda, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden ve Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı ağır, koruma polisi Yiğitcan Köksal’ı da hafif yaralayan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) bağlantısı tespit edildi.

Sarıcaoğlu’nun el konulan cep telefonu ile mail ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde, bulunduğu hücre yapılanması içerisindeki diğer örgüt üyelerinin de kimlik bilgileri belirlendi.

Yapılanma içerisinde polis, doktor, araştırma görevlisi, öğretmen ve kapatılan Cihan Haber Ajansı çalışanı 27 kişinin bulunduğu ortaya çıktı.

9'u aktif polis memuru 27 kişi hakkında gözaltı kararı

Söz konusu gelişme üzerine, Başsavcılık, 9'u aktif polis memuru 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için İstanbul, Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir'de operasyon başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat daire başkanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında çok sayıda şüphelinin yakalandığı, adreslerdeki aramaların ise sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sultan 2. Abdülhamid Han son yıllarını bu sarayda geçirdi

2020-02-10 20:37 - Gündem

Hamamcıoğlu:Bilinmeden yapıldığına inandığımız bu yanlıştan vazgeçilsin

2020-02-12 19:17 - Spor

Tayland'da silahlı saldırı: 20 ölü, 31 yaralı

2020-02-09 03:22 - Dünya

Suriye’deki stratejik M5 kara yolu üzerinde mücadele sürüyor

2020-02-12 18:22 - Dünya

Kartepe'de tatilcilerin yaptığı kardan gemi ilgi çekiyor

2020-02-12 19:17 - Gündem

AB’de dizel otomobil piyasası küçülüyor

2020-02-06 18:02 - Ekonomi

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk oldu

2020-02-12 18:54 - Gündem

PFDK'den MKE Ankaragücü ve Sivasspor'a para cezası

2020-02-07 00:51 - Spor

İdlib'de çadırdaki sobadan zehirlenen 4 kişilik aile can verdi

2020-02-12 19:12 - Dünya

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi

2020-02-12 13:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Diyarbakır'da 12 milyon 389 bin kök kenevir ve skunk ele geçirildi

09:48 - Asayiş

Konya'da yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü öldü, 8 kişi yaralandı

09:03 - Asayiş

FSM Köprüsü'ndeki zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

00:43 - Asayiş

İzmir'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

13:13 - Asayiş

İstanbul'da uyuşturucu imalatçılarına yönelik operasyonda 2,5 milyondan fazla hap ele geçirildi

13:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Uzmanlardan gençleri hedef alan "Key Drop"a ilişkin ailelere uyarılar

12:33 - Gündem

FIFA Kulüpler Dünya Kupası heyecanı ABD'de yaşanacak

12:27 - Spor

Gaziantep FK'yi yabancı oyuncuları "sırtladı"

12:22 - Spor

Son 5 yılda geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı dörtte bir azaldı

12:21 - Gündem

ABD'de yargıç, Dışişleri Bakanlığında yaklaşık 2 bin kişinin işten çıkarılması planını durdurdu

12:17 - Dünya