?>

Şehit Başpolis Arslan, son yolculuğuna uğurlandı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde polis aracının tankerle çarpışması sonucu şehit olan Başpolis Arslan, memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

GAZİANTEP

Aydın'ın Nazilli ilçesinde polis aracının tankerle çarpışması sonucu şehit olan Başpolis Yener Arslan'ın (46) cenazesi memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Arslan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınması için merkez Şahinbey ilçesi Nuri Pazarbaşı Mahallesi 10. Sokak'ta oturan babası Hasan (74) ve annesi Gönül Arslan'ın (67) evinin önüne getirildi.

Baba Hasan Arslan, oğluna gözyaşları içinde asker selamı verdi.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi.

Burada anne Gönül Arslan, oğlunun tabutuna sarılarak "vatan sağ olsun" diye ağlarken, baba Hasan Arslan ise "Vallahi beni çağırsalar askere, polise giderim. Niye yaşıyoruz? Vatan için. Benim yaşamamın anlamı yok. Oğlumla bir gün önce konuştum. 'Baba bir isteğin var mı?' diye sordu. Ben de 'Oğlum senin sesini duymak yetiyor' dedim." ifadelerini kullandı.

Arslan'ın oğulları Burak (16) ile Berat (14) da babalarının tabutuna sarıldı.

"Üzmeyin onu. Yatsın öyle güzel güzel"

Tören boyunca metanetini koruduğu gözlenen şehit Arslan'ın eşi Emine Arslan ise, eşinin fotoğrafına bakarak "Üzmeyin onu. Yatsın öyle güzel güzel." dedi.

Şehit Başpolis Arslan, Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından, Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinden kısa bir süre önce Nazilli'ye tayini çıktığı belirtilen Arslan'ın 19 yıldır meslekte olduğu öğrenildi.

Aydın-Nazilli karayolu Sanayi Mahallesi'ndeki kavşakta, önceki gün, "dur" ihtarına uymayan bir aracı takip eden Hasan Özdemir'in kullandığı 09 A 7444 plakalı polis aracı, Haşim Karatay yönetimindeki 20 SP 946 plakalı tankerle çarpışmış, kazada yaralanan polis memurları Hasan Özdemir ve Yener Arslan, kaldırıldıkları Nazilli Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Muhabir: Zuhal Kocalar

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Veremin Türkiye'deki görülme oranı azaldı

2017-01-04 14:22 - Sağlık

Futbolda ara transfer yarın başlıyor

2017-01-03 11:52 - Spor

Android otomobil teknolojisi için dev iş birliği

2017-01-04 01:02 - Teknoloji

Katar'dan, Suriye rejimine: Ateşkese uy!

2017-01-05 04:02 - Dünya

Çeyreğin tahtı 2016'da sallandı

2017-01-05 13:52 - Ekonomi

Sokaklardan Avrupa üçüncülüğüne...

2017-01-02 13:52 - Spor

Hindistan uzun menzilli füze denedi

2017-01-02 17:17 - Dünya

Polis okul önlerinde 'kuş uçurtmadı'

2016-12-31 13:52 - Gündem

GTÜ’lü profesörden ‘Nefes analizi’ projesi

2017-01-02 17:47 - Sağlık

Adil Kullanım Kotası kalkıyor

2016-12-31 18:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Gündem

Denizciler, Küresel Sumud Filosu'na destek için Karadeniz'e açıldılar

19:03 - Gündem

İstanbul'da 3 adliyenin başsavcısı değişti

17:02 - Gündem

Burdur'da sahipsiz köpeğin saldırdığı kişi yaralandı

16:42 - Gündem

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturmada 8 zanlı tutuklandı

16:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Gündem

4. Sigorta Sektörü İşbirliği Fuarı ve Kongresi sektör temsilcilerini buluşturdu

19:37 - Ekonomi

Filistinli çocukların istekleri Gazze'deki insani krizi bir kez daha gözler önüne seriyor

19:12 - Dünya

Fenerbahçe'de olağanüstü mali genel kurul kararı

19:07 - Spor

Denizciler, Küresel Sumud Filosu'na destek için Karadeniz'e açıldılar

19:03 - Gündem