Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Babasından Havalimanı Ricası

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" Projesi Niğde'de gerçekleştirildi. Proje kapsamında milli iradeye sahip çıkmak için tanka, tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, duruşları ile simge olan kahramanlar, o gece yaşad

Gündem - 10 yıl önce

Şehit Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen etkinliğe, Dursun Ali Erzincanlı, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, il protokolü, gazi ve şehit aileleri katıldı. Kahraman şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir yaptığı konuşmada, “Vatandaşlara 'İşte şehidimiz Ömer Halisdemir' diyerek, Niğde'nin toprağından çıkan Ömer Halisdemir, o darbeciyi bir kurşunla yıktı. Şükürler olsun Türkiye’mize huzur getirdi. Sayın Cumhurbaşkanıma, sayın başbakanıma buradan selamlarımı gönderiyorum. Niğde'nin hava alanının biran evvel yapılıp Ömer Halisdemir’in isminin verilmesini çok arzu ediyorum" şeklinde konuştu.
Modarötürlüğünü İsmail Hakkı'nın yaptığı, ''Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar'' programında, 15 Temmuz darbe girişimi kahramanlarından, Vildan Güvercin, Turhan Avcı ve Lütfi Çiçek o gece yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Söyleşiye katılanlardan milli karateci Vildan Güvercin, o gece yaşadıklarını anlatarak, "O anda tek düşündüğüm şey, bizim oraya şehit olmaya gitmiştik. Vatanımızı ve milletimizi sonuna kadar savunmak için çıktık. Ben ülkemi bayrağımı sadece uluslar arası podyumda değil, her alanda savunacağımı koruyacağımı insanlara gösterdiğimi düşünüyorum" dedi.

Askerin silahını tutarak onu vazgeçirmeye çalıştığı sırada fotoğrafı çekilen ve uluslararası gazetelerde geniş yer alan Turhan Avcı ise o gece silahını tuttuğu askere ne söylediğini hatırlamadığını belirtti. Avcı, "Bize darbe var dediler, bizde bu ülkede nasıl darbe olur diyerek sokağa indik. Daha sokağa inin denmeden biz sokaktaydık. Mamak İlçe Teşkilatına vardığımızda bizimle birlikte 4 tank geldi. O sıra böyle bir kalabalık yoktu, yaklaşık 80 kişiydik. Ondan sonrasını hatırlamıyorum öyle bir mücadele içerisindeydik ki tankın önüne yatılıyor, üstüne çıkılıyor olmuyor. Ama hiçbirimizde ölüm korkusu yoktu" şeklinde konuştu. Uçakların havalanmaması için Akıncı 4. Ana Jet Üssüne giderek, beylik tabancasıyla üssün yakınında bulunan elektrik panosuna ateş etmek suretiyle kısa süreli elektrik kesintisine yol açan Lütfi Çiçek, "Planımız, Belediyeden mıcırla dolu kamyon, kepçelerle içeri girip pisti kullanılamaz hale getirecektik. Kapıdaki nöbetçiler bizim gibi insanlardı onları bir şekilde ikna ederiz diye düşünüyorduk ama kapıya vardığımızda şok olduk. Bizi İzmir'den gelen MAK timi karşıladı. Resmen robot gibi insanlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız haşhaşi diyor ya ben haşhaşinin ne olduğunu orada bir daha anladım" ifadelerini kullandı.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan gecede kum sanatçısı Veysel Çelikdemir darbe girişiminde gösterilen kahramanlıkları konu alan bir gösteri sundu. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, darbe girişiminde bulunanların yaptıklarını bu millete hiç kimsenin yapmadığını ifade etti.
Peynircioğlu, "Bugüne kadar bu ülke çok darbe gördü ama hiç birisi 15 Temmuz akşamı kadar haince değildi Bu teşebbüs vatan hainliğin de en üst noktaya ulaştı. Maalesef bu millet bunları da gördü. Milletimizin varlığına birliğine kastedenler bugüne kadar oldu ve bundan sonrada belki olacak. Ama Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu vatan hainlerine gereken dersi verecektir" diye konuştu.
Türkiye'deki gençlik merkezlerine demokrasi şehitlerinin ismini verildiğini vurgulayan Peynircioğlu, Bor İlçesindeki gençlik merkezinin ismini Şehit Ömer Halisdemir isminin verildiğini söyledi. Programın sonunda Dursun Ali Erzincanlı'nın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı 30 kuş şiirini okudu. Şehidin babası Hüseyin Halisdemir ve programa katılan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
Mücahit Bilgi NİĞDE
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Şaban Ali Düzgün’ün tasavvuf ve tarikatlerle ilgili sözlerine Müfid Yüksel’den tepki!

2016-08-16 08:25 - Özel Haber

Muğla’da yangın büyümeye devam ediyor

2016-08-13 21:57 - Genel

Organları hastalara umut olacak

2016-08-10 13:47 - Sağlık

Himmetin 5'te 1'ini Gülen için toplamışlar

2016-08-09 19:08 - Gündem

Kastamonu’da 3 kaymakam ve bir ilçe müftüsü açığa alındı

2016-08-13 03:32 - Genel

Fenerbahçe, Grasshoppers maçının bilet fiyatlarını açıkladı

2016-08-11 00:32 - Spor

Erzurum'da çarpıcı '1 dolar' iddiası

2016-08-12 19:22 - Gündem

FETÖ'nün darbe girişimine 10 ayrı iddianame

2016-08-12 19:27 - Genel

Horasan'da trafik kazası: 6 yaralı

2016-08-12 20:07 - Genel

Ölümlü kazaları protesto etmek için karayolunu kapattılar

2016-08-13 17:27 - Gündem

İlgili Haberler

LGS'de yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

10:37 - Gündem

Kemer'deki orman yangını kontrol altına alındı

09:28 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı, İran'a uyguladıkları ablukayı "süresiz" sürdürebileceklerini söyl

11:08 - Dünya

Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor

11:02 - Dünya

Hırvatistan'ın Omis kentinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yayıldı

10:57 - Dünya

Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı

10:53 - Dünya

Jared Kushner'ın, Gazze'de ateşkesin ikinci aşamasına geçilmesine karşı çıkan İsrail'

10:43 - Dünya