?>

Sedyeyle geldiği hastaneden yürüyerek çıkmak istiyor

Bolu'da, felç geçiren 62 yaşındaki Saniye Çamlıbel, sedyeyle getirildiği Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde gördüğü tedavinin ardından yatağa bağımlı olmaktan kurtuldu.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Bolu

Bolu'da, felç geçiren 62 yaşındaki Saniye Çamlıbel, sedyeyle getirildiği Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde gördüğü tedavinin ardından yatağa bağımlı olmaktan kurtuldu.

Bolu kent merkezinde oturan Saniye Çamlıbel, ocak ayında evinde aniden rahatsızlandı. Yakınları tarafından çağrılan ambulansa Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çamlıbel'in felç geçirdiği anlaşıldı.

Daha sonra sevk edildiği Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde 9 ay tedavi gören Çamlıbel, koltuk değnekleriyle yürümeye başladı.

Çamlıbel, ayrıca uygulanan tedavinin ardından 20 kilo vererek 74 kiloya düştü.

Tedavi sürecinde sağlığına kavuşmak için mücadele verirken, aynı hastanede kanser tedavisi gören eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Çamlıbel, koltuk değneklerine ihtiyacı olmadan taburcu edileceği günü iple çekiyor.

"Zor zamanlarım oldu ama hepsini atlattım"

Saniye Çamlıbel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tansiyon ve diyabet hastası olmadığını belirterek, ocak ayında evde oturduğu sırada birden başının döndüğünü söyledi.

Yere düştüğünü ve ayağa kalkamadığını anlatan Çamlıbel, yakınlarının haber vermesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Çamlıbel, "Hiç kalkamıyordum. Beni hastaneye sedyeyle getirdiler. Zor bir süreç atlattım. Şu an iyi durumdayım Allah'a şükür. Koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilecek durumdayım. Tedavim sürerken eşim hastanede hayatını kaybetti. Zor zamanlarım oldu ama hepsini atlattım. Hastane çalışanları bana çok iyi moral verdi. Şu an iyiyim. Koltuk değneklerine ihtiyacım olmadan taburcu edileceğim günü bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"Hastamız iyileşmek için mücadele etti"

Fizyoterapist Ahmet Turan Yavuz da Saniye Çamlıbel'in hiç hareket edemediğini belirterek, şunları söyledi:

"Hasta zor şartlar altında tedavi gördü. Kanser tedavisi gören eşini kaybetti. Kendisini nasıl motive ederiz, nasıl tedavi ederiz diye düşünürken, kendisi olağanüstü bir şekilde bu durumu kabullenerek tedavisine sarıldı. 'Eşim için yapmam gereken en iyi şey, iyileşmem.' dedi."

Çamlıbel'in, hastaneye geldiğinde 94 kilo olduğunu aktaran Yavuz, "İki ay içerisinde 10 kilo verdi. Daha sonra da 10 kilo vererek, 74 kiloya kadar düştü. Zayıflamasının tedavi sürecine olumlu etkisi oldu. Hiç yürüyemeyen felçli bir hastayı ayağa kaldırırken, o zayıf kas kuvvetine ağırlık vermek gerçekten çok zor. Ayağa kalkmasının en büyük etkenlerinden biri de hızlı bir şekilde kilo vermesi. Bu da kendisine verdiğimiz önerilere uymasından kaynaklı. Şu an hastamız koltuk değnekleriyle ihtiyaçlarını karşılıyor ve yürüyor." şeklinde konuştu.

Yavuz, tedavisi bir süre daha devam edecek Çamlıbel'in, iyileşmek için mücadele verdiğini, hastanın çocuklarının ve yakınlarının da tedavi sürecinde annelerine destek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine destek

2019-09-23 19:07 - Gündem

Futbolda 2019'un en iyileri belli oldu

2019-09-24 02:57 - Spor

'Afganistan'ın kuzeyi terörün merkezine dönüşebilir'

2019-09-26 00:12 - Dünya

'Hedefimiz 2023'te 75 milyon turiste ev sahipliği yapmak'

2019-09-28 00:31 - Siyaset

1915 Çanakkale Köprüsü altından geçişlere düzenleme

2019-09-24 13:17 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'li mevkidaşıyla görüştü

2019-09-23 10:20 - Genel

'Bekçilerle suç oranı geriliyor'

2019-09-26 15:47 - Gündem

Sivasspor Trabzonspor'u uzatmalarda geçti

2019-09-24 01:12 - Spor

Adana'da polis aracına saldırı

2019-09-25 11:17 - Asayiş

Fransa'da sarı yelekliler gösterilerin 45. haftasında sokaklarda

2019-09-22 11:42 - Dünya

İlgili Haberler

Elazığlı çiftçi meteor olduğunu düşündüğü yüzlerce taşı evinin bir odasında biriktirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde belediye işçileri mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Vadiler arasındaki "Uçarsu Şelalesi" alternatif turizm rotası olmaya hazırlanıyor

12:52 - Çevre-Hayat

Adana'da taksi sürücüsü aracında dünyaya gelen bebekle buluştu

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

AnimaWings Hava Yolları İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

19:12 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'deki soykırımında dikkatler, ateşkes planı ve uygulamasına çevrildi

18:18 - Dünya

Bayrampaşa Belediye Meclisi'ndeki başkan vekilliği seçimine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı

17:57 - Gündem

Milli parklara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM'de

17:32 - Siyaset

AK Parti, İstanbul'da 30 yaş üstü öğrencilerin indirimli ulaşım hakkını yeniden mahkemeye taşıd

17:12 - Gündem