Sedef Tersanesi çalışmalarında hız kesmedi

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu'yu inşa eden Sedef Tersanesi, Kovid-19'a rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Teknoloji - 6 yıl önce

İstanbul

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu'yu inşa eden Sedef Tersanesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen çalışmalarında hız kesmedi.
Turkon Holding bünyesinde gemi inşası alanında hizmet veren Sedef Tersanesi'nin Genel Müdürü Erkan Mete, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nin faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Mete, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu'nun inşasına Sedef Tersanesi'nde devam ettiklerini bildirdi.
Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihracat kapsamında, nitelikli gemi inşası yaptıklarını belirten Mete, "TCG Anadolu'nun sözleşmesi Haziran 2015'te imzalandı ve Cumhurbaşkanımızın katılımıyla sac kesim töreni 30 Nisan 2016'da yapıldı.
O günden beri inşa faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 1 Şubat 2020'de de gemimizi yüzdürdük. Şu anda rıhtımda geminin donatım faaliyetlerine devam ediyoruz. Temmuz başında liman kabul testlerine başlayacağız.
Önümüzdeki senenin ikinci çeyreğinde de bu testlerin bitmesi planlanıyor. TCG Anadolu'da günde ortalama 1.000 kişi çalışıyor." şeklinde konuştu.

"TCG Anadolu'nun dışında 9 farklı projenin inşa faaliyetlerine devam ediyoruz"

Erkan Mete, TCG Anadolu'nun dışında gemi inşasıyla ilgili 9 farklı proje üzerine çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bunların içerisinde Norveçli müşterimiz için elektrikli feribotlar var. İsveçli başka müşterimiz için 2 feribotun boy verme projesi var. Bu proje, ülkemizde bugüne kadar gerçekleştirilen en uzun boy verme projesidir. Hatta bazı özellikleriyle dünyada bir ilk olacak.
Diğer önemli bir projemiz yüzen enerji gemileri...
Dönüşüm projesi niteliğindeki bu projelerde müşterilerimiz tarafından getirilen eski gemiler veya duba dediğimiz platformlar, yüzen enerji santrallerine dönüştürülüyor. Bu kapsamda 2009'dan bugüne farklı büyüklüklerde 16 proje teslim ettik.
17'nci ve 18'incilerin inşası da devam ediyor. Ayrıca, açık deniz petrol çıkarma platformlarında kullanılmak üzere İspanyol müşterimiz için inşa edilen petrol destek gemisinin teslimini bu hafta gerçekleştireceğiz."
Askeri gemi dışındaki söz konusu projelerin teslimatlarının, 2021'in sonuna kadar peyderpey yapılacağını belirten Mete, bu 9 projenin teslimatıyla 220 milyon dolarlık ihracatın gerçekleşmiş olacağını söyledi.
Mete, tersanede alt yüklenicilerle birlikte 3 bini aşkın çalışanın istihdam edildiğini aktararak, Kovid-19 pandemisinin etkilerine rağmen gerekli önlemleri alarak faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.
Salgın nedeniyle her çalışana günde 3 maske verdiklerini, yemek ve vardiya düzenlemesine gittiklerini anlatan Mete, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanları izne gönderdiklerini söyledi.

"İstihdamımızı koruduk, hatta artırdık"

Sedef Tersanesi Genel Müdürü Mete, bu kadar emek yoğun bir yerde pandemi sürecini iyi geçirdiklerini belirterek, "Bir taraftan da hayat devam ediyor, çalışma sürüyor, insanlar evine ekmek götürüyor." dedi.
Yaptıkları projelerin ekipmanlarının veya çalışacak ekiplerin bir kısmının yurt dışından geldiğini, pandemi sürecinin bu konuda kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Mete, video konferans yöntemiyle işlerin aksamamasını sağladıklarını kaydetti.
Mete, pandemi sürecinde istihdamlarını koruduklarını ve hatta artırdıklarını, çalışanlarının herhangi bir kayba uğramamasını önemsediklerini ifade ederek, "İşten çıkartma yapmadık, kısa çalışma ödeneğinden faydalanmadık.
Pandemi öncesi dönem gibi düzenimizi devam ettirmeye çalıştık. Devletimiz, sağ olsun, birçok imkanlar sundu ancak biz onları şu ana kadar kullanmadık." diye konuştu.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Güven, Dündar: ANT Yapı, Rusya pazarındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor

2020-06-17 07:47 - Özel Haber

Rus gazeteci Palajçenko, Bolu'nun Yenisefa köyünün "gece güzelliği"ni resimle anlattı

2020-06-14 23:01 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Bingöl Devlet Hastanesindeki yaralılara ziyaret

2020-06-15 10:47 - Gündem

Rusya Devlet Başkanı Putin: ABD'de olanlar bazı derin iç krizlerin tezahürü

2020-06-14 18:47 - Dünya

Bursa'da selde sürüklenen kadını çevredeki bir iş yerinin çalışanı kurtardı

2020-06-18 19:57 - Çevre-Hayat

İsrail güçleri 9 Filistinliyi gözaltına aldı

2020-06-15 17:01 - Gündem

Siyah beyaz filmlerin unutulmaz jönü: Ayhan Işık

2020-06-15 16:43 - Gündem

Hindistan ile Çin arasında gerilim tırmanıyor

2020-06-17 17:51 - Dünya

İşte, Rusya'nın Arktik Ulusal Parkı!

2020-06-16 06:47 - Özel Haber

Çölleşme, dünyada 1,5 milyar insanın hayatını doğrudan etkiliyor

2020-06-16 15:09 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Spotify, yapay zekayla oluşturulan sanatçı profillerini etiketlemeye başlayacak

19:23 - Teknoloji

Nvidia'dan 500 milyar dolarlık yapay zeka sermayesi için finans kuruluşlarıyla işbirliği

08:32 - Teknoloji

Manisa'da geliştirilen yapay zeka destekli makine, ayakkabı üretimini 10 kat artırdı

19:27 - Teknoloji

TEKNOFEST 2026 yarışma takvimi açıklandı

18:02 - Teknoloji

Avustralya'da yapay zeka, kullanıcısını spor dersine kaydetmek için başka birini listeden sildi

17:03 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya