Savcı Sayan'dan CHP'nin seçim vaatlerine 'Haydar Baş' yorumu

AK Parti Milletvekili adayı Savcı Sayan, CHP'nin seçim vaatlerini eleştirerek, 'SSK ve Bağ-Kur dönemine baktığımızda Kılıçdaroğlu’nun çok iyi bir hesap uzmanı olmadığını biliyoruz. Bu Kılıçdaroğlu’nun vaatleri değil. Haydar Baş yazmış, eline tutuşturmuş,

Siyaset - 11 yıl önce

AK Parti Milletvekili adayı Savcı Sayan, CHP'nin seçim vaatlerini eleştirerek, 'SSK ve Bağ-Kur dönemine baktığımızda Kılıçdaroğlu’nun çok iyi bir hesap uzmanı olmadığını biliyoruz. Bu Kılıçdaroğlu’nun vaatleri değil. Haydar Baş yazmış, eline tutuşturmuş, o da ona göre bu vaatlerde bulunmuş' dedi.
AK Parti İzmir 2 Bölge 7. sıra milletvekili adayı Savcı Sayan, Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen geceye katıldı. Sayan, gecede coşkuyla karşılanırken, sık sık vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) sorularını da cevaplayan Savcı Sayan, CHP'nin genel seçim vaatlerini eleştirdi. 'Kılıçdaroğlu’nun çok iyi bir hesap uzmanı olmadığını biliyoruz' diyen AK Partili Sayan, CHP'nin seçim vaatlerini Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın vaatlerine benzetti. Sayan, 'O vaatlere en iyi cevabı Maliye Bakanımız verdi. Maliye Bakanı Türkiye’de bu işin uzmanlardan birisi. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun geçmiş sabıkasına da baktığımızda SSK ve Bağ-Kur dönemine baktığımızda Kılıçdaroğlu’nun çok iyi bir hesap uzmanı olmadığını biliyoruz. Bu Kılıçdaroğlu’nun vaatleri değil. Haydar Baş yazmış, eline tutuşturmuş o da ona göre bu vaatlerde bulunmuş. Bu Haydar Baş vaatleridir. Türk milleti bu vaatlere alışkındır. Sürekli sıfır bilmem kaç oy vererek Haydar Baş’a gereken cevabı vermiştir. Biz inanmıyoruz' dedi.

SAVCI SAYAN'DAN KOALİSYON YORUMU

Türkiye'nin koalisyonlar dönemine değinen AK Parti İzmir 2 Bölge 7. sıra milletvekili adayı Savcı Sayan, genel seçimlerde yine dış güçlerin oyununun devrede olduğunu dile getirdi. Sayan, 'Bu dış güçlerin bir tezgahıdır. Biz Türkiye’yi bir koalisyona götürebilir miyiz? Yine Kemal Derviş’e muhtaç edebilir miyiz? Kemal Derviş’in herhalde piyasası daralmış. Sömürecek ülke bulamadığı için Dünya Bankası’nda da görevine son vermek istiyorlar ya da para işlerine son vermek istiyorlar. Yani bir pazar yaratmak için Türkiye’yi bu ateşin içine atmak istiyorlar. Tekrar IMF çantalarıyla Türkiye’de dolaşan direktörlerini falan Türkiye’ye göstermek istiyorlar. Bu Türk halkının bu oyuna geleceğine inanmıyorum. Özellikle son bir haftadır Türk halkı böyle bir manzaranın yaşanmaması için çok daha kenetlenmişlerdir. Son bir haftada bizim partimiz AK Parti’nin 4 puan oyu artmıştır' şeklinde konuştu.

'KUŞKUM VAR'

Savcı Sayan, konuşmalarında HDP'nin barajı aşıp aşamayacağını da değerlendirdi. Sayan, endişelerini dile getirerek, demokratik ülkelerde herkesin seçimlere girebileceğini kaydetti. Sayan, 'Demokratik ülkelerde herkese seçime girebilir. Barajı aşıp aşmama vatandaşın oylarıyla olur bizim ona bir yetkimiz yok; ama şöyle bir şey düşüyorum. Bugüne kadar Türkiye’yle ilgili tek bir iyi kelime yapmayan söylemeyen herkes ne hikmetse HDP barajı aşsın kampanyası başlatmış. Bölgeyi PKK ve HDP’ye teslim ettiniz diyenler aynı zamanda bu kampanyayı paylaşıyor. Barajı aşıp aşmamak milletin kendi iradesidir. Baraj aşıldığı takdirde Türkiye koalisyonlara gider mi bu elde edilen kazanımlar özelikle Kürtlerle ilgili geriye bir dönüş olur mu benim endişem bu. Çünkü AK Parti de yeni bir anayasa yapamayacak. Bu Türkiye’nin geleceği için çok tehlikeli bir durumdur. Benim bu anlamda bir kuşkum var. AK Parti benim tahminim yüzde 50 bandına yakın. Şöyle bir algı oluştu Cumhurbaşkanı algısı gibi artık Türkiye’de bir AK Parti seçimi diğer partiler seçimi değil Türkiye’yi yok etmek isteyen, Suriye’ye çevirmek isteyen bir grupla buna karşı direnen milli bir grup var. Bu milli grup Cumhurbaşkanlığı sürecinde kendisini ortaya koydu 52 yaptı. AK Parti bu 52’yi aşarsa hiç şaşmayın' diye konuştu.
dikGAZETE..
Haftanın Öne Çıkanları

Bülent Yağız intihar etti

2015-04-17 14:05 - Spor

Sanıkların suçladığı Mehmet Efe’nin babası isyan etti!

2015-04-17 18:05 - Siyaset

Serenay Aktaş sinir krizi geçirdi: Beni burada...

2015-04-18 12:34 - Spor

Hristiyan dünyasının gözü Aydın’a çevrildi

2015-04-16 17:22 - Genel

Yedi Güzel Adam ekrana veda etti

2015-04-21 17:04 - Spor

’’3 puan silinme’’ açıklaması: "Hiç fark etmez...’’

2015-04-21 21:19 - Genel

Kurtulmuş, Ermeni meselesini değerlendirdi

2015-04-17 22:50 - Genel

Başbakan Azeri bakanı kabul etti

2015-04-16 19:58 - Genel

BM’den Husilere karşı silah ambargosu

2015-04-15 16:05 - Genel

Baş başa görüştüler

2015-04-16 13:41 - Genel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu topraklarda huzur içinde yaşamak istiyorsak caydırıcılığımızı sürekli artırmak zorundayız

20:44 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Türk gazetecilerin İsrail'de gözaltına alınmasına tepki

20:17 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, bölgedeki gelişmelere ilişkin TBMM'yi bilgilendirecek

16:57 - Siyaset

Sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM'de

16:08 - Siyaset

Meclis, Hürmüz Boğazı'nın küresel ekonomi açısından önemini araştırdı

12:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Irak'ın Süleymaniye kentinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi

02:48 - Dünya

Bazı davaların belirli mahkemelerde görülmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

02:42 - Gündem

ABD'de bazı teknoloji şirketleri, veri merkezleri için kendi enerjilerini sağlamayı taahhüt ett

02:33 - Dünya

İsrail'den "ekonomik durumun kötüleşmesi" endişesiyle kısıtlamaları gevşetme kararı

02:23 - Dünya

ABD-İsrail'in İran'a saldırıları sürerken Kuveyt, gıda ürünlerinin ihracatını yasakladı

01:22 - Dünya