?>

Savaştan kaçıp Türkiye'de yuva kurdular

Suriye'nin Humus kentinde savaş uçaklarının bombalı saldırısında gözlerini kaybeden ve yürüme güçlüğü çeken 28 yaşındaki Faysal Halef, yaklaşık 2 yıl önce tedavisi için Hatay'a yerleşti.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

HATAY - CEM GENCO

Suriye'de savaş uçaklarının bombalı saldırısı sonucunda gözlerini kaybeden ve yürümekte sorun yaşayan 28 yaşındaki Faysal Halef, 2 yıl önce tedavi için geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Humus'tan komşusu olan Fatma Cuhada ile hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Humus kentinde 2015 yılında rejime ait savaş uçaklarından atılan bombaların evlerine isabet etmesi sonucu Halef ve 7 aile ferdi yaralandı. Şarapnel parçaları başına ve gözüne isabet eden Faysal Halef, 2 gözünü de kaybetti. Suriye'de tedavi imkanı bulamayan Halef, 2 yıl önce Türkiye'ye sığındı.

Hatay'da 5 ameliyat geçiren ve yürüme güçlüğü de çeken Suriyeli genç, Reyhanlı'da hayırseverler tarafından açılan fizik tedavi merkezinde tedavisini sürdürüyor.

Kardeşleri ve babası Suriye'de kalan Faysal Halef annesiyle Reyhanlı'da yaşarken, Humus kentinden komşusu 28 yaşındaki Fatma Cuhada ile evlenmek istedi.

Bir süre telefonda konuşan gençler, ailelerin de desteğiyle evlenmeye karar verdi. Karar üzerine Suriye'den çıkış yapan Cuhada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Halef tarafından çiçekle karşılandı.

Düğününü hayırseverler yaptı

Hayırseverlerin desteğiyle evleri kurulan çift, ailelerin ve çok sayıda davetlinin katıldığı nikah töreniyle dünyaevine girdi.

Faysal Halef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de mutluluğu bulmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Yaşadığı kötü günleri geride bırakmaya çalıştığını aktaran Halef, gözü görmese de yürüme güçlüğünün tedavisi için mücadele verdiğini ifade etti.

"Onunla evlendiğim için çok mutluyum"

Fatma Cuhada da Faysal Halef'in Türkiye'ye tedavi olmak için geldiğini öğrendiğini ifade ederek, ''İlk aradığımda çok şaşırdı ve anlamaya çalıştı. Bu görüşmeler uzun süre sürdü ve ailelerin de onayıyla evlenmeye karar verdik. Reyhanlı'ya geldik, nikahımız kıyıldı. Onunla evlendiğim için çok mutluyum. Faysal'ın gözü olmak bana gurur verir. Bize yardım eden herkese teşekkür ederiz.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Afrin Kurtuluş Kongresi' Gaziantep'te toplandı

2018-03-19 04:32 - Gündem

Eski muhtar zeytinlikte ölü bulundu

2018-03-22 01:32 - Asayiş

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi 23 Mart'ta Kudüs'te başlıyor

2018-03-23 03:14 - Genel

'2. Abdülhamid hak ettiği tarihi yerini alıyor'

2018-03-24 01:47 - Gündem

Albayrak Holding'den CHP'nin SEKA iddialarına dair açıklama

2018-03-21 19:32 - Ekonomi

Bağımlı doğan torunu için hukuk mücadelesi veriyor

2018-03-25 16:00 - Genel

'Amacımız geleceği inşa etmek'

2018-03-21 19:32 - Spor

CK Boğaziçi Elektrik'ten müşterilerine "Fırsatlar Dünyası"

2018-03-24 15:05 - Genel

Formula 1'in 'en yaşlısı' Raikkonen

2018-03-23 17:00 - Spor

'Su sıkıntısı konusunda küresel farkındalık oluşturulmalı''

2018-03-24 02:32 - Dünya

İlgili Haberler

Kar ve sonbahar renklerinin bütünleştiği Sarıkamış'ta güzel manzaralar oluştu

15:43 - Çevre-Hayat

Kayseri'de güvenlik görevlisinin dikkati, tramvayın yolcuya çarpmasını önledi

13:58 - Çevre-Hayat

Rus yapımı hurda motosikletler, meraklılarının girişimiyle yeniden yollarda

13:48 - Çevre-Hayat

Türkiye, zor bir dönemden geçen Sudan'ın yanında duruyor

13:12 - Çevre-Hayat

Anne ve kızları, halı yıkama işinin taşıma dahil her aşamasını sırtlıyor

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Rumlar, sayıları 1 milyonu aşan sokak kedilerine çare arıyor

15:43 - Dünya

Tekirdağ'da Naip Barajı'nın doluluk oranı yağışlara rağmen artmadı

15:27 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 2 derece altında seyredecek

15:13 - Gündem

CAS, İsrail'in Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na katılmak için yaptığı itirazı redde

15:07 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi hep beraber Filistin'in yaralarını sarmamız gerekiyor

15:03 - Siyaset