?>

Savaşta kaybettiği evlatlarının acısını torunlarıyla dindiriyor

Suriye'deki iç savaşta bir oğlu ve damadını kaybeden, hapishanedeki 2 oğlundan da haber alamayan Suriyeli kadın, torunları sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Genel - 8 yıl önce

HATAY (AA) - Erdal Türkoğlu - Suriye'deki iç savaşta oğlunu ve damadını kaybeden, hapisteki 2 oğlundan da haber alamayan Suriyeli Semire Kurtoğlan, onlardan yadigar kalan torunlarına sarılarak acılarını ve özlemini dindirmeye çalışıyor.

Henüz 27 yaşındayken eşini kaybeden Kurtoğlan (55), kısıtlı imkanlarla 2'si kız 6 çocuğuna hem analık hem babalık yaptı. İç savaşın başlamasıyla Suriye'de kalamayan Bayırbucak Türkmeni Kurtoğlan, yaklaşık 5 yıl önce evli bir kızıyla Türkiye'ye sığındı.

Bir süre sonra Suriye'de kalan bir oğlu ile 5 çocuk babası damadının ölüm haberini alan acılı anne, iki oğlunun ise tutuklandığını öğrendi.

Suriye'de kalan bir kızı ve oğlundan da haber alamayan Türkmen kadın, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki evde 7 torunu, kızı ve geliniyle 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

"İç savaş hayatımızı tamamen kararttı"

Kurtoğlan, genç yaşta eşinin yaşamını yitirmesinin ardından evlatlarına hem anne hem babalık yaptığını, 6 çocuğunu tek başına büyüttüğünü söyledi.

Çok zor günler geçirdiklerini vurgulayan Kurtoğlan, "İç savaşın başlamasıyla zor geçen hayatımız tamamen karardı. Ailem dağıldı. 6 çocuğumdan sadece biri yanımda kaldı. O da dul kalan kızım. Biri savaşta öldü, ikisi hapishanede, yıllardır haber alamıyorum. Diğerlerinin de her biri bir yerde. Şu an torunlarım için yaşıyorum. Yanımda kalan 7 torunum babalarını sorduğunda gözyaşlarına boğuluyorum. Evlatlarımdan sadece birkaç fotoğraf kaldı." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZET İZLE: Başakşehir 2-1 Gençlerbirliği| Başakşehir Gençler maçı geniş özeti ve golleri izle

2017-05-13 21:32 - Spor

Eski futbolcuların tanıklığına başvuruldu

2017-05-11 21:47 - Gündem

Ankara merkezli FETÖ soruşturmasında 26 tutuklama

2017-05-10 12:42 - Gündem

Gençlerbirliği Serdar Gürler ile sözleşme uzatmaya yakın

2017-05-12 01:17 - Spor

Fabrika çizimlerine dayalı iPhone 8 görselleri!

2017-05-11 05:37 - Teknoloji

Özge bebek Prof. Özkan ile buluştu

2017-05-08 15:47 - Çevre-Hayat

iPhone 8 fiyatı netleşiyor!

2017-05-14 06:47 - Teknoloji

Lüks araçta 14.5 kilo eroin geçirildi

2017-05-14 15:42 - Asayiş

Sakarya'da otomobil ile traktör çarpıştı: 4 yaralı

2017-05-12 02:27 - Asayiş

'Muğla'daki kaza her yönüyle araştırılacak'

2017-05-14 19:02 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına 175 deniz mili kaldı

23:57 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi

23:28 - Dünya

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bazı mahallelere su verilemeyecek

22:37 - Gündem

Diyarbakır'da 4 kişi, temizlemek için girdikleri su kuyusunda öldü

22:13 - Asayiş

BM, İsrail'in Gazze'de ağır bombardımana devam ettiğini bildirdi

21:57 - Dünya