?>

Savaşın izini bombardımanda yanan yüzünde taşıyan küçük Latife aynaya mutlu bakmak istiyor

Suriye'de Esed rejimine ait savaş uçaklarının saldırısında yüzü yanan ve Türkiye'ye sığındıktan sonra doku nakli yapılan Latife El Alyan'ın ailesi, çocuklarının tedavisini devam ettirebilmek istiyor

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Bursa

Suriye'de Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısında yaralanan ve 10 yıldır süren savaşın acı izlerini bombardımanda yanan yüzünde taşıyan 6 yaşındaki Latife El Alyan, tedavi olmak istiyor.

Suriye'de 2011'den itibaren süren iç savaş nedeniyle yaşadıkları evlerini terk etmek zorunda kalan, yakınlarını düzenlenen saldırılarda yitiren binlerce insan gibi büyük üzüntü yaşayan minik Latife, yüzünün tekrar güleceği günlerin hayalini kuruyor.

İdlib'de 2019'daki bombardımanda yaralanarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan Latife, Şanlıurfa'da doku nakliyle geçirdiği yüz ameliyatının ardından yarım kalan tedavisinin devam etmesi için destek bekliyor.

Yakınlarının ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaşadıkları Bursa'da ameliyatın ardından kullanması gereken kremleri alamayan, gerekli kontrollerini yaptıramayan minik kızın annesi, yaşadıkları dramın son bulması için dua ediyor.

Eşyasız bir evde 3 çocuğu ve eşiyle yaşam mücadelesi veren 31 yaşındaki Hala Alabdullah, İdlib'deki saldırı sonrasında büyük korku yaşadıklarını, kızının bombardımanda ölümden dönmesine karşın ağır yaralandığını söyledi.

Kızının tedavisi için Türkiye'ye geldiklerini anlatan Alabdullah, "Eşim, kızımın yüzünü gördükten sonra bağırdı çağırdı, psikolojisi bozuldu. Komşular hemen ambulans çağırdı. Sonrasında 2019'da Şanlıurfa'ya geldik. Kızım burada ameliyat oldu. " dedi.

"Kızımın yüz estetiğiyle sağlığına kavuşması için yardım bekliyoruz"

Alabdullah, Latife'nin tedavisini maddi imkansızlıklar nedeniyle devam ettiremedikleri, yüzünde derin izler kaldığını aktararak "Kızımın yüzünün tedavisi için paramız yok. Bir ilacı var ama maalesef ev kirası ve diğer ihtiyaçlarımız nedeniyle alamıyoruz.

Kızımın yüz estetiğiyle sağlığına kavuşması için yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Maddi ve manevi olarak çok zor durumda olduklarını anlatan Alabdullah, "Eşim rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor. Hayırseverlerin desteğiyle geçiniyoruz. Onlar bize yardım ediyorlar. Evimizin kirasını ödüyorlar. Kaloriferlerimiz bile yanmıyor, çocuklar hep hasta oluyorlar. Genelde yatakta bırakıyorum, dışarı çıkmıyorlar. Üzerlerine battaniye örtüyorum." diye konuştu.

Acılı anne, çevredekilerin gıda yardımıyla hayatları sürdürdüklerini, 2, 4 ve 6 yaşındaki çocukların hiçbir ihtiyacını karşılayamadıklarını kaydetti.

Latife El Alyan ise tedavi olmak ve yüzündeki beyaz tenin geri gelmesini istediğini belirterek okula gitmenin, aynaya mutlu bakmanın hayalini kurduğunu anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti MKYK'de 47 yeni isim yer aldı

2021-03-24 20:21 - Siyaset

Sivas'ta 'Kale Projesi' kapsamındaki kazılarda 42 bin parça tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı

2021-03-25 15:43 - Kültür Sanat

TİKA'dan Gazze'de hükümet kurumları ile halka yönelik projelere destek

2021-03-26 10:31 - Dünya

Terör örgütü DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu ile sözde memur sorumlusu gözaltına alındı

2021-03-30 10:16 - Gündem

Bakan Koca: Sağlık kadrolarımız salgın yönetiminde gerçekten müthiş bir operasyonel deneyime ve güce sahip

2021-03-24 15:39 - Gündem

Kayserispor Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Türk futbolu, milli takımlar ve oyuncular bazında ileriye doğru gidiyor

2021-03-25 16:47 - Spor

Haftalık Kovid-19 vaka sayısı 81 ilin tamamında arttı

2021-03-31 14:31 - Sağlık

Türkiye'de 29 bin 762 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 146 kişi hayatını kaybetti

2021-03-24 22:31 - Gündem

KKTC'de yakalanan FETÖ mensubu Türkiye'ye getirildi

2021-03-25 01:21 - Gündem

Altunköprü Türkmen katliamı şehitleri Ankara'da anıldı

2021-03-29 22:45 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun'da 1650 rakımlı Dürtmen Dağı'nda kar etkili oldu

23:53 - Çevre-Hayat

Köy okulunda eğitimi sınıflardan seralara, zeytin ve ceviz bahçelerine taşıdılar

16:27 - Çevre-Hayat

Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı beyaza büründü

15:07 - Çevre-Hayat

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

11:53 - Çevre-Hayat

Ardahan'da Aktaş Gölü çevresi kar yağışıyla beyaza büründü

10:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Filistinli gazeteci, İsrail hapishanelerinde cinsel saldırıya uğradığını anlattı

09:52 - Dünya

VİOP'ta endeks kontratı haftaya yatay başladı

09:47 - Ekonomi

Yasa dışı bahis ve kumar reklamı yapıldığı belirlenen 15 sosyal medya hesabına erişim engellenecek

09:42 - Ekonomi

Küresel piyasalar haftaya negatif başladı

09:33 - Ekonomi

İran-Suriye ekseninde bir spikerin serencamı veya Mehmet Akif Ersoy’un hikayesi! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

09:13 - En Son Yazılar