?>

Satrançta 'Türkiye'nin en iyileri' mücadele ediyor

Türkiye Satranç Federasyonu ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası başladı.

Spor - 8 yıl önce

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası başladı.

Kentteki bir otelde eski milli satranççı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve "Türkiye'nin en iyileri" olarak gösterilen 12 sporcunun mücadele edeceği şampiyona 10 gün sürecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, açılış törenin de yaptığı konuşmada, satrancı ülke geneline yaymak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Türkiye Satranç Şampiyonası'nın bu spora gönül vermiş bir şehirde yapılmasında dolayı mutlu olduklarını ifade eden Tulay, "Biz Türkiye Satranç Federasyonu olarak elimizden geldiğince güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzel şeyler neler dediğimizde, bir kere geleceğimizin emaneti çocuklarımızın donanımlı vizyonlu ve geleceğe güvenle bakan çocuklar olarak yetiştirmeyi istiyoruz." diye konuştu.

Başkan Tulay, şampiyonaya katılan sporcuların "Türkiye'nin en iyileri" olarak gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak çok fazla destekçiye ihtiyacımız var. Türkiye Satranç Federasyonu da tek başına hiçbir şey yapamaz mutlaka aynı şekilde düşünen aynı amaca hedefe hizmet eden kişilerle kurumlarla da aynı yolda yürümemiz gerekiyor. Burada Türkiye'nin çok kıymetli 12 sporcusu yarışacak. Hepsi belli kademelerden geldiler. Burası bir final, aynı zamanda federasyonun faaliyet programınında yer alan sezonun son ulusal turnuvası."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da satrancın Tekirdağ'da bir yaşam tarzı haline geldiğini belirtti. Tekirdağ'ı marka şehir olmaktan çok, kimlikli bir şehir yapmak için çalıştıklarını anlatan Eşkinat, "Rodosto ve Bisanthe sanatta ve sporda bizim geliştirmeye çalıştığımız markalar. Satranç bizim ilgi alanlarımızdan biri, çünkü bizim çocuklarımızın daha fazla düşünmeye, daha fazla vizyona daha fazla seçeneği değerlendirmeyi ve belli bir noktadan değil geniş açıdan dünyaya bakmayı öğrenmesi lazım." şeklinde konuştu.

Şampiyonanın ilk hamlesini Tulay ile Eşkinat yaptı.

Toplam 35 bin lira ödül dağıtılacak şampiyona 21 Kasım'da sona erecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Hubble Teleskobu'nun galaksi tuvalinde asteroid lekeleri

2017-11-07 02:32 - Teknoloji

Eski Cinayet Şube Müdüründen 'ByLock' itirafı

2017-11-09 22:02 - Gündem

Onlar 'hastalıkta ve sağlıkta' sözünü unutmadılar

2017-11-08 15:02 - Çevre-Hayat

Malatya'daki darbe girişimi davasının yedinci duruşması başladı

2017-11-10 17:47 - Genel

Otomobilden geriye bu kaldı

2017-11-05 22:02 - Asayiş

Atlar engelli çocukların umudu oldu

2017-11-06 15:54 - Kültür Sanat

Danıştaydan 'botoks' ödemesine onay

2017-11-06 19:37 - Gündem

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Yerli dizilerde markalarımızı 'buzlayarak' fırsatı heba ediyoruz

2017-11-05 15:27 - Genel

Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar: Erdoğan-Putin dostluğu Ortadoğu'da barışı getirecek

2017-11-05 15:37 - Genel

Türkiye robotik cerrahiyle organ naklinde dünya ikincisi

2017-11-05 16:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Devler Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla tamamladı

00:17 - Spor

Çaykur Rizespor sahasında RAMS Başakşehir ile berabere kaldı

22:33 - Spor

Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı

22:28 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 puana ulaştı

22:23 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bodo/Glimt'i 3-1 yendi

21:47 - Spor

Günün Manşetleri

Trump: Devlet Başkanı Putin ile olan görüşmeyi iptal ettim çünkü bana doğru gelmedi

01:18 - Dünya

WSJ: ABD, Ukrayna'nın Batı'ya ait uzun menzilli füzeleri kullanma yasağını kaldırdı

00:23 - Dünya

Devler Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla tamamladı

00:17 - Spor

Tesla'nın karı üçüncü çeyrekte yüzde 37 azaldı

00:03 - Ekonomi

İsrail Suriye'de işgal ettiği alanlardan Dera iline saldırı düzenledi

23:58 - Dünya