?>

Şarkılara 'işaretleri' ile hayat verdiler

İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi tarafından, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu'nun desteğiyle organize edilen konserde, ��KÜ İşaret Dili Korosu sahne aldı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

İstanbul

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) "Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi" tarafından, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu'nun desteğiyle organize edilen konserde, İKÜ İşaret Dili Korosu sahne aldı.

İKÜ Ataköy Yerleşkesinde Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde, İKÜ öğrencilerinden oluşan koro, Barış Manço'dan Aşık Veysel'e, Ceylan Ertem'den Işın Karaca'ya ve Cem Adrian'a kadar pek çok sanatçının sevilen şarkılarını işaret dili ile izleyicilere sundu.

Solo performansların da sergilendiği, tamamı işaret dili ile sunulan etkinlik büyük beğeni topladı.

İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Gökben Keleş öncülüğünde sahne alan öğrenciler, işitme engelli bireylere katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla verdikleri konserin ardından oyun sahneledi.

Konser öncesi konuşan Gökben Keleş, konsere 4 aydır hazırlandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Farklı hayatlardaki kişilerin yüreklerine dokunduklarını bilmeleri, maddi ve manevi bir yardım yapabiliyor olmaları, tüm öğrencilerimizi daha da motive ediyor ve heveslendiriyor. Öğrencilerimiz, bu çabayla tüm İKÜ kulüplerini devreye sokarak bu kulüplerde aktif olan arkadaşlarının da bizim etkinliğimizi desteklemelerini sağlıyorlar. Bu sebeple biz de doğru yolda ve doğru yerde olduğumuzu bir kez daha kendi kendimize teyit ediyoruz ve azmimizi arttırıyoruz."

İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Sarıer de üniversiteleri bünyesinde işaret dili eğitimi başlatıldığını hatırlatarak, "Öğrencilerimiz aldıkları eğitimde çok başarılı oldular ve işitme engeliler için destek hizmetleri vermeye başladılar. Bu çalışmalar kapsamında,Türkiye'de ilk kez İşaret Dili Korosunu oluşturdular. İlk eğitime katlan 35 öğrencimizin 30'u bu koroda yer almaktadır. Gerek Sayın Keleş'i gerekse öğrencilerimizi bu başarıları için tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi ise işaret diline gereken önemin verilmediğini belirterek, "İşaret diline gönül verenler, dünyada yaşayan 70 milyon işitme engelli kişinin savunucusu oluyorsunuz. Onları seven benimseyen taraf oluyorsunuz. Çok güzel bir etkinlikti. Bu organizasyona emek veren herkese federasyonumuz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Biletleri 15 liradan satışa sunulan organizasyondan elde edilen gelir ise Prof. Dr. Sarıer tarafından Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Tanrıverdi'ye takdim edildi.

Konserin sonunda koroda yer alan öğrencilere de işaret dilini bildiklerine dair rozetler takıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması finali

2019-04-28 14:15 - Ekonomi

Kırgızistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

2019-04-25 14:59 - Gündem

Milli atletler gözyaşlarına boğuldu

2019-04-28 20:12 - Gündem

İspanya'da sosyalistlerin ilk tercihi azınlık hükümeti

2019-04-29 19:54 - Genel

'Sadece kahramanlar kan verir'

2019-04-30 15:42 - Çevre-Hayat

Bakü'de zafer Bottas'ın

2019-04-28 20:39 - Spor

Galatasaray finale yükseldi

2019-04-26 01:17 - Spor

Okçulukta 6 madalya

2019-04-29 00:17 - Spor

Bu halıya paha biçilemiyor

2019-04-26 12:52 - Gündem

Coca-Cola ramazan kampanyası

2019-04-26 13:58 - Genel

İlgili Haberler

'İsmail Sarıkaya Sarı Kırmızı Kareler' fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapıldı

23:47 - Kültür Sanat

Hatay mutfağı enkazdan çıkan tariflerle yaşatılıyor

12:38 - Kültür Sanat

Ulucanlar Cezaevi'nde darağacının gölgesinde büyüyen 'yüzyıllık tanık'

11:53 - Kültür Sanat

Lise öğrencileri okul koridorlarını çizdikleri resimlerle sanat sokağına çevirdi

11:42 - Kültür Sanat

Atık kağıtlar 'Medeniyet Hamuru' ile usta ellerde yeniden hayat buluyor

15:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

TCMB Başkanı Karahan: Kredi büyümesi dezenflasyon patikası ile uyumlu bir görünüm sergilemektedir

12:48 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörün yabancı güçlerin maşası olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz

12:42 - Gündem

Keman sanatçısı Laçin'in ölümüne neden olan sürücüye verilen cezanın gerekçesi açıklandı

12:38 - Gündem

Bursa'daki tesis, ileri arıtma projesiyle sanayicilerin yer altı suyu kullanımını azaltacak

12:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekim ayı iş gücü istatistiklerini değerlendirdi

12:28 - Ekonomi