?>

Sarıkamış şehitleri 2 bin 200 rakımlı Sis Dağı'nda anıldı

Trabzon'da, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı dolayısıyla 2 bin 200 rakımlı Sis Dağı'nda anma yürüyüşü yapıldı.

Gündem - 6 yıl önce

Trabzon

Trabzon'da, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı dolayısıyla Şalpazarı ilçesindeki 2 bin 200 rakımlı Sis Dağı'nda anma yürüyüşü yapıldı.

Şıhkıranı mevkisinde başlayan ve Sis Dağı'na kadar devam eden yürüyüşe katılan binlerce kişi, 200 metre uzunluğundaki bayrağın çevresinde toplandı.

Kar yağışının etkili olduğu bölgede yöresel giyimli kadınların ve yabancı turistlerin de yer aldığı yürüyüşte renkli görüntüler oluştu.

Yürüyüşün ardından düzenlenen programda konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, çok anlamlı bir organizasyon için bir araya gelindiğini ifade ederek, "Sarıkamış şehitlerimizin acısını, hüznünü, ağıdını paylaşma adına yaşlısından gencine hepimiz bir araya geldik. Tarihimizde çok büyük zaferlerimiz olduğu gibi Sarıkamış'taki gibi acı hatıralarımız da var." diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, 105 yıl önce 90 bin vatan evladının donarak şehit olmasının ayrı bir hüznü bulunduğuna işaret ederek, bu milletin evlatlarının aradan geçen 3 ay sonra ise Çanakkale'de çok büyük bir destan yazıldığını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Sarıkamış şehitlerini anlatmak için kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi.

Sarıkamış'ın bir destan olduğuna vurgu yapan Zorluoğlu, "Burada ecdadına samimiyetle sahip çıkan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki Trabzon'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Sizlerle gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu, yürüyüşe katılanlara buğday çorbası ikram edildi.

Anma yürüyüşüne, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, askerler ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sayıştaya 5 üye seçilecek

2020-01-04 13:47 - Gündem

Göbeklitepe 'Mutlaka Görülmesi Gereken Seyahat Noktaları' listesinde

2020-01-03 19:22 - Kültür Sanat

İsrail'in evlerini yıktığı Filistinliler mağaraları mesken tuttu

2020-01-01 15:42 - Dünya

ABD'nin Orta Doğu'ya 3 bin 500 asker daha gönderdiği iddia edildi

2020-01-04 00:27 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' sloganıyla şehitleri anacak

2020-01-01 15:17 - Gündem

Ortaköy'deki terör saldırısının üzerinden 3 yıl geçti

2019-12-31 14:52 - Gündem

ASELSAN ihracatta hedefi 12'den vurdu

2020-01-02 14:02 - Teknoloji

Fransa'da şampiyonluğun en büyük adayı yine PSG

2020-01-02 14:17 - Spor

Dünyanın en zorlu yarışı Dakar Rallisi başlıyor

2020-01-02 15:46 - Spor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan yeni yıl mesajı

2019-12-31 18:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Orman şehidi Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yardıma koşmuş

14:38 - Gündem

Ordu'da kuraklık riskine karşı 68. gölet inşa ediliyor

14:28 - Gündem

Bakan Memişoğlu, Eskişehir'deki orman yangınında yaralanan orman işçilerini ziyaret etti

13:47 - Gündem

KPSS ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme sonuçları açıklandı

13:32 - Gündem

Ankara'da 26 katlı binada meydana gelen yangına ilişkin itfaiye raporu tamamlandı

13:28 - Gündem

Günün Manşetleri

ÇAYKUR'dan üreticilere günlük alım limitlerinin üzerinde aşırı çay hasadı yapılmaması uyarısı

14:48 - Ekonomi

Merkez Bankası politika faizini 300 baz puan indirerek yüzde 43'e çekti

14:43 - Ekonomi

Orman şehidi Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yardıma koşmuş

14:38 - Gündem

İdlib'in kuzeyinde silah deposunda meydana gelen patlamalarda 5 kişi öldü, 63 kişi yaralandı

14:33 - Dünya

Ordu'da kuraklık riskine karşı 68. gölet inşa ediliyor

14:28 - Gündem