?>

Sarıkamış Kayak Merkezi'ne suni karlama sistemi yapılıyor

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kayak merkezine, suni karlama sistemi yapılıyor.

Gündem - 16 saat önce

Kars

İl merkezine 54, Sarıkamış'a 2 kilometre uzaklıkta bulunan sarıçam ağaçları arasındaki merkezde, toplam uzunluğu 30 kilometreye ulaşan 10 pist ile 5 telesiyej bulunuyor.

????

Her yıl yurt içi ve dışından misafir ağırlayan kayak merkezinde yapımına başlanan suni karlama sistemiyle, turistlere kayak garantisi verilmesi ve sezonun uzatılması hedefleniyor.

Kars Valisi Ziya Polat, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan, bölgede incelemede bulunup, suni karlama sistemi çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış Kayak Merkezi'nin dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Kayak merkezinde otel ve yatak kapasitesinin iyi olduğunu ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"İklimden dolayı biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda karla ilgili sıkıntılar olmuştu. Çok şükür 1,5 ay önce suni karlama tesisimizin ihalesini yaptık. Dünyanın en iyi müteahhitlerinden biri de aldı. Bu işlerde müteahhidin iyi olması çok önemli. Kasım ayı ortasında suni karlama tesisimizi bitirerek, artık Sarıkamış Kayak Merkezi'nde sezon tarihi belli olacak şekilde girmiş olacağız. Bu sistemin en büyük avantajı, sezon tarihi belli olduğu zaman otellerimize yapılacak rezervasyonlarda da sıkıntı yaşanmıyor. Gerçekten Sarıkamış için büyük yatırım. Büyük yatırımlar, büyük destekle oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız her zaman olduğu gibi gazi Kars'ımıza destek oldu ve olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Ankara’da bu işleri takip eden sayın vekilimize teşekkür ediyoruz."

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da Sarıkamış Kayak Merkezi'nde hayallerin gerçek olduğunu belirterek, "Buraya geldik, inceledik ve devasa bir yatırımla karşılaştık. Kasım ayında bitirilecek bu proje ile Sarıkamış'ımızda kayak anlamında sezonu uzatmış olacağız." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçının hazırlıklarına başladı

2025-09-01 19:52 - Spor

Türkiye 55 sondaj kulesiyle hidrokarbon arama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

2025-09-02 11:12 - Ekonomi

Rekabet Kurulu, tersanecilik sektöründe 33 teşebbüs ve bazı kuruluşlara soruşturma açtı

2025-09-02 13:47 - Ekonomi

Transferde Premier Lig ekiplerinin hızına Avrupa takımları yetişemedi

2025-09-02 12:48 - Spor

Türk Kızılaydan Afganistan'daki depremzedelere destek

2025-09-02 13:37 - Gündem

Ederson, Fenerbahçe için İstanbul'da

2025-09-02 02:13 - Spor

ABD'de 2 küçük uçağın havada çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2025-09-01 09:52 - Dünya

Antalya'ya 8 ayda gelen turist sayısı 12 milyona yaklaştı

2025-09-02 15:53 - Ekonomi

Dünyada ağustos ayında birçok sıra dışı ve tuhaf olay basına yansıdı

2025-09-02 11:52 - Medya

Küresel ısınma ve kuraklık Bitlis'teki göllerde su seviyesini düşürdü

2025-09-02 12:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ankara Valiliğinden kent genelinde hissedilen is kokusuna ilişkin açıklama

00:12 - Gündem

İspanya'da eğitimciler, Filistin'e destek için kendilerini güzel sanatlar binasına kapattı

21:53 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan'dan telefon diplomasisi

18:52 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Ummanlı mevkidaşı Busaidi ile telefonda görüştü

18:22 - Gündem

Brüksel'de sanatçılar, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocukların isimlerini okudu

17:28 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Google'ın Chrome'u satmasına gerek olmadığına karar verdi

00:23 - Medya

Ankara Valiliğinden kent genelinde hissedilen is kokusuna ilişkin açıklama

00:12 - Gündem

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini açıkladı

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya