?>

Sarıkamış ecdadın izinde yürüyecek binlerce katılımcıyı ağırlamak için hazır

Birinci Dünya Savaşı'nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlatılan Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan ecdadın 4-5 Ocak'ta anılacağı etkinlikler için Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki hazırlıklar tamamlandı

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Kars

Allahuekber ve Soğanlı Dağları başta olmak üzere yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuklar nedeniyle şehit olan askerler, Birinci Dünya Savaşı'nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlatılan Sarıkamış Harekatı'nın 110'uncu yılında anılacak.

22 Aralık 1914'te başlayıp 15 Ocak 1915'te sona eren ve son 140 yılın en acı olayları arasındaki Sarıkamış Harekatı'nın 110'uncu yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesi ve harekatın başladığı Erzurum başta olmak üzere yurdun birçok şehrinde anma etkinlikleri organize edilecek.

Binlerce kişinin katılımıyla 4-5 Ocak'ta Sarıkamış ilçesinde düzenlenecek etkinlikler için belediye ekipleri yollarda temizlik ve düzenleme çalışması yaptı, meşaleli yürüyüşün yapılacağı Cumhuriyet Caddesi boydan boya aydınlatma direkleriyle ışıklandırıldı.

Büyük yürüyüş 5 Ocak'ta yapılacak

İlçede bu yıl "Bu toprakta izin var" mottosuyla düzenlenecek etkinlikler, 4 Ocak'ta şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verilmesi, kardan heykellerin açılması, meşaleli kayak gösterisi, mevlit okunması ve meşaleli yürüyüşüyle başlayacak.

5 Ocak'ta ise binlerce kişinin katılacağı büyük yürüyüşün ardından ay yıldızlı tören alanında protokol konuşmaları yapılacak ve SOLOTÜRK ile Çelik Kanatlar gösteri sunacak.

Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, Sarıkamış şehitlerini anmak için her yıl ocak ayının ilk haftasında etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.

Mehmetçiğin vatan ve mukaddesat uğruna Allahuekber Dağları'nda şehadete yürüdüğünü ifade eden Kılıç, "Sarıkamış, 8 metrekarede 1 şehidin düştüğü yerdir. Dışarıdan gelen misafirlerin ilçeye girdiği zaman şehitlere, maneviyata yakışır bir yer görmeleri açısından elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl da anma etkinliklerinin 110. yıl dönümünde, kapsamlı bir şekilde milli ruh ve mücadeleyle şehitlerimizi anacağız." diye konuştu.

Kılıç, Sarıkamış şehitlerini en iyi şekilde anmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Valilik, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi ile diğer kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımızı yaptık. Meşaleli yürüyüşün yapıldığı Cumhuriyet Mahallesi güzergahını en güzel şekilde aydınlattık. ay-yıldızlı tören alanımız, yürüyüş güzergahlarımızda bu bağlamda koordine çalışmasını yaptık. 1914 milli ruhuyla ecdadın nasıl şehit olduğunu, o maneviyatı hissettirmek amacıyla herkesi 4-5 Ocak'ta Sarıkamış'a bekliyoruz."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

2024-12-27 21:23 - Siyaset

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Brisbane International elemelerinde final turuna yükseldi

2024-12-27 15:23 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

2025-01-02 11:09 - Spor

Kars ve Ardahan'da göletler dondu, Tunceli'de bitkiler kırağıyla kaplandı

2025-01-01 13:09 - Çevre-Hayat

Rize'de yağışın ardından heyelan oluştu

2024-12-31 18:27 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret açığı Mayıs 2023'e göre 42,8 milyar dolar geriledi

2024-12-31 15:18 - Ekonomi

Plastik poşet fiyatı yeni yılda 50 kuruş olarak uygulanacak

2024-12-28 11:33 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile ticaret konusunda hazırlıklarımızı tam gaz ilerletiyoruz

2024-12-27 15:08 - Ekonomi

Jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarında 3 bin 540 astsubay istihdam edilecek

2024-12-30 11:14 - Gündem

Beşiktaş Kulübü yeni başkanını seçecek

2024-12-28 11:12 - Spor

İlgili Haberler

Gümüşhane'deki Limni Gölü'nde turizm sezonu başladı

15:57 - Çevre-Hayat

Erzurum'da vatandaşlar Hıdırellez kapsamında ecdat yadigarı tabyayı temizledi

15:53 - Çevre-Hayat

Gece devriyesindeki polislerin yardımı hayatını kurtardı

15:47 - Çevre-Hayat

Türkü söyleyip ayak darbeleriyle sıkılaştırdıkları keçeyi çobanlar için kepeneğe dönüştürüyorlar

15:43 - Çevre-Hayat

Bağcılar'da çöp konteynerine atılan çanta temizlik işçilerinin çabasıyla bulundu

14:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin 61'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

19:22 - Gündem

Bazı illerde fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

19:13 - Gündem

Diyarbakır'da bir depoda çıkan yangına müdahale ediliyor

19:02 - Gündem

İtalya Futbol Federasyonu'ndan Hakan Çalhanoğlu ve Simone Inzaghi'ye ceza

18:57 - Spor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AA standını ziyaret etti

18:53 - Gündem