?>

Sarı Yelekliler 15. kez sokaklarda

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yetersiz ekonomi politikaları sebebiyle eylem başlatan Sarı Yelekliler, 15. haftada protestolarını sürdürüyor.

Dünya - 7 yıl önce

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yetersiz ekonomi politikaları sebebiyle eylem başlatan Sarı Yelekliler, 15. haftada protestolarını sürdürüyor.

Fransa’da Sarı Yelekliler 15. hafta yine Fransa sokaklarında eylemlerini devam ettiriyor. Başkent Paris’te Sarı Yelekliler hareketinin başladığı Zafer Takı Anıtı önünde bu sabah buluşan Sarı Yelekliler’in hedefinde yine Fransa Ulusal Meclis ve çevresi vardı.

Polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri sonucu Sarı Yelekliler, Ulusal Meclise ve Fransa İş verenler Sendikasının bulunduğu binaya yaklaştırılmadı.

Başbakanlık ve Dışişleri bakanlığına yakın çevredeki güzergahı kullanan Sarı Yelekliler, Dışişleri Bakanlığı yakınındaki yeşil alanda piknik yapanları gösteriye katılmaya davet etse de piknik yapanlar Sarı Yelekliler’in davetine icabet etmedi ve piknik yapmayı sürdürdü.

Sarı Yelekliler, gösterinin bitiş noktası için harekete geçtiklerinde polis, kortejin iki tarafına da kısa aralıklarla güvenlik güçlerini yerleştirip göstericilerle birlikte yürüdü. Havanın güzel olması sebebiyle de gösterilere katılım geçen haftalara göre biraz daha fazla oldu.

Göstericiler sık sık Macron’un istifasını isteyen sloganlar atarak sonuna kadar direniş çağrısı yaptı.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON’LA KONUŞMA GİRİŞİMİNE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Geleneksel olarak her yıl açılan ve bu yıl 56. kez kapılarını açan Fransa Tarım Fuarı’nın açılışı için alana gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüşmek isteyen Sarı Yelekliler’in öncülerinden Eric Drouet’un girişimi sonuçsuz kaldı.

Polis tarafından takibe alınan Drouet, Macron’a yaklaştırılmadı. Sarı Yelekliler’in öncülerinden ve geçtiğimiz ay Elysee Sarayı yakınında polis tarafından gözaltına alınan ve bir süre sonra serbest bırakılan Drouet, "Üzerimde Sarı Yeleğim olmadan gelmiştim. Belki Cumhurbaşkanı ile konuşma imkanı doğar diye düşünmüştüm ama yanılmışım.

Cumhurbaşkanı alana ayak basmadan benim yaklaşmamam için güvenlik güçlerinin tüm tedbirlerini aldıklarını gördüm. Sonuçta ülkenin cumhurbaşkanı kendilerine durumu izah etmek isterdim ama maalesef olmadı" dedi.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Şiddette mahkumiyetin olabilirliğiyle ilgili çalışma yapılıyor'

2019-02-18 18:25 - Siyaset

Nero Endüstri'nin başarı karnesi

2019-02-18 19:59 - Ekonomi

'Avrupa ülkeleri DEAŞ'lı teröristleri yargılasın'

2019-02-17 18:52 - Dünya

Erdoğan’dan ’yaşlanıyoruz’ uyarısı

2019-02-20 17:23 - Politika

İstanbul’da korkutan yangın

2019-02-17 18:09 - Asayiş

Ezhel ikinci kez beraat etti

2019-02-21 16:29 - Magazin

Avukat Hasan Ölçer'in baba acısı

2019-02-17 21:22 - Gündem

Bangladeş'te yangın faciası: 70 ölü, 50 yaralı

2019-02-21 13:32 - Dünya

Galatasaray’da Avrupa mesaisi başladı

2019-02-18 18:56 - Spor

Bakan Varank açıkladı: O ilde ihracat 2 milyar doların üzerine çıktı

2019-02-19 23:44 - Siyaset

İlgili Haberler

Trump, Venezuela liderinin günlerinin "sayılı" olduğunu belirtti

05:48 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'li heyetten "Trump'ın Gazze planı" hakkında brif

04:48 - Dünya

Trump, Nijerya'ya karşı askeri "birçok planı" olduğunu söyledi

03:58 - Dünya

Afganistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem

00:13 - Dünya

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin durumu felaket düzeyde

22:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Venezuela liderinin günlerinin "sayılı" olduğunu belirtti

05:48 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'li heyetten "Trump'ın Gazze planı" hakkında brif

04:48 - Dünya

Trump, Nijerya'ya karşı askeri "birçok planı" olduğunu söyledi

03:58 - Dünya

Afganistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem

00:13 - Dünya

Sudan'daki iç savaşın yol açtığı insani kriz, İstanbul'da protesto edildi

22:53 - Gündem