?>

Sapanca Gölü çalışmalarla korunacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sapanca Gölü'nün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışma yürütüleceğini bildirdi

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Sakarya

Sapanca Gölü'nde gazetecilere açıklama yapan Alemdar, gölün su kotunun havaların kurak gitmesi nedeniyle son 4 yılın en düşük seviyesine indiğini söyledi.

Son yağışlarla yaklaşık 30 santimetre yükselme olduğunu aktaran Alemdar, "Şu anki durumumuz çok riskli değil ama içme suyu havzamızın sağlıklı şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Alemdar, suyu doğru kullanmak ve yarınlarda sıkıntı yaşamamak amacıyla Sapanca Gölü'nü muhafaza etmeye gayret gösterdiklerini, gölün daralan havzasını genişletmek için, akarsu kaynaklarının göle ulaşması için çalışma yaptıklarını anlattı.

İçme suyunun kirlenmemesi için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleriyle eskiyen altyapı çalışmalarını yenilemeye başladıklarını ve sazlıkları temizlemeye gayret ettiklerini aktaran Alemdar, Sapanca Gölü'nü daha temiz içme suyu kaynağı haline getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Alemdar, Sapanca Gölü'nün çevresini güzelleştirecek, sosyal yaşamak alanları kazandıracak Sapanca Kıyı Rekreasyon Projesi'nden bahsederek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Sapanca Gölü'müzün dört bir tarafında insanlarımızın yürüyebileceği ve bisiklet yollarıyla dolaşabileceği ulaşımı sağlamış olacağız. Şu anda özel koruma alanı olarak da ilan edildi. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmayla hem kullanma hem de koruma dengesiyle bu şehrin en önemli özelliği olan gölümüzü korumuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Sapanca Gölü'nü korumak amacıyla her su kaynağını değerlendirdiklerini dile getiren Alemdar, "Aynı zamanda yer altı suyumuzu vatandaşlarımıza ulaştırmak için de her biri 2-3 bin metreye varacak şekilde artezyen ve kuyularımızı açarak sularımızı vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bulduğumuz her su kaynağını değerlendirerek gölümüzün su seviyesini üst seviyelerde tutmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Alemdar, Devlet Su İşlerinin inşa ettiği Ballıkaya Barajı'nın önemine işaret ederek, "Önümüzdeki yıllarda Devlet Su İşlerimizin yapmaya devam ettiği Ballıkaya Barajı da geldiğinde Sakarya'mızın su sorunu olmayacak." dedi.

Sakarya'nın, Türkiye'de vatandaşlara en ucuz su veren 4 ilden biri olduğunu aktaran Alemdar, Türkiye'de kademe uygulamayan tek büyükşehir belediyesi olduklarını belirtti.

Alemdar, daha önce içme suyuna yüzde 20 indirim uyguladıklarını hatırlatarak, bu yıl da zam yapmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor'dan 5 gollü galibiyet

2025-01-25 16:08 - Spor

Samsun'da mübadiller denize karanfil bırakarak atalarını andı

2025-01-26 17:57 - Çevre-Hayat

Beşiktaş Teknik Direktörü Solskjaer: Play-off'a yükselirsek bu, camiayı birleştirecek bir şey olacak

2025-01-29 21:32 - Spor

Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonluklarının yanı sıra karakteriyle de rol model olmak istiyor

2025-01-27 11:42 - Spor

ECB Başkanı Lagarde: Avro Bölgesi ekonomisi zayıf kalmaya devam edecek

2025-01-30 18:53 - Ekonomi

Beyaz Saray'dan, ABD'de tüm federal hibe ve kredi dağıtımlarını durdurma kararı

2025-01-28 13:53 - Ekonomi

Marmarabirlik ortaklarına yarın 22 milyon lira ödeme yapılacak

2025-01-30 14:08 - Ekonomi

Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli sporcu, dünya şampiyonu olmak istiyor

2025-01-26 12:03 - Spor

YEKA yarışmaları rüzgarda yerlilik ve yatırım hedeflerine güç katacak

2025-01-29 15:48 - Ekonomi

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi

2025-01-28 14:23 - Gündem

İlgili Haberler

Rize'de haziran ayında karla mücadele sürüyor

18:58 - Çevre-Hayat

Bağımlılıkla mücadeleye dikkati çekmek için uçurtmalar gökyüzünde süzüldü

17:27 - Çevre-Hayat

Coğrafi işaretle tescillenen "Cizre limonatası" tanıtıldı

16:22 - Çevre-Hayat

Yamaç paraşütüyle uçarken klarnet çaldı

14:57 - Çevre-Hayat

Babalar ve çocukları için 19 ilde "doğa kampı" düzenlendi

14:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan eski Başbakan Fillon'a, 5 yıl siyasetten men cezası

20:47 - Dünya

TBB "Yeni Girişimcilik Perspektifiyle Finansal Okuryazarlık" eğitimi hazırladı

20:17 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş'i kabul etti

20:03 - Siyaset

Trump: "(İran lideri Hamaney) Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik"

19:52 - Dünya

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem