?>

Şanlıurfalılar kaçak elektrik ve yol kapatma eylemleriyle anılmaktan rahatsız

Şanlıurfalılar, şehrin son dönemlerde kaçak elektrik kullanımı ve çiftçilerin yol kapatma eylemiyle anılmasından rahatsız olduklarını dile getirdi.

Gündem - 9 yıl önce

Son dönemlerde yapılan yol kapatma eylemleri ve elektrik trafolarına yönelik saldırıların İstiklal Madalyası almış bir şehirde olmasının hoş olmadığını belirten iş adamı Celal Çiftçi, birkaç kendini bilmezin yaptığının Şanlıurfa’ya mal edilmesinin doğru olmadığını dile getirdi. Bir yandan madalya alıp kendi imajlarını düzeltmeye çalışırken, bir avuç insanın kaçak elektrik kullanmasından dolayı Şanlıurfa’nın isminin olumsuz bir biçimde anılmasının kendilerini üzdüğünü belirten Çiftçi, “Gönül arzu eder ki Şanlıurfa daha güzel şeylerle anılsın ama üç-beş açgözlü kaçak elektrik kullanarak Şanlıurfa’nın adını kirletiyor. Şanlıurfa’da tarımsal anlamda iki kuyunun kullandığı elektriği bir mahalle kullanamaz. Tarımsal olaylarda Şanlıurfa’nın imajı, adı zedeleniyor. Gönül arzu eder ki hükümet de tarımsal sulamayla ilgili bir çalışma yapsın. Şanlıurfa’nın adının kaçak elektrikle, ona benzer olaylarla anılması, imajının bozulması, şehirde yaşayan bir insan olarak bizi üzmektedir” dedi.

“KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLAR HEPİMİZİN MALINI KULLANIYOR”

Sivil toplum kuruluşu temsilcisi Yusuf Sabri Dişli ise, kaçak elektrikteki sorunu çözmek için kendi önerilerinin de olacağını ifade ederek, “Her şeyden önce Şanlıurfa’nın böyle elektrikle, elektrik eylemleriyle anılmasından son derece rahatsızız. Kaçak elektriğin bu ülkeye getirdiği yük, diğer vatandaşlara getirdiği yük olağanüstüdür. Bunu artık bilmemiz lazım. Boşuna kullanılmış elektrik hepimizden gidiyor. Sadece gömleklerimizin arkasındaki marka etiketinden bir yıl içerisinde iki tane baraj yapılabiliyor. Elektrik öyle sıradan şeylerden üretilmiyor. Suyumuzdan üretiliyor, termik santral varsa havamızdan üretiliyor. Dolayısıyla elektriği kullananların, herkesin malını kullandığının farkına varması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“YAŞANANLAR İYİ OLMADI”

Gazeteci Mustafa Arısüt de, hükümetin bu konuya kesin bir çözüm getirmesi gerektiğini belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa, İstiklal Madalyası'nın verilmesi ve Bakanlar Kurulu toplantısıyla gündeme geldi. Bu son birkaç gün içerisinde çiftçilerle DEDAŞ’ın karşı karşıya gelmesi Şanlıurfa’nın imajı açısından iyi olmadı” ifadelerini kullandı.

“BİR ŞANLIURFALI OLARAK RAHATSIZ OLDUM”

Yazar Mehmet Göncü, “Şiddet ne Şanlıurfa için, ne Mardin için, ne Türkiye için ne de dünya için iyi değil. Şiddeti sevmiyoruz. Tepkilerin bu boyutta olması bizleri gerçekten üzüyor. Bu imaj bizi çok üzdü. Gönül ister ki olaya bilimsel bakılsın. Yasal ve teknik mevzuatı bilmem ama üzüldüm. Yasal olmayan davranışların sergilenmesi Şanlıurfa’nın imajı bakımından beni üzer. Su da sınırsız değildir. Hiçbir şey sınırsız değildir. Yerinde, biçimli, gerektiği kadar kullanmak gerekiyor. Yani bedava diye bir şey yok, sınırsız diye de bir şey yok. Aldığımız oksijen de sınırsız değil, onu da değerli kullanmak zorundayız. Şanlıurfa’nın imajı açısından üzüldüğümü de belirtirim. Keşke bunlar hiç olmasa. Zaten birkaç defa izledim. Bakanımız Faruk Çelik olsun, diğerleri olsun yasal çözümlerin araştırıldığını dile getiriyorlar. Zaten turizm mevsimine giriyoruz, yazık yani. Şanlıurfa’nın imajına herkes özen göstermelidir. Teknik konuları da yetkililer çözecektir. Çözmek durumundadırlar. İnşallah hem çiftçilerimiz hem de ilgili kurumlar açısından hayırla sonuçlanır. Temennimiz böyle karmaşa olmasın. Bir vatandaş olarak Şanlıurfa’nın imajının bu tür şeylerle anılması beni rahatsız eder” dedi.

“BİR KURUMA SALDIRILMASI VE YOL KAPATILMASI YANLIŞ”

Şiddet içeren görüntülerin, kuruma ait binanın taşlanmasının ve yolun kapatılmasının kendisini çok üzdüğünü belirten Mehmet Şansal isimli vatandaş ise, “Düşünün o yolda bir ambulans da hastaneye gidebilir, hasta götürebilir. Allah korusun hasta yaşamını yitirirse bunun sorumlusu kimdir. Bunlar hoş şeyler değil, insan üzülüyor. Tabi ki bazı konularda eleştirebilirler fakat eleştirinin de medeni ölçüleri olması lazım. Dozunu kaçırdığımız zaman bu sefer topluma zarar verecek duruma geliyoruz. Şimdi o binanın taşlanması, çerçevelerin indirilmesi doğru bir şey mi? Biz bu konunun mutabakatla, oturup konuşularak çözülmesini istiyoruz. Geçen gün teknik işlerde çalışan bir arkadaş söyledi, bir köydeki kuyunun elektriği 50 eve bedel bir enerji sarfiyatı oluyor. Sadece bir kuyuda. Düşünün sonuçta özel bir kurum, ödemeleri var. Devletle bir mutabakat sağlanmış, her ay belli bir ödeme yapılıyor. Bunun ödemesini yapamadıkları zaman, tahsilatı yapamadıkları zaman nasıl çevirecekler. O anlamda oturup konuşularak bu işin halledilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hat, miyatür tezhip...Hepsi bir arada

2016-04-22 20:36 - Kültür Sanat

Uzmanından anne-baba olma kılavuzu

2016-04-24 13:17 - Gündem

Xbox 360'ın üretimi durduruldu

2016-04-23 14:17 - Teknoloji

Kilis Valisi Tapsız: TSK bu yerleri imha ediyor!

2016-04-18 23:47 - Gündem

Fenerbahçe kafilesi Konya'ya geldi

2016-04-20 04:02 - Spor

Sony Xperia Z2 ve Z3 Marshmallow güncellemesi Türkiye'de!

2016-04-20 08:32 - Teknoloji

Çocuk işçiler bayramı çalışarak geçirdi

2016-04-23 14:22 - Gündem

Arınç’tan Kılıçdaroğlu’na eleştiri

2016-04-22 17:52 - Politika

Cinsel istismar davasında sanığa rekor ceza

2016-04-20 21:59 - Asayiş

Nusaybin’de yakalanan teröristin itirafları!

2016-04-20 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu'ndaki İngiliz gazeteci Andrieu, Türkiye'ye teşekkürlerini sundu

21:53 - Gündem

Türkiye yeni haftaya yağışlı ve serin havayla başlayacak

17:58 - Gündem

Ankara'da 'Gazze Kararlılık Yürüyüşü' yapıldı

17:28 - Gündem

Başkentte su kesintisinden etkilenen vatandaşlar çeşmelerden su dolduruyor

16:53 - Gündem

Gelişen teknoloji adli tıp alanında suçluyu ve suçsuzu ayırt etmede rol üstleniyor

16:32 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in, Küresel Sumud Filosu'na katılan 170 kişiyi yarın sınır dışı etmesi bekleniyor

00:37 - Dünya

Serie A'da Milan, Juventus'la golsüz berabere kalarak liderliği Napoli'ye kaptırdı

00:13 - Spor

Kabine üyelerinden ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne destek

23:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sumud artık sadece denizde değil, her yerdedir

23:18 - Siyaset

Gazze'de 2 yıldır devam eden İsrail saldırılarında ölen çocuk sayısı 20 bini aştı

22:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor