?>

Şanlıurfa'da yurtta kalan depremzedeler konteyner kente geçecek

Vali Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve yurtlarda misafir edilen afetzedelerin bir haftaya kadar konteynere yerleştirileceğini söyledi.

Gündem - 2 yıl önce

Şanlıurfa

Vali Ayhan, AA muhabirine, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden Şanlıurfa'nın diğer illere göre daha az etkilendiğini dolayısıyla yardımların öncelikli yerlere yönlendirildiğini ifade etti.

Kentte depremin açtığı yaraların hızla sarılmaya çalışıldığını dile getiren Ayhan, yaklaşık 5 bin vatandaşın depremin hemen ardından yurtlara yerleştirildiğini hatırlattı.

Depremin etkisini hızla üstünden atan kentte yüzlerce afetzedenin yurtlardan ayrıldığını dile getiren Ayhan, "Şu an yurtlarımızda 100'e yakın hane kalıyor. İmkanı olan ve ev kiralayan ayrıldı. Kalan vatandaşlarımıza da en kısa zamanda inşallah konteyner kentlere alacağız." dedi.

Ayhan, konteynerlere afetzedelerin bir haftaya kadar alınmasının planlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir yandan konut inşaatlarımız devam ediyor diğer taraftan da konteyner hazırlıklarımız bitme aşamasına geldi. Vatandaşlarımızın nakdi ödemeleri bir taraftan yapılıyor. Köylerdeki konteynerler için de hızlı bir şekilde hummalı bir şekilde gereği yapılıyor. Dolayısıyla hamdolsun Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda AFAD Başkanımızla koordineli bir şekilde ilimizde de diğer illerle birlikte süreç sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir.

Şanlıurfa'da iki noktada konteyner kent kurulumumuz var. Biri şehir merkezimizde biri de Birecik ilçemizde. Bu, ağır ve orta hasarlı ile yıkılan ve yıkılacak binaların sahiplerine verilen haktır. Sistemden vatandaşlarımız kira yardımı ve konteyner talep edebiliyor. Biz vatandaşlarımızın taleplerini ve öngörülerimizi dikkate alıyoruz. İlk etapta kent merkezinde 500 Birecik ilçemizde de 250 konteynerin kurulumunu ve altyapı çalışmalarını bitirmiş vaziyetteyiz. İnşallah bir hafta sonra da vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştireceğiz. İmkanı olan vatandaşlarımız da kira desteği alarak konteynerden çıkabiliyor."

Kentte 1000 konteyner kapasiteli alanın hazırlandığını vurgulayan Ayhan, ihtiyaca göre 500 olan konteyner sayısının artırılabileceğini ifade etti.

110 kişi hayatını kaybetmişti

Şanlıurfa'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 20 bina yıkılmış, bu binalardaki 110 kişi hayatını kaybetmişti.

Kentte 20 binin üzerinde yıkık, yıkılacak, ağır ve orta hasarlı bina bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden eski TGS çalışanı hakkında açıklama

2023-06-06 20:13 - Gündem

Ukrayna: Bahmut yönünde savunma kuvvetlerimiz ilerliyor

2023-06-05 19:48 - Gündem

MKE Ankaragücü, yeni sezonu 3 Temmuz'da açacak

2023-06-09 10:38 - Spor

Van polisi vatandaşları boğulmaya karşı bilgilendiriyor

2023-06-07 14:38 - Gündem

Bir kilo 600 gram doğan bebek, nadir yapılan ameliyatla "körlük" riskinden kurtuldu

2023-06-07 13:45 - Sağlık

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Malatya'da konteyner kentleri ziyaret etti

2023-06-08 20:03 - Gündem

Inter 13 yıl sonra ilk Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak

2023-06-09 11:33 - Spor

Almanya'da BioNTech davasının ilk duruşması iptal edildi

2023-06-12 12:45 - Dünya

AB: Ukrayna'daki baraj saldırısı savaş suçudur

2023-06-06 10:47 - Dünya

Ulaştırma ve haberleşmede yeni yatırımlar yolda

2023-06-06 12:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yurt genelinde hafta sonu yağış beklenmiyor

15:22 - Gündem

"Soğuk Savaş" programı sunucusu Soydemir ve konuk Akgündüz'ün 4,5'ar yıl hapsi i

15:17 - Gündem

Osmaniye'deki barajların doluluk oranı kuraklık nedeniyle düştü

14:52 - Gündem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde KKKA hastalığı nedeniyle bu yıl 10 kişi hayatını kaybetti

14:42 - Gündem

ABB konser harcamalarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi

14:03 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti'den İstanbul'un 39 ilçesindeki 1700 programa ilişkin değerlendirme toplantısı

15:58 - Siyaset

Stratejik anlaşmalar Türkiye-ABD ticaretinde 100 milyar dolar hedefine ivme kazandıracak

15:37 - Ekonomi

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC parlamentolar arası dostluk grupları Mecliste bir araya geldi

15:28 - Siyaset

Yurt genelinde hafta sonu yağış beklenmiyor

15:22 - Gündem

"Soğuk Savaş" programı sunucusu Soydemir ve konuk Akgündüz'ün 4,5'ar yıl hapsi i

15:17 - Gündem