?>

Sanatçı Ender Doğan: Kendi iç dünyamıza dönelim, dua edelim

Neyzen ve ses sanatçısı Ender Doğan, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, "Biraz kendi iç dünyamıza dönelim. Biraz dua edelim. Allah'tan yardım isteyelim." dedi.

Magazin - 6 yıl önce

İstanbul

Klasik Türk musikisi, tasavvuf müziği, Mevlevi müziği alanlarındaki çalışmalarının yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında solo veya topluluk icrasıyla verdiği konserlerle de tanınan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ender Doğan, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından "Hayat Eve Sığar" sloganıyla yapılan "Evde kal" çağrısına destek verdi.

Ender Doğan, telekonferans yöntemiyle sorularımızı yanıtlayarak, "Herkes gibi biz de Cumhurbaşkanımızın, Sağlık Bakanımızın talimatları ve bu salgın karşısında alınan tedbirler doğrultusunda evimizdeyiz. Evimizde vakit geçiyoruz. Birlikte geçirdiğimiz vakti doğru ve verimli bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Enstrüman çalan kızlarıyla görüşmeye katılan Ender Doğan, evlerinin bir "müzik evi" olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hem enstrümanlarımızın çeşitliği hem de bu enstrumanları kullanan evlatlarımızla beraber nispeten (evdeki günler) sıkıcı geçmiyor diyebilirim. Belki herkes bu imkana sahip değil ama biz çok şükür bu sıkıcı günleri neşeli hale getirmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bu süreci bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz."

Kızlarından güzel sanatlar lisesi 11. sınıf öğrencisi Ayşegül'ün kanun, aynı sınıftaki ikiz kardeşi Fatmanur'un ud, ortaokul 1. sınıf öğrencisi Meryem'in ise ritm çalarak eşlik ettiği Doğan, çocuklarının ana okulu zamanından itibaren Türk müziğinin seslerine alışmaları için çaba gösterdiklerini söyledi.

Ender Doğan, çocuklarının da Türk müziğini icra edebilecek hale geldiğini kaydederek, "Bizim için bu dönem biraz fırsat olmuş oldu. Birtakım yeni eserler üretmemize vesile oldu. Çocuklarımla okul derslerinin yanında beraberce eserler çalıyor, bu zamanı değerlendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnternet konseri verme hazırlığındayız"

Alınan tedbirler dolayısıyla insanların evde vakit geçirmek durumunda olduğuna dikkati çeken Doğan, bu kapsamda kendilerinin de sosyal medya üzerinden canlı konser verme hazırlığında olduklarını söyleyerek, "Biz Ramazan ayı için böyle bir şey düşünmüştük ama inşallah daha erken başlayacağız. Böyle bir düşüncemiz, hazırlığımız var. Youtube ve Instagram üzerinden de zaman zaman paylaşımlar yapacağız." dedi.

"İnşallah Ramazan bereketiyle gelecektir"

Doğan, yakın dönemde yapmayı planladığı çalışmalara da değinerek, "Önümüzdeki dönem, TRT Müzik'te yapmış olduğum İrfan Türküleri programının inşallah devamı gelecek. Rabbim bu sıkıntılı günlerin bir an önce gitmesini nasip etsin, güzel günler görelim. Önümüzde Ramazan-ı Şerif var, inşallah Ramazan bereketiyle gelecektir." ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle ilgili sürecin ve güncel haberlerin sürekli takip ediliğine vurgu yapan sanatçı, şunları söyledi:

"Bu konulardan biraz uzak dursak, çok da fazla haberleri seyretmesek diyorum. Biraz da psikolojimizi düşünmek suretiyle, kendimizi bu işlerden uzak tutmamızın faydası var diye düşünüyorum.

Çünkü zaten evde kalma süresi uzadıkça, çocuklarımızdan başlamak üzere insanlar bundan daha çok etkilenerek sıkılıyor. Zihnimizde sürekli bu sıkıntılı durumları taze tutmak da bize zarar veriyor. Gözümüzü, gönlümüzü başka şeylere verelim. Biraz kendi iç dünyamıza dönelim.

Biraz dua edelim. Allah'tan yardım isteyelim. Ev içerisinde birlikte paylaşacağımız zamanları daha da kıymetlendirme adına birbirimizle ilişkilerimizi sıcak ve samimi bir şekilde yaşamaya gayret edelim."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ahlatçı Holding istihdamı artıracak

2020-04-01 19:42 - Ekonomi

Azerbaycan, koronavirüs ile mücedelenin birinci ayında 'yeni hayata' alışmaya çalışıyor

2020-03-28 14:27 - Dünya

İspanya'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 935'e yükseldi

2020-04-03 15:47 - Dünya

Güvenlik güçleri koronavirüs fırsatçılarına göz açtırmıyor

2020-04-03 15:42 - Gündem

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan koronavirüsle mücadeleye 10 milyon liralık destek

2020-04-03 15:45 - Ekonomi

Polis çağırarak Milli Dayanışma Kampanyası'na bağış yaptı

2020-04-02 22:52 - Gündem

Mersin'de domates yüklü tır denize düştü: 1 ölü

2020-04-03 14:07 - Gündem

Sultanbeyli'de 220 bin kaçak maske ele geçirildi

2020-03-30 20:07 - Asayiş

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs mesaisindeki hekimler ve sağlık çalışanlarıyla görüştü

2020-04-01 12:12 - Gündem

Fırıncılardan ekmekte 'hijyen' güvencesi

2020-04-03 15:47 - Gündem

İlgili Haberler

Özel gereksinimli bireylerin anneleri takı tasarımının inceliklerini öğreniyor

13:13 - Magazin

EBU, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan ihracına ilişkin oylamanın ertelendiğini açıkladı

14:52 - Magazin

Rus yapımı hurda motosikletler, meraklılarının girişimiyle yeniden yollarda

13:48 - Magazin

‘Kafirun’ beyazperde için gün sayıyor -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

09:03 - Magazin

Hava sıcaklığı 28 derece ölçülen Antalya'da sahillerde hareketlilik yaşandı

16:03 - Magazin

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ek hava savunma sistemleri için Washington'da

01:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mardin'deki şehit ailelerine ulaştı

01:22 - Siyaset

Trump, Putin'le Budapeşte'de yapacağı görüşmenin '2 hafta içinde' olabileceğini söyledi

01:17 - Dünya

Küresel elektrik depolama sektöründe 2030'a kadar 1500 gigavat kapasite hedefleniyor

00:02 - Ekonomi

Geleceğin enerji uzmanları Türkiye'nin ilk nükleer santralini ziyaret etti

23:58 - Ekonomi