?>

Sanat Kurumu Ödülleri'nde 'Ankara rüzgarı' esti

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen "Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri"ne, 10 ödül alan Ankara Devlet Tiyatrosu damga vurdu. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 8 yıl önce

ANKARA

"Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri"ne "En iyi erkek ve kadın oyuncu" ödülleri başta olmak üzere toplamda 10 ödül alan Ankara Devlet Tiyatrosu damga vurdu.

Ankara Devlet Tiyatrosundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Barolar Birliği (TBB) salonunda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Mehpare Çelik'in yaptığı törende en iyi yönetmen ödülü "Yeraltından Notlar" oyunuyla Erdinç Doğan'a verildi.

Övgüye değer kadın oyuncu ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Çamaşırhane" adlı oyundaki rolü ile Kader İlhan layık görüldü.

Ödüllerin belirlendiği 2015-2016 tiyatro sezonunda, İlker Çetin'in başkan olduğu seçici kurulda, Atila Sav, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Gülşen Karakadıoğlu, Doç. Dr. Türel Ezici, Doç. Dr. Filiz Elmas, Prof. Dr. Deniz Bozer, Şenol Tiryaki, M. Nurkut İlhan, Atila Gürçay ve T. Murat Demirbaş yer aldı.

Diğer ödüller

Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülüne "Annemin Son Çılgınlıkları" oyunundaki rolüyle Aysel Çakar Kara, yılın en başarılı erkek oyuncu ödülüne ise "Yeraltından Notlar" oyunundaki performansıyla Murat Çidamlı layık görüldü. Çidamlı, ödülünü Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü'nün elinden aldı.

En iyi çeviri ödülü, Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Grönholm Metodu" adlı oyunun çevirisi ile Beliz Coşar'ın oldu. En iyi sahne tasarımı ödülüne de Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Annemin Son Çılgınlıkları" adlı oyundaki çalışması ile Murat Şimşek değer görüldü.

En iyi giysi tasarımı ödülü Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Kurnaz Aşıklar" adlı oyundaki çalışması ile Funda Çebi'ye verildi. En iyi ışık tasarımı ödülüne ise yine Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Kurnaz Aşıklar" adlı oyundaki çalışması ile Kerem Çetinel layık görüldü.

En iyi müzik ödülü Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Müfettişler" adlı oyundaki çalışması ile Can Atilla'nın oldu. En iyi yayın tasarımı, dergisel sunuş ve içeriği ile Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Annemin Son Çılgınlıkları" adlı oyunun program dergisi seçildi.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Halep'te camiye hava saldırısı: 58 ölü

2017-03-17 01:52 - Dünya

Yanlış diyet saçı dökebilir

2017-03-15 15:02 - Sağlık

Adana'daki 'ekmekte GDO' iddiasına soruşturma

2017-03-21 13:52 - Gündem

Türk Telekom ile PTT güçlerini birleştirdi

2017-03-17 13:32 - Ekonomi

'PKK'nın adamlarına verdiği talimatları tek tek izliyoruz'

2017-03-14 16:47 - Gündem

Ayakları yandı ama fark etmedi

2017-03-15 20:02 - Çevre-Hayat

Nokia 6'nın başına gelmeyen kalmadı!

2017-03-15 21:37 - Teknoloji

Bayanlar göz makyajına dikkat |Göz makyajı nasıl yapılır?

2017-03-15 14:12 - Sağlık

Kayyum atanan şirketin gayrimenkulleri için açık artırma

2017-03-21 01:27 - Ekonomi

Laboratuvarda tavuk ve ördek eti üretildi

2017-03-18 00:42 - Teknoloji

İlgili Haberler

İzmir'de ceviz bahçesinde Roma dönemine ait mezar taşları tespit edildi

18:12 - Kültür Sanat

Amasya'da bir grup öğrenci, kitaplarını kermeste satıp gelirini Gazze'ye gönderdi

00:01 - Kültür Sanat

Diyarbakır'da '5. Çermik Kitap Fuarı' kapılarını açtı

19:09 - Kültür Sanat

Rektör Alican'ın kaleme aldığı 'Meryem' sahnede Gazze'deki dramı anlatacak

12:17 - Kültür Sanat

Ankaralı minik ressam, 9 yaşında ilk kişisel sergisini açtı

11:48 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Lider Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında hata yapmadı

21:32 - Spor

Adana'da nehirde su samuru görüntülendi

21:28 - Gündem

Türkiye'den gönderilen yardım malzemeleri Myanmar'daki depremzedelere ulaştı

21:23 - Dünya

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yakınında havaya ateş açan şüpheli tutuklandı

21:12 - Gündem

Türkiye'den Sudan'a 5 gündür süren yangınların söndürülmesi için malzeme ve ekipman desteğ

21:08 - Dünya