Samsung, akıllı telefonlarda terabyte sınırını aştı

- Şirket, sektördeki ilk 1 terabyte gömülü Evrensel Flash Depolama 2.1'i duyurdu - Yeni çözüm, bir sonraki nesil mobil uygulamalarda kullanılacak

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics, sektördeki ilk 1 terabyte (TB) gömülü Evrensel Flash Depolama (eUFS) 2.1'i duyurdu.
Samsung'dan yapılan açıklamaya göre, yeni çözüm, bir sonraki nesil mobil uygulamalarda kullanılacak. Samsung, ilk UFS çözümünü (128 GB eUFS) sunduktan sadece 4 yıl sonra akıllı telefonlarda herkesin aşılmasını beklediği terabyte sınırını geride bıraktı.
Akıllı telefon meraklıları, yakında üst düzey dizüstü bilgisayarlara benzer bir depolama kapasitesine, telefonlarına ek bellek kartları almadan da kavuşabilecek.
1 TB eUFS, Samsung’un en gelişmiş 512-gigabit V-NAND flash belleklerinden 16 katmanı ve yeni geliştirdiği kendine özgü kontrolcüyü bir araya getirerek 512 GB'lık önceki sürüm ile aynı boyutlarda (11,5 mmx13,0 mm) 2 kat kapasite sunabiliyor.
Akıllı telefon kullanıcıları artık 10 dakikalık 260 adet 4K UHD (3840x2160) videoyu cihazlarına kaydedebilecek. Günümüzde üst düzey akıllı telefonlarda sıkça görülen 64 GB eUFS ile aynı boyutta 13 adet video saklanabiliyor.
1 TB eUFS ayrıca "olağanüstü" hıza sahip. Böylece kullanıcılar büyük boyutlu multimedya içerikleri çok daha kısa sürede aktarabilecek. Yeni eUFS, 1000 MB/sn’ye varan hızıyla standart bir 2,5 inç SATA SSD'den iki kata kadar daha yüksek sıralı okuma hızı sunuyor.
5 GB boyutunda Full HD videolar bir NVMe SSD'ye 5 saniye içinde aktarılabiliyor. Bu da standart bir microSD karta göre 10 kata kadar daha yüksek hız anlamına geliyor. Ayrıca, rastgele okuma hızı da 512 GB'lık sürüme göre yüzde 38'e varan oranlarda artırılarak 58 bin IOPS düzeyine ulaşabiliyor.
Rastgele yazma ise 50 bin IOPS'a varan yüksek performanslı bir microSD karttan (100 IOPS) 500 kata kadar hızlı hale geldi.
Rastgele hızlar sayesinde saniyede 960 kare yüksek hızlı kesintisiz çekim yapmak mümkün hale geliyor. Akıllı telefon kullanıcıları bu sayede bugünün ve yarının çoklu kamera özelliklerinden tam olarak faydalanabilecek.
Samsung, 2019'un ilk yarısında beşinci nesil 512 Gb V-NAND belleklerinin üretimini Kore’deki Pyeongtaek tesisinde de yapmaya başlayacak. Böylece, tüm dünyadaki mobil cihaz üreticilerinin 1 TB eUFS’e göstermesi beklenen yoğun talebin karşılanması planlanıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Bellek Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cheol Choi, şunları kaydetti:
"1 TB kapasiteli eUFS'nin, yeni nesil mobil cihazlarda dizüstü bilgisayar benzeri bir deneyim sunmada kritik bir yol oynaması bekleniyor. Ayrıca, gelecek amiral gemisi akıllı telefon modellerinin zamanında piyasaya çıkmasını sağlamak ve global mobil cihaz pazarının büyümesini hızlandırmak için en güvenilir tedarik zincirini ve yeterli üretimi sunmaya kararlıyız."
Haftanın Öne Çıkanları

Samsung, akıllı telefonlarda terabyte sınırını aştı

2019-02-07 16:00 - Ekonomi

Meclis ‘yasa üretme fabrikası’ndan çıkıyor

2019-02-03 10:02 - Gündem

Enerji ithalatı faturası 2018'de yüzde 15,6 arttı

2019-02-06 20:47 - Ekonomi

Otomatik fatura ödemesinde 'banka komisyonu' uyarısı

2019-02-04 19:07 - Ekonomi

'İngiltere AB'den anlaşmasız ayrılırsa birçok pazara erişimi kaybedecek'

2019-02-06 21:12 - Dünya

Borsa günü yükselişle tamamladı

2019-02-06 21:19 - Ekonomi

Kendisine saldıran dağ aslanını boğarak öldürdü

2019-02-06 04:24 - Çevre-Hayat

HSK Kararı Resmi Gazete’de

2019-02-06 07:32 - Asayiş

Bakan Çavuşoğlu’ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

2019-02-03 18:10 - Siyaset

Azerbaycan Grand Prix'si 2023'e kadar Formula 1 takviminde

2019-02-05 14:32 - Spor

İlgili Haberler

İngiltere'de sıcak hava dalgaları nedeniyle 4,4 milyar sterlinlik ekonomik kayıp öngörülüyor

13:27 - Ekonomi

Ziraat Bankasından yılın ilk yarısında 74,2 milyar lira net kar

13:22 - Ekonomi

Almanya'da elektrik fiyat şoku aşırı sağ AfD'ye desteği artırdı

12:28 - Ekonomi

İstanbul'da geçen ay 23 bin 97 ton karpuz satıldı

11:58 - Ekonomi

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar harcandı

11:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İngiltere'de sıcak hava dalgaları nedeniyle 4,4 milyar sterlinlik ekonomik kayıp öngörülüyor

13:27 - Ekonomi

Ziraat Bankasından yılın ilk yarısında 74,2 milyar lira net kar

13:22 - Ekonomi

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya