?>

Samsun'da göllere 2 milyon 524 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması" projesi kapsamında, Samsun'daki göllere 2 milyon 524 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Samsun

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı hayvansal gıda ihtiyacının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için iç suları balıklandırmaya devam ediyor.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, proje kapsamında, yedi ayrı gölden oluşan Bafra Balık Gölleri başta olmak üzere Derbent, Altınkaya, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu baraj göllerine 2 milyon 524 bin sazan balığı yavrusu saldı.

"Samsun sulak alanlar açısından oldukça zengin bir bölge"

Samsun Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, AA muhabirine, her yıl göllere balık saldıklarını söyledi.

Bu yıl çok daha fazla balıklandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Kırmacı, "Bu yıl 2 milyon 524 bin sazan balığı yavrusunu iç sularımıza saldık. Samsun sulak alanlar açısından oldukça zengin bir bölge. Sulak alanlar ve barajların tamamına, 21 noktaya balıklandırma çalışması çerçevesinde balık salımı yaptık." dedi.

Kırmacı, projenin amacının su kaynaklarının korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğuna işaret ederek, iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi, amatör balıkçılık turizmine katkı sağlanmasının da hedefler arasında bulunduğunu belirtti.

"Su ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması hedefiyle göl, gölet ve barajlarda bu projeler yürütülmektedir. Gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması da hedefler arasında." ifadelerini kullanan Kırmacı, ortalama 5-8 gram ağırlığındaki sazan yavrularının 3 veya 4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 santimetreye ulaşacağını kaydetti.

"Balıkçılarımıza çok büyük ekonomik destek olacak"

Yörükler Su Kooperatif Başkanı Mustafa Taşkın ise geçen yıl Bafra Balık Gölleri'ne 1 milyon sazan yavrusu salındığını dile getirdi.

"Geçen yıl salınan balık yavruları şu anda 250-300 kilogram ağırlığa ulaştı. Bu yıl salınan yavrular da seneye bu ağırlığa ulaşacak. Balıkçılarımıza çok büyük ekonomik destek olacak." diyen Taşkın, bu projeden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür etti.

Kooperatif olarak 386 üyeleri olduğunu, bu kişilerden 94'ünün aktif olarak balıkçılık yaptığını anlatan Taşkın, Bakanlığın bu proje ile balıkçılara çok büyük bir imkan sağladığını söyledi.

Taşkın, bu çalışmalar sayesinde balık bol olduğu için vatandaşların da ucuz balık yeme olanağına kavuşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anayasa Mahkemesinden "yaşam hakkının ihlali" kararı

2022-08-17 13:15 - Gündem

Milli Savunma Bakanlığından Kıbrıs paylaşımı

2022-08-14 22:40 - Gündem

Grekoromen güreşçiler, Sırbistan'dan 7 madalyayla dönüyor

2022-08-14 09:53 - Spor

Binboğa Dağları'nda bal hasadına başlandı

2022-08-11 14:44 - Çevre-Hayat

Saran Group'un yayın haklarını aldığı LaLiga'nın tanıtımı yapıldı

2022-08-17 14:45 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphane açılışı sonrası gençlerle bir araya geldi

2022-08-12 19:10 - Gündem

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu başladı

2022-08-17 00:08 - Spor

Deprem gönüllüsü sahiplendiği köpeği 'Maxi'yi afetler için eğitiyor

2022-08-17 11:36 - Çevre-Hayat

OPEC: Küresel petrol üretimi temmuzda arttı

2022-08-11 17:07 - Ekonomi

4. Dünya Göçebe Oyunları hazırlıklarında sona yaklaşıldı

2022-08-15 17:53 - Spor

İlgili Haberler

Trump'ın gümrük vergileri Almanya'nın dış ticaret fazlasını baskılıyor

17:18 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ilk 6 akslı elektrikli lokomotifinin üretileceğini bildirdi

15:38 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası, Rus varlıklarına dokunulmasından "kaygılı"

15:13 - Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın en büyük 10 varlık fonu arasında

14:38 - Ekonomi

Türkiye'den Suriye'nin uçuş güvenliğine destek

14:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

New York'taki panelde, uluslararası sistemde adaletin yeniden tesisinde Türkiye'nin rolü k

02:42 - Dünya

Bordo-mavili eski oyuncu Adrian Mierzejewski, Trabzonspor-Gaziantep FK maçı için şehre geldi

02:27 - Spor

Trump, Begram Hava Üssü'nü geri alma konusunda Afganistan ile görüştüklerini belirtti

01:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile 'TikTok anlaşmasını onayladıklarını' söyledi

01:22 - Dünya

Suriye bayrağı, Washington’da göndere çekildi

01:02 - Dünya