?>

Samsun'da Kovid-19 vaka sayıları yüzde 30 azaldı

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun'da son üç haftada vaka sayılarında yüzde 30 oranında azalma olduğunu bildirdi.

Gündem - 5 yıl önce

Samsun

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan önlemler sayesinde, kentte vaka sayılarında belirgin bir azalmanın olduğuna işaret etti.

Valiliğin koordinasyonunda yürütülen denetimler ve İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerinin etkin çalışmasıyla il bazında vaka sayılarında yüzde 30 oranında düşüş olduğunu belirten Oruç, "Bu durum bizi gelecek güzel günler için umutlandırıyor. Şu an itibarıyla bayram öncesi rakamlara geri döndüğümüzü ve her geçen gün vaka sayılarımızın daha da azaldığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Vaka grafiğinin tamamen kişilerin kurallara uyum düzeyine bağlı olarak değişiklik gösterdiğinin altını çizen Oruç, ortaya çıkan olumlu tabloyu korumanın özellikle kış ve mevsimsel grip dönemi öncesi daha da önemli hale geldiğini, herkesin kurallara uyum noktasında gösterdiği hassasiyeti devam ettirmesi durumunda, kış ve mevsimsel grip döneminin yeni bir vaka artışı trendiyle karşılaşmadan atlatılabileceğini vurguladı.

Filyasyon ekip sayısı 25'ten 188'e çıkarıldı

Salgının ilk döneminde 25 filyasyon ekibiyle başlattıkları mücadeleyi, bugün 188 ekiple yaygın ve etkin bir şekilde sürdürdüklerini, ekiplerin sabah 09.00'dan gece 23.00'e kadar şehir merkezi, köy demeden saha taraması ve filyasyon çalışması yaptığını aktaran Oruç, sağlık ekiplerinin bu çabaları sayesinde ülke genelinde 13 saat olan filyasyon süresini Samsun'da 9 saate indirdiklerini, hedeflerinin ekip sayısını 200'e çıkararak filyasyon süresini 5 saate düşürmek olduğunu anlattı.

Oruç, Samsun'da verilere bakıldığında virüsün bulaştırıcı gücünün devam ettiğini ve her pozitif vakanın halen ortalama 3,3 kişiye hastalığı bulaştırdığının görüldüğünü hatırlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

IMF'den ekonomik toparlanma için 'kamu yatırımı' vurgusu

2020-10-06 01:57 - Ekonomi

Erdoğan-Stoltenberg görüşmesi başladı

2020-10-05 23:26 - Gündem

ABD Başkanı Trump: Her zaman beyaz ırkçılığın her türlüsünü kınadım

2020-10-01 01:46 - Dünya

IMF düşük gelirli 28 ülkeye borç yardımını uzattı

2020-10-06 10:16 - Ekonomi

Beşiktaş Rosier'i kadrosuna dahil etti

2020-10-03 02:26 - Spor

THY ekim ayı uçuş planını duyurdu

2020-10-05 18:41 - Ekonomi

İngiltere ve Kanada'dan Azerbaycan ile Ermenistan'a müzakere çağrısı

2020-10-06 20:26 - Dünya

BM'den 'kapalı Maraş' için tek taraflı eylemlerden kaçınma çağrısı

2020-10-07 01:41 - Dünya

Melez ceviz 'Diriliş' ilk ürünleriyle sevindirdi

2020-10-06 15:41 - Ekonomi

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

2020-10-02 17:10 - Genel

İlgili Haberler

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

19:12 - Gündem

Türkiye, İsrail'in Suriye'deki askeri saldırılarını "güçlü şekilde" kınadı

18:08 - Gündem

Geleceğin ulaşım teknolojisi TEKNOFEST’te test ediliyor

16:18 - Gündem

Bu hafta yurdun kuzeybatı kesimlerinde rüzgar etkili olacak

16:03 - Gündem

Sinop'ta sezonun ilk torikleri tezgahlarda yerini aldı

15:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Süper Lig'de 7 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:02 - Spor

İsrailli gazeteci, Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı

19:32 - Dünya

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

19:12 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Avrupa siyasetinde istifalara neden oldu

18:38 - Dünya

Türkiye, İsrail'in Suriye'deki askeri saldırılarını "güçlü şekilde" kınadı

18:08 - Gündem