?>

Şampiyon okçu Buğlem Sare Deveci, hedefine milli takımı koydu

Tarihe olan ilgisinden dolayı geleneksel Türk okçuluğu sporuna başlayan 12 yaşındaki Buğlem Sare Deveci'nin hedefi milli takım sporcusu olmak.

Spor - 1 yıl önce

Elazığ

Elazığ'da yaşayan ve izlediği tarihi dizilerden etkilenerek hobi amaçlı başladığı okçuluk sporunda disiplin ve azimle sürdürdüğü çalışmalarla dereceler elde eden Buğlem Sare, bu sporu profesyonel olarak sürdürmeye karar verdi.

EL-AZİZ Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren 12 yaşındaki sporcu, geçen yıl temmuz ayında Ankara'da düzenlenen Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Tutkuyla bağlandığı okçulukta hedefini büyüten artıran Buğlem Sare, İstanbul'da 28-30 Haziran'da düzenlenecek Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Buğlem Sare Deveci, milli takıma seçilerek Türkiye'ye olimpiyat şampiyonluğu sevincini yaşatan Mete Gazoz'un yolunda ilerlemek istiyor. 12 yaşındaki sporcu, bunun için antrenörü Erdem Özdemir'in eşliğinde haftanın 3 günü çalışıyor.

"Çalışmalarımın sonucunda birçok başarı elde ettim"

Buğlem Sare Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel okçuluğa ve tarihe büyük ilgisi olduğu için bu sporu seçtiğini söyledi.

Okçuluğa 3 yıl önce başladığını ifade eden Buğlem Sare, ilk başlarda zorlandığını ama kazandığı başarılardan sonra motivasyonunun arttığını dile getirdi.

Spora başladıktan 1,5 ay sonra bölgesel yarışmada birinci olduğunu anlatan Buğlem Sare, "Çalışmalarımın sonucunda birçok başarı elde ettim. Başarıya ulaşmak için daha fazla çalıştım ve bu şekilde başarı geldi." dedi.

Milli sporcu olmak istediğini anlatan Buğlem Sare Deveci, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımı yaparken parmaklarımın içi çok fazla acıyor. Fakat bu zorluklara dayanarak geleceğimi düşünüyorum. Galibiyet elde etmek istiyorum. Bu şekilde çalışarak dünya çapında birinci olmak istiyorum. Mete Gazoz gibi bir sporcu olmak istiyorum."

Antrenör Erdem Özdemir de Buğlem Sare'nin bu spora büyük bir hevesle başladığını söyledi.

Küçük yaşta spora başlayan Buğlem Sare'nin çok istekli olduğunu anlatan Özdemir, "Buğlem büyük bir yetenek. Spora başladıktan 1,5 ay içinde bölgesel bir yarışmada birinci oldu. Geçen yıl Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası'nda 49 oktan 47'sini vurarak Türkiye rekoru kırdı ve şampiyon oldu. Özveriyle çalışan bir öğrencimiz. İnşallah bundan sonra da devamını getiririz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arpa ve buğdayda hasadı aceleye getirmek ülke ekonomisine kaybettiriyor

2024-06-19 11:57 - Ekonomi

Rusya Devlet Duması heyeti Ankara'da basın mensuplarıyla buluştu

2024-06-14 12:08 - Ekonomi

Dünya Kurban Bayramı'nı kutluyor

2024-06-16 10:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz

2024-06-15 14:37 - Siyaset

Okullarındaki görme engelli çalışana yardımcı olmak için "akıllı baston" geliştirdiler

2024-06-14 12:13 - Çevre-Hayat

Çocukluk hayalini gerçekleştiren kadın tır şoförü, Avrupa yollarını aşındırıyor

2024-06-14 15:28 - Çevre-Hayat

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası talebiyle bir kez daha meydanlara i

2024-06-15 23:18 - Dünya

Filistinli çift 17 yıllık bekleyişin ardından dünyaya gelen tek çocuklarını kaybetti

2024-06-19 12:33 - Dünya

TFF, EURO 2024'e götürülen görevli ve misafir sayısı hakkında açıklama yaptı

2024-06-19 13:08 - Dünya

İlkokul öğrencileri zeka oyunlarıyla eğlenerek "güvenli internet"i öğrendi

2024-06-13 17:28 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bodrumspor Teknik Direktörü Burhan Eşer, takım kültürüyle hedeflere odaklanacak

19:08 - Spor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

Trabzonsporlu futbolcu Onuachu'nun ayak bileğinde ödem ve yaralanma tespit edildi

17:12 - Spor

Başkan Osman Sungur'dan Gençlerbirliği taraftarını heyecanlandıracak transfer açıklaması

13:57 - Spor

Napoli, 24 yaşındaki forvet Lorenzo Lucca'yı satın alma opsiyonuyla kiraladı

13:23 - Spor

Günün Manşetleri

Arnavutluk Başbakanı Rama, yapay zekanın hükümetin bir parçası olabileceğini söyledi

19:33 - Dünya

Bodrumspor Teknik Direktörü Burhan Eşer, takım kültürüyle hedeflere odaklanacak

19:08 - Spor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

IEA'dan Afrika'da bir milyar insanın temiz pişirme çözümlerine erişimi için yol haritası

18:08 - Dünya