?>

Şampiyon Galatasaraylı futbolcular, mutluluklarını anlattı

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da futbolcular sevinçlerini Anadolu Ajansı mikrofonlarına anlattı

Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor - 2 yıl önce

Istanbul

Ligde geçen hafta şampiyonluğunu garantileyen sarı-kırmızılı takım, 37. hafta müsabakasında sahasında Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Derbinin ardından düzenlenen törenle kupasına kavuşan Galatasaraylı futbolcular açıklamalarda bulundu.

Orta saha oyuncusu Berkan Kutlu, "Çok mutluyuz. Camiamıza hayırlı olsun. Çok güzel kutlamalar oldu. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdiden yeni sezon için hazırlıklara başladık." dedi.

Okan Kocuk: "Şampiyonluğu ne kadar hak ettiğimizi gösterdik"

Kaleci Okan Kocuk, iyi bir sezon geçirdiklerini vurgulayarak, "Çok mutluyuz. Fenerbahçe derbisini kazanmamız da çok önemliydi. Sezonu çok iyi bir şekilde tamamladık. İnanılmaz seriler yakaladık. Sonunda hak ettiğimiz şampiyonluğu kazandık. Bugün de sahada şampiyonluğu ne kadar hak ettiğimizi gösterdik. Çok mutluyum. Bu şampiyonluk camiamıza ve taraftarımıza armağan olsun." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesi sona eren Okan kariyeriyle ilgili, "Sözleşmem sona erdi. Bugün son kez Nef Stadı'na çıktım. Gönül ister ki uzun yıllar burada kalayım ama oynamak istiyorum. Oynayarak bir şeyler başarmak, yeniden milli takıma gitmek istiyorum. Bunu oynayarak gösterebilirim." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da rekabete girdiği kaptan Fernando Muslera'nın çok önemli bir kaleci olduğunu aktaran Okan, "Muslera, Galatasaray'a gelmiş en iyi kalecilerden biri. Onunla rekabet etmek çok güzeldi." şeklinde görüş belirtti.

Emre Taşdemir: "Çok mutluyum"

Sol bek Emre Taşdemir, şampiyonluk yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kutlamalara hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın fotoğrafıyla çıkan Emre, "Çok mutluyum. Bu benim ikinci şampiyonluğum. Bu şampiyonluk benim için çok büyük anlam ifade ediyor. Rahmetli kardeşim Ahmet Çalık, vefat etmeden bir gün önce bana, 'Gelecek sezon oynayacaksın, kendini göstereceksin.' diye mesaj attı. Oynadığım için mutluyum. O da beni bir yerlerde izliyordur. O yüzden çok mutluyum" dedi.

Emre, kendi performansıyla ilgili, "Sezon başı kampını kaçırdım. Takıma geç dahil oldum ama forma şansı geldiğinde elimden geleni yaptım. Sonuçta takım olarak şampiyonluk kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Akman ailesinin büyük gururu

Futbol direktör yardımcılığını yürüten eski futbolcu Ayhan Akman,

Sezon başında tümüyle yenilenen bir kulüp ve takım olduğunu vurgulayan Akman, "Camianın üzerinde bir önceki sezonun travması vardı. Çok güzel bir birliktelik oluştu. Herkes gece gündüz çalıştı ve güzel bir ekip kuruldu. Çok karakterli oyunculara sahibiz. Herkes canını dişine taktı. Hak edilmiş bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Şimdiden yeni sezonun çalışmalarına da başladık." diye konuştu.

Akman, A takımla çalışan oğulları Hamza ve Efe ile ilgili, "Galatasaray'ın 18. şampiyonluğunu Kadıköy'de çocuklarımla beraber kupayı kaldırdık. Onlar o zaman çok küçüktü. Şimdi yeni yeni geliyorlar. 23. şampiyonlukta onların da katkıları var. Çok ayrı bir gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Hamza Akman, kariyerli futbolcularla çalıştıklarını belirterek, "Bizim için çok büyük bir tecrübe oldu. Her gün kendimizi geliştirdik. Bunun sonucunda da şampiyonluk aldık." şeklinde görüş belirtti.

"Kadromuzda inanılmaz tecrübeli ve kaliteli yıldızlar var." diyen Efe Akman ise "Onlardan bu sezon çok şey öğrendik. Babamın şampiyonluğunu yaşadık ama oyuncu olarak şampiyon olmak ayrı bir duygu." değerlendirmesini yaptı.

Hamza ve Efe, önce babaları Ayhan Akman'ı ardından da Hırvat yıldız Luka Modric'i idol olarak gördüklerini dile getirdi.

Kutlama, Cemiyet'te devam etti

Sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğu, Galatasaray Cemiyeti'nde kutlandı.

Töreninin ardından yönetim kurulu, şampiyonluk kupasını Levent'teki cemiyet lokaline getirdi. Kutlamalar sırasında büyük bir coşku yaşandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Meslek liseliler çiçekten oyuncağa birçok alanda üretime katkı sunuyor

2023-06-02 12:48 - Ekonomi

TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor

2023-05-30 21:17 - Siyaset

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyonluk her takıma nasip olmaz

2023-06-02 22:38 - Spor

Melbet Türkiye'nin En İyi Online spor Sitesi

2023-05-29 12:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Güney Kore, denize düşen Kuzey Kore roketinin enkazını çıkarmaya çalışıyor

2023-06-01 13:38 - Dünya

Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş sayısı her yıl artıyor

2023-05-31 11:52 - Magazin

AB, çalışanlarından yapay zeka kullanmamalarını istedi

2023-05-31 17:13 - Teknoloji

İngiliz hükümetinden, çocukların elektronik sigara kullanımını engellemeye yönelik adım

2023-05-30 18:08 - Dünya

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde sağanak su baskınlarına sebep oldu

2023-06-03 16:44 - Asayiş

BUÜ'lü akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

2023-05-31 16:14 - Teknoloji

İlgili Haberler

KKTC'li eski Bakan Bozkurt, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının önemini vurguladı

18:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Büyükelçi Aybet, İsrail'in BM kararıyla kurulan UNRWA'yı yasaklamaya hakkı olmadığını belirtti

18:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

KKTC eski Başbakanı Atun: Türkiyesiz bu dava düşünülemez

17:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

IOC, soykırımcı İsrail'in Endonezya'daki şampiyonadan men edilmesinden 'endişe' duyuyor!

11:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Filistin Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Iştiyye, Gazze'deki ateşkes anlaşmasını değerlendirdi

20:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Günün Manşetleri

Netanyahu, 2026 genel seçimlerinde yeniden aday olma niyetini açıkladı

02:48 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

00:03 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırısında Batı Şeria'da bir çift yaralandı

23:02 - Dünya

Galatasaray, Sane'nin golleriyle Başakşehir'i 2-1 yendi

22:23 - Spor

ABD'de milyonlarca kişi Trump karşıtı 'Krallara Hayır' protestolarında bir araya geldi

22:03 - Dünya