?>

'Salgından önceki hayata dönmek uzun sürecek'

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgından önceki gündelik hayata dönmek için uzun süre beklenmesi gerektiğini belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

Paris

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Sağlık Bakanı Olivier Veran ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin yaklaşık 2,5 saat süren basın toplantısı düzenlendi.

KORONAVİRÜS HABERLERİ

Durumun iyiye gittiğini ancak salgının henüz bitmediğini kaydeden Philippe, "Salgından önceki hayata dönmek için uzun süre beklenmemiz gerekecek." dedi.

Ülke genelinde serbest dolaşım sınırlandırılması kurallarını ihlal eden 800 binden fazla kişiye para cezası kesildiğini dile getiren Philippe, halkın evde kalmasının olumlu etkilerinin görüldüğünün altını çizdi.

Philippe, şimdiye kadar 100 ülkede mahsur kalan 160 bin Fransızın ülkeye getirildiğini, bunun için yaklaşık 1600 seferin düzenlendiğini vurguladı.

Ülkede bir haftada maske üretimini 4 milyondan 8 milyona çıkardıklarını ifade eden Philippe, salgın nedeniyle bu yıl 1945'ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğunun yaşanacağına dikkat çekti.

Ülke ekonomisi yüzde 8 küçülecek

Philippe, bu yıl ülke ekonomisinin yüzde 8 daralmasının öngörüldüğüne işaret ederek, ekonomik faaliyetlerde yüzde 36, otel ve restoranlardaki yüzde 90, endüstride yüzde 43 ve inşaat sektöründeki faaliyetlerde de yüzde 88 düşüş yaşandığını aktardı.

Halkın virüse karşı bağışıklık kazanmadığını ve şimdiye kadar Kovid-19'a karşı etkili bir tedavi bulunmadığına dikkati çeken Philippe, "Virüsle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Philippe, serbest dolaşım sınırlandırmalarının sona ereceği 11 Mayıs'tan sonra hastalık belirtisi gösterenlere test yapılacağını ve Kovid-19 taşıyanların evlerinde veya hükümetin belirlediği otellerde karantina altında tutulacağını belirtti.

Phillipe, toplu taşıma araçlarında maske takmanın zorunlu olabileceğini söyledi.

Fransızlara yazın yurt dışında tatil yapmayı önermediğini dile getiren Philippe, 11 Mayıs'ta ülkedeki tüm okulların açılmayacağını, açılan okullarda ise gereken tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Yaşlı bakımevlerinin neredeyse yarısında Kovid-19 tespit edildi

Sağlık Bakanı Veran da sağlık çalışanlarına maske, eldiven ve koruyucu ekipman temin etmekte hala sorun yaşandıklarını kabul etti.

Bu hafta 5 milyon maskenin dağıtılacağını belirten Veran, hazirana kadar 15 bin solunum cihazına sahip olacaklarını söyledi.

Veran, ülkedeki yaşlı bakımevlerinin yüzde 45'inde Kovid-19'a rastlandığının altını çizerek, yarından itibaren bakımevlerine ziyaretlere izin verileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Veran, 11 Mayıs'tan sonra her hafta 500 bin Kovid-19 testi yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya’da izinli sokağa çıkma uygulaması başladı

2020-04-15 16:42 - Dünya

Evden çıkamayan yaşlı ve hastalara 'kitap servisi'

2020-04-13 16:12 - Çevre-Hayat

Alacakaptanlar’ın Uğur’u -Ulvi Alacakaptan yazdı...-

2020-04-15 08:31 - En Son Yazılar

Sokağa çıkamayan şehit dedesinin bahçesini, ekime gönüllü gençler hazırladı

2020-04-16 19:52 - Çevre-Hayat

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki projeleri devam ediyor

2020-04-15 14:15 - Genel

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay: Çok şükür ki koronavirüsü yendim

2020-04-14 21:32 - Spor

Ticaret Bakanı Pekcan teknoloji ihracatçılarıyla görüştü

2020-04-17 15:32 - Ekonomi

Sarkuysan'da üretim faaliyeti normale döndü

2020-04-13 15:28 - Genel

Güney Sudan'ın güneyinde sarı humma salgını başladı

2020-04-14 16:22 - Dünya

Bakan Karaismailoğlu: Evde emekli maaşı ve yardım ödemeleri kapsamında 8,4 milyon işlem tamamlandı

2020-04-13 16:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG ile ateşkesin 15 günlüğüne uzatıldığını açıkladı

23:08 - Dünya

Suriye yönetimi ile YPG arasında varılan ateşkesin süresi doldu

20:53 - Dünya

ABD'nin Minnesota eyaletinde ICE polisi bir kişiyi daha vurdu

20:11 - Dünya

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ABD'nin Venezuela'ya müdahalesi sebebiyle 'hala öfkeli'

21:04 - Dünya

Sudan Başsavcısı, çatışmalar nedeniyle 30 binden fazla kişinin öldüğünü tespit ettiklerini açıkladı

18:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 zanlı tutuklandı

01:08 - Gündem

Kolombiyalı futbolcu Yaser Asprilla, Galatasaray için İstanbul'a geldi

00:43 - Spor

Bakan Kurum: Elazığ'ı daha dirençli, daha güçlü bir şehir haline getirdik

23:33 - Siyaset

Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG ile ateşkesin 15 günlüğüne uzatıldığını açıkladı

23:08 - Dünya

Türk Yıldızları eğitim uçuşlarından görüntü paylaştı

22:47 - Çevre-Hayat