?>

Saldırıda hasar gören evine bayrak asma talebini AA gerçekleştirdi

Aziz Bedir Dal'ın, YPG/PKK'lı teröristler tarafından cuma günü Akçakale ilçesine düzenlenen havan mermili saldırıda hasar gören evine Türk bayrağı asma talebini, AA ekipleri yerine getirdi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Aziz Bedir Dal'ın, YPG/PKK'lı teröristler tarafından Akçakale ilçesine düzenlenen havan mermili saldırıda hasar gören evine Türk bayrağı asma talebini, Anadolu Ajansı (AA) gerçekleştirdi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Akçakale'de 40 gün önce annesini kaybeden ve kız kardeşi ile yaşayan 42 yaşındaki Dal'ın sınıra çok yakın olan evine 11 Ekim Cuma günü, Tel Abyad'dan YPG/PKK'lı teröristler tarafından atılan havan mermisi isabet etti.

O anda eve 10 metre uzakta olduğu için saldırıyı yara almadan atlatan Dal'ın, sosyal medyadan bayrak isteğini öğrenen AA ekibi harekete geçti.

Dal'ı ziyaret eden AA Gaziantep Bölge Müdürü Salih Bilici, yanında getirdiği Türk bayrağını kendisine takdim etti.

Çok mutlu olan ve bayrağı hemen evine asan Dal, yaptığı açıklamada, saldırı anında önce bir ses duyduğunu, ardından patlama yaşandığını anlattı.

Evin mutfağının duvarının delindiğini, odanın içine de şarapnel parçalarının dağıldığını aktaran Dal, şöyle devam etti:

"Benimle birlikte bir kız kardeşim var, biz birlikte yaşıyoruz. O anda evde değildik. Ben o esnada evin 10 metre uzağındaydım. Çok şükür kimse yaralanmadı. Sadece eve isabet etti, evimiz yıkıldı.

Evimizin yıkılması önemli değil, Allah devletimizi yıkmasın. Allah bayrağa, vatana, millete, polisimize, askerimize, başımızda bulunan reislere zeval vermesin. Bizim temennimiz bu. Ben evsiz yaşarım ama vatansız, ülkesiz, bayraksız yaşayamam. Hiç sorun değil, üzülmüyorum da. Burayı tekrardan yaparım onda bir sıkıntı yok ama vatansız bir hayat yoktur.

Çok şükür Allah'a, bugün de sesler bitti. Tel Abyad'ı tamamen temizledik. Allah'a çok şükür, zafer Allah'ındır."

Devletten hiçbir isteği olmadığını dile getiren Dal, kendi evini yeniden yapabileceğini kaydetti.

Ülkesi için can vermeye hazır olduklarını belirten Dal, "Patlamalar olduğu halde ben evimi terk etmedim. Ev yıkık bir halde, ben yine evimden ayrılmıyorum. Sınırın sıfır noktasındayım. Çok şükür korkmuyoruz." dedi.

Dal, evine Türk bayrağı asma isteğini gerçekleştiren AA ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Deprem olurken öğrenciler için sınıflara koştular

2019-10-12 17:22 - Çevre-Hayat

İsrail'de 5 bin yıllık antik kent bulundu

2019-10-07 22:57 - Dünya

Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesinde doğan ilk bebeğe 'Emine' adı verildi

2019-10-13 20:12 - Dünya

ABD'li uzmanlardan Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-12 01:02 - Dünya

Türkmenlerden Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-13 17:17 - Dünya

Seyahat sektörü İstanbul'da buluştu

2019-10-08 20:41 - Ekonomi

AB'nin Suriye çıkmazı

2019-10-08 17:52 - Dünya

'En büyük eroin operasyonu' sanıkları hakim karşısında

2019-10-14 14:17 - Gündem

İdlib halkından Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-11 22:22 - Dünya

Sanayi üretim endeksi düştü

2019-10-14 15:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Yıldızları, Bandırma semalarında gösteri uçuşu yaptı

20:03 - Çevre-Hayat

22. Ankara Kitap Fuarı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı

16:37 - Çevre-Hayat

Nesli tükenme tehlikesi altındaki mersin balığını korumak için 15 yıldır çalışıyorlar

14:22 - Çevre-Hayat

İstanbul'da bazı AVM'lerdeki mağazalar bir günlük kazançlarını Gazze'ye bağışlıyor

13:27 - Çevre-Hayat

Kar yağışıyla beyaza bürünen Uludağ kayak sezonunu bekliyor

12:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gazzeliler, yıkılan evlerinin enkazında çadır kursa da topraklarını terk etmemekte kararlı

20:58 - Dünya

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin detaylar Adli Tıp Kurumu raporunda

20:33 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret etti

20:28 - Siyaset

İsrailli hak örgütü, Özgürlük Filosu'ndan alıkonulanların tamamının serbest bırakıldığını duyur

20:17 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Arslan ve Şimşek, Alanya'da kar

20:12 - Gündem