?>

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Sabancı Vakfı tarafından Türkiye Milli Paralimpik Komitesi iş birliğiyle düzenlenen Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu.

Spor - 2 ay önce

İstanbul

"Sporda Oyunu Değiştirenler" temasıyla Sabancı Müzesi'nde düzenlenen ödül törenine, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Paris 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan sporcular Umut Ünlü, İbrahim Bölükbaşı, Mahmut Bozteke, Öznur Cüre Girdi ve Türkiye Kadın Milli Golbol Takımı ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Nevgül Bilsel Safkan, 1994 yılından beri gerçekleştirdikleri organizasyonla sporcuların başarılarını ve sınır tanımayan kararlılıklarını ödüllendirdiklerini belirterek, "Başarının sadece bir sonuç değil, çoğu zaman vazgeçmeden, yılmadan, tüm engelleri ezip geçenlerin hikayesi olduğunu biliyoruz. Dünyada engelli bireylerin yalnızca yüzde 1'i düzenli olarak spor yapabiliyor. Oysa sporla tanışan bireylerde yaşam memnuniyeti yüzde 40'a yakın artıyor. UNESCO'nun 2023 yılında yayınladığı raporun sonuçları da bu çağrının neden hayati olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu nedenle Sakıp Sabancı Spor Ödülleri yalnızca madalyaların değil; fırsat eşitliğinin, katılımın ve potansiyeli ortaya koymanın sembolüdür." dedi.

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri'nin sporcuların azim dolu yolculuklarına ışık tuttuğunu dile getiren Safkan, şunları söyledi:

"Böylesine değerli bir organizasyonun parçası olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Ne kadar çok engelli birey sporla tanışırsa yaşam memnuniyetleri o kadar artıyor. Buna vesile olmak adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Madalya kazanan ablaları ve abileri hikayeleriyle tüm sporcu adaylarının önlerinde. Zorluklar onları pes ettirmemiş. Neden daha fazla rekor kırmayalım ve ödül kazanmayalım? Sporcu adaylarına ilham olabilmek için gönül birliğiyle çalışıyoruz. Gelecek nesilleri bu ailenin bir parçası olmaya davet ediyoruz."

Murat Aksu da Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın yalnızca sportif değil, zihinsel bir eşik olduğunu vurgulayarak, "2024 yılında Paris'e tarihimizde ilk kez 15 branşta 94 sporcu ile gittik ve toplam 28 madalya ile döndük. Bu madalyalar tesadüf değil, büyük bir dönüşümün göstergesi. Sakıp Sabancı Spor Ödülleri gibi kıymetli platformlar yalnızca başarıyı değil; ilhamı, görünürlüğü ve toplumsal farkındalığı da büyütüyor. Türkiye paralimpik hareketi büyüyor, güçleniyor, görünür hale geliyor. Los Angeles 2028'e giden bu yolda her adımda daha da kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Törende söz alan Öznur Cüre Girdi ise başarısının mutluluğunu çevresiyle paylaştığını anlatarak, "Başarı paylaştıkça kıymeti artan bir şey. Benim hayatım, birçok sporcu gibi hep mücadelelerle geçti, geçmeye de devam ediyor. Benim en güçlü dayanağım sporun iyileştirici gücü oldu. Önce dünya ve Avrupa şampiyonlukları, sonrasında Paris'te düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda altın madalyanın sahibi oldum. Ne mutlu bana ki aynı yarışmada dünya ve Paralimpik Oyunları rekorlarının da yeni sahibi oldum. Hayallerimi tek tek gerçekleştirdim. Tabii ki daha çok hayalim var." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Aksu ve Nevgül Bilsel Safkan'ın paralimpik sporculara 240 Cumhuriyet altını ödül verdiği tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Halepli resim öğretmeni Gaşim, hayatını yaralı ve sahipsiz engelli hayvanların tedavisine adadı

2025-05-12 13:47 - Çevre-Hayat

KKTC'de vefat eden İngiliz turistin bağışlanan karaciğeri Antalya'da hayat kurtardı

2025-05-12 12:42 - Çevre-Hayat

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni ikinci sırada bitirdi

2025-05-11 23:32 - Spor

Karabağ gazisi, protez bacaklarıyla Everest'e tırmanmayı hedefliyor

2025-05-12 15:37 - Çevre-Hayat

Kuantum teknolojileri Afrika için ekonomik sıçrama fırsatı sunuyor

2025-05-13 11:42 - Teknoloji

ROKETSAN, savunma sistemlerini İspanya'da sergiliyor

2025-05-12 16:58 - Teknoloji

Süt sektöründe faaliyet gösteren 56 teşebbüse rekabet soruşturması açıldı

2025-05-08 12:38 - Ekonomi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç ile görüştü

2025-05-12 18:53 - Özel Haber

Bayraktar TB3 SİHA'lardan MAM-L ile hedefe tam isabet

2025-05-12 23:02 - Teknoloji

7. Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı

2025-05-12 16:52 - Spor

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Almanya'ya 93-73 yenildi

17:51 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella'nın sözleşmesi uzatılacak

15:12 - Spor

Kırklareli'nde Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Muaythai Şampiyonası başladı

14:22 - Spor

Süper Lig'de 2025-2026 sezonu fikstürü, 4 Temmuz'da çekilecek

13:53 - Spor

Mülteci kampından NBA'e: Khaman Maluach

13:13 - Spor

Günün Manşetleri

Rus siyaset bilimci Tarasov: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'u rezil etti

07:12 - Özel Haber

Gazetecilerin dokunulmazlığı mı var?!. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:09 - En Son Yazılar

ABD'nin büyük bankaları Fed'in stres testini geçti

01:43 - Ekonomi

Trump, Fed Başkanlığına faiz oranlarını düşürmek isteyen birini seçeceğini söyledi

01:32 - Ekonomi

İstanbul merkezli 8 ilde restoran zincirine yönelik FETÖ soruşturmasında 32 zanlı tutuklandı

01:17 - Asayiş