?>

Sakıp Sabancı kabri başında anıldı

Sabancı Holding'in 14 yıl önce vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, kabri başında yapılan törenle anıldı.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Sakıp Sabancı'nın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene merhumun eşi Türkan Sabancı, kızları Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı ile Sabancı Topluluğu yöneticileri, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu ve Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden öğrenciler katıldı.

"Gönüllerdeki yerini her zaman koruyor"

Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Sakıp Bey aradan yıllar geçse de güler yüzüyle sosyal yönleriyle ve başarılarıyla ve vizyonuyla hatırlanıyor. Gönüllerdeki yerini ise her zaman koruyor. Çünkü o da herkese gönlünü açtı. Kurduğu şirketlerden, sosyal projelere yüreğindeki insan sevgisiyle hareket etti. Halkıyla hep yakın oldu. Etrafındaki herkesle ilişki kurmaya ve herkesten bir şeyler öğrenmeye çabaladı. Aradan geçen yıllara rağmen halen 'Sakıp Ağa' olarak anılması da çok yönlü kişiliği, başarılı bir iş adamı olmasının, ötesinde tevazu, samimiyeti ve insan sevgisinden geliyor."

"Sabancı adına ve ülkemize olan sorumluluğumuzla çalışmaya devam edeceğiz"

Sakıp Sabancı'nın 38 yıl Sabancı Topluluğu'na liderlik yaptığı ifade eden Bozfakıoğlu, "Bu uzun zaman diliminde, değişen şartlara uyum sağlayarak topluluğa yön verdi. Hayat görüşü; değişimi zamanında görmek, değişen şartlara uymak, özgün olmaktı. 'Değişen bir toplumda, gelişen bir ekonomide, değişimi gören, yeniliklerde öncülük edebilenler hep başarılı olur' derdi. Bu anlayışla Sabancı Topluluğu'nun sadece iş değil her alanda öncü bir kuruluş haline gelmesine liderlik etti. Biz de bugün 'Yeni Neslin Sabancısını' inşa ederken, değişimi fırsat olarak görüyoruz. Sabancı Topluluğu olarak, üretmekten asla vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Sakıp Bey'in hatırasına yakışır şekilde, Sabancı adına ve ülkemize olan sorumluluğumuzla çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Anma töreni, Kur'an-ı Kerim'in ve duaların okunmasının ardından sona erdi.

Muhabir: Lale Bildirici

Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet dini soruları e-Devlet'ten yanıtlayacak

2018-04-07 18:32 - Genel

106 yaşındaki hastaya kalça protezi ameliyatı

2018-04-04 18:32 - Çevre-Hayat

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Türk bestesini icra etti

2018-04-06 14:32 - Kültür Sanat

Karaman'dan kent meydanları için 15 milyon lale

2018-04-05 09:22 - Gündem

Dacia'dan nisan kampanyası

2018-04-10 13:12 - Ekonomi

ABD ile Menbiç çalışma grubu beklemede

2018-04-06 20:11 - Genel

Kasımpaşa, Bursa deplasmanında

2018-04-07 12:36 - Spor

Şampiyon sporcular AA'yı kutladı

2018-04-06 16:32 - Spor

'Trump 6 ay içinde Suriye'den dönülmesini istiyor' iddiası

2018-04-05 11:02 - Dünya

Denizli'de çiftçi cinayetinin ardından yasak aşk çıktı

2018-04-08 04:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Chelsea'de Liam Rosenior dönemi

14:32 - Spor

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Proton Apartmanı'ndaki 64 kişinin ölümüne ilişkin yargıl

14:22 - Gündem

Meteorolojiden bazı bölgeler için çığ, fırtına ve gök gürültülü sağanak uyarısı

14:17 - Gündem

Tekirdağ'da dili boğazına kaçan futbolcuyu hakem kurtardı

14:13 - Spor

Türkiye otomotiv sektörü 2025'te 41,5 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

14:07 - Ekonomi